20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απόδραση με ανατροπή για την ΑΕΚ με ήρωες Αθανασιάδη-Εκπολό.Αυτοκτονία για τον Απόλλωνα που είχε το προβάδισμα ,χαμένο πέναλτι,και έμεινε με 10

Απόδραση με ανατροπή για την ΑΕΚ με ήρωες Αθανασιάδη-Εκπολό.Αυτοκτονία για τον Απόλλωνα που είχε το προβάδισμα ,χαμένο πέναλτι,και έμεινε με 10

By on 25 Αυγούστου, 2024 0 372 Views

Τα είχε όλα το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Τρία γκολ, ανατροπή, κόκκινη κάρτα, χαμένο πέναλτι , πάθος και εναλλαγή συναισθημάτων.
Η ΑΕΚ έφυγε με τεράστιο διπλό 2-1 από το ΑΛΦΑΜΕΓΑ κόντρα στον Απόλλωνα ο οποίος… αυτοκτόνησε.
Οι γαλάζιοι προηγήθηκαν με τον Μάρκες, δεν έκαναν το 2-0 καθώς ο Αθανασιάδης απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Σαγκάλ, έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Ντε Αλμέιδα, ισοφάρισε η ΑΕΚ με έναν πρώην δικό τους τον Εκπολό και ήρθε ο Γκάμα να δώσει την χαριστική βολή.

Ο Απόλλων προηγήθηκε με τον Μάρκες στο 21’, έχασε πέναλτι με τον Σαγκάλ στο 30, ενώ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 45’+4 λόγω αποβολής του Σεσί Ντ’ Αλμέιδα με απευθείας κόκκινη. Μία φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες και την εικόνα της αναμέτρησης στην επανάληψη.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στον Απόλλωνα ο οποίος ήταν πολύ πιο δραστήριος επιθετικά με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται πάρα πολύ να δημιουργήσει φάσεις. Οι γαλάζιοι κατάφεραν στο 21ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ με τον Πέδρο Μάρκες ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Εκπολό. Μάλιστα στο 30ο λεπτό, είχαν την ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε το πέναλτι του Σαγκάλ. Στο 44΄ο Ελλαδίτης είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Ζμέρχαλ κρατώντας στο και πάλι το 1-0. Στο 45+5΄ και μετά από παρέμβαση του VΑΡ ο Ντ΄Αλμέιδα είδε την κόκκινη κάρτα για δυνατό φάουλ στον Γκαρθία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πιο απαιτητική υποχρεώνοντας τον Απόλλωνα σε παθητικό ρόλο. Στο 57΄ο Σολ απείλησε με κεφαλιά χάνοντας την πρώτη ευκαιρία της ομάδας του Μπεργκ. Στο 70΄ο Εκπολό διόρθωσε το λάθος που έκανε στο πρώτο μέρος και με κοντινό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 80΄κατάφερε να γυρίσει το ντέρμπι με το σουτ του Μπρούνο Γκάμα μέσα στην περιοχή. Στην συνέχεια οι Λαρνακείς διαχειρίστηκαν πιο εύκολα το σκορ για να φτάσουν στο τέλος σ΄ένα μεγάλο τρίποντο.

Ο Γκάμα πέτυχε το νικητήριο γκολ ωστόσο πρώτοι ήρωες της ΑΕΚ ήταν ο Αθανασιάδης που στο πρώτο του παιχνίδι κράτησε την ΑΕΚ στο παιχνίδι πριν έρθει η αποβολή του αμυντικού του Απόλλωνα,και ο Εκπολό που από μοιραίος με το λάθος στο γκολ του Απόλλωνα έγινε ωραίος αφού ισοφάρισε νωρίς στο β΄ημίχρονο και έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή.

Ο Απόλλωνας πλήρωσε το χαμένο πέναλτι και την άτυχη στιγμή του Ντε Αλμέιδα στο τέλος του Α΄ημιχρόνου. Η καλή εικόνα του Α΄ημιχρόνου δεν ήταν αρκετή για το βαθμολογικό κέρδος.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δημητρίου, Βούρος, Σελεστίν, Ντε Αλμέιδα, Ζμέρχαλ, Μπουαγκάρντ (46′ Βεϊσμπέκ), Σάντος, Μαλεκκίδης, Σαγκάλ (66′ Αρτυματάς), Κολ, Μάρκες (66′ Ντρόζντεκ).
Στον πάγκο: Λέουβενμπεργκ, Λοΐζου, Λαμ, Ντορεγκαράι, Σπόλιαριτς, Μπαραόνα, Αρτυματάς, Χάμπος, Βεϊσμπέκ, Ντρόζντεκ, Μπολί, Ντε Μάρκο.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λέδες, Σολ, Φαράζ, Γκαρσία (85′ Ναλί), Μιλίτσεβιτς, Γκάμα (85′ Τσακόν), Πονς (64′ Ροντέν), Εκπολό, Ναούμ (64′ Καμπρέρα), Μιραμόν.
Στον πάγκο: Τούμπας, Παρασκευά, Σουάρεθ, Ρόντεν, Ντίμερς, Τσακόν, Αντζιέλσκι, Δημητρίου, Ενρίκες, Ρομπέρζ, Καμπρέρα, Ναλί.

ΓΚΟΛ: 21′ Μάρκες/70′ Εκπολό, 80′ Γκάμα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντος, Βούρος, Βεϊσμπέκ/Μιλίτσεβιτς, Φαράζ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ντε Αλμέιδα.(45΄)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.000

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος