19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Έφτασε η ώρα για να σφραγίσουν την πρόκριση! Με σιγουριά η Ομόνοια ,με πάθος για ανατροπή ΑΠΟΕΛ και Πάφος

Έφτασε η ώρα για να σφραγίσουν την πρόκριση! Με σιγουριά η Ομόνοια ,με πάθος για ανατροπή ΑΠΟΕΛ και Πάφος

By on 29 Αυγούστου, 2024 0 195 Views

Έφτασε η ώρα για  τις τρεις  ομάδες μας να κάνουν την τελική προσπάθεια τους για να κλείσουν θέση σε League Phase Europa League και Conference League.

Η Ομόνοια μετά το 6-0 του πρώτου αγώνα επί της Ζίρε είναι  για τυπικούς λόγους στο Αζερμπαιτζάν.

Το ΑΠΟΕΛ και η Πάφος FC καλούνται να κάνουν ανατροπές και να προκριθούν.

Δεδομένη είναι η πρόκριση της Ομόνοιας ,ενώ το ΑΠΟΕΛ έχει εξασφαλισμένη την συμμετοχή του σε LEAGUE PHASE αφού και να μην κάνει την ανατροπή θα συνεχίσει στο Conference Phase.

Έχουμε λοιπόν δυο σίγουρες ομάδες να συνμεχίζουν και ελπίζουμε και ευχόμαστε να περάσει και η Πάφος οπότε η Κύπρος θα έχει τρεις ομάδες σε League Phase.

H ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Στο Αζερμπαϊτζάν για να…βγάλει την υποχρέωση βρίσκεται η Ομόνοια, που κοντράρεται (29/8-19:00,Cytavision) με τη Ζίρε κι έχει το υπέρ της…μη ανατρέψιμο 6-0 του ΓΣΠ. Παρόλα αυτά, όπως τόνισαν ουκ ολίγες φορές από τους «πράσινους» θα παίξουν για ακόμα μία νίκη.

Μία νίκη που θα σημαίνει το εφτά στα εφτά με τον Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο σε όλες τις διοργανώσεις, μία νίκη που θα μετατραπεί σε…πάρτι για την είσοδό της στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ και φυσικά μία νίκη τόσο για το…πρεστίζ της όσο και για τους βαθμούς της Κύπρου στην Ευρώπη.

Επιπλέον, αυτό είναι ένα τεστ για τους παίκτες, δείχνοντας στον προπονητή τους πως είναι στο…ίδιο μήκος σκέψης-φιλοσοφίας και νοοτροπίας, χωρίς να βλέπουν το παιχνίδι ως αγγαρεία, και να φύγουν με το «διπλό», έχοντας (κάνει άλλη μία) καλή εμφάνιση.

Ο Λιθουανός υπολογίζει ξανά στον Εβάντρο, ωστόσο, εκτός αποστολής έμειναν οι Χάμπος και Παναγιώτου, με τον 47χρονο να προχωρά σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ενάντια στον Εθνικό Άχνας, με τους Ντιούνκου, Χαμάς κι Εράκοβιτς να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα. Αντιθέτως, «παίζονται» τρεις θέσεις. Οι Εβάντρο, Σίμιτς και Στεπίνσκι έχουν πλεονέκτημα για να πάρουν φανέλα βασικού, ωστόσο, Κούσουλος, Αλιούμ και Κακουλλής διεκδικούν με αξιώσεις τη συμμετοχή τους στην 11άδα.

Μια πιθανή 11άδα του Βάλντας Νταμπράουσκας αναμένεται να συγκροτηθεί από τους: Φαμπιάνο, Ντιούνκου, Κουλιμπαλί, Ελάντερ, Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς, Εβάντρο (Κούσουλος), Σίμιτς (Αλιούμ), Σεμέδο, Στεπίνσκι (Κακουλλής).

TO ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

Δεν θέλησε να πει κουβέντα ο Πορτογάλος, αναφορικά με το πλάνο που θα αντιμετωπίσει τον επαναληπτικό με την RFS Ρίγα.

Ήταν όμως έκδηλη η αισιοδοξία και πίστη του για την ομάδα, όταν δήλωσε ενθουσιασμένος με τον τρόπο που τον υποδέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές καθώς και την ατάκα του για το ρόστερ που βρήκε.

Παράλληλα, έκανε ξεκάθαρο το κίνητρο που κυριαρχεί σε όλους για να έρθει η πρόκριση και γίνεται πλέον ξεκάθαρο το νέο σκηνικό στους περσινούς πρωταθλητές. Με…την αύρα του Ζοσέ Ντομίνγκες.

Ο νέος κόουτς, αναμένεται να παρατάξει ότι καλύτερο πιστεύει, με την πρόβλεψη να θέλει σαν επικρατέστερο σενάριο τον καταρτισμό της 11άδας με γνώριμους παίκτες για τον ίδιο.

Το πλέον θετικό για τον ίδιο, είναι η ετοιμότητα όλων των ποδοσφαιριστών κάτι που δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο και του δίνει το πλεονέκτημα να παρατάξει την καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΣΕΔΟ

Ραντεβού με την ιστορία έχει αύριο (29/8, 20:00) στο στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ η Πάφος FC κόντρα στην Κλουζ Ρουμανίας. Οι «γαλάζιοι» θέλουν να κάνουν την τρίτη σερί τους ανατροπή (1-0 το πρώτο ματς) και να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά την είσοδο σε όμιλο-League Phase Ευρωπαϊκής διοργάνωσης .

Ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο καταστρώνει τα πλάνα του με μόλις μία απουσία, αυτή του Μελούσο ο οποίος αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα ενώ όπως φημολογείται είναι και εκτός πλάνων. Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο Τζάτζα ο οποίος είναι απόλυτα έτοιμος μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Όσον αφορά τον παίκτη που θα αντικαταστήσει, ο Ισπανός τεχνικός καλείται να αποφασίσει εάν θα τοποθετήσει τον Κορέια ή τον Μπρούνο στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα. Ακόμα, υπάρχει πιθανότητα να πάρει φανέλα βασικού και ο Σούνιτς αντί του Πέπε, ένα σενάριο το οποίο δεν είναι τόσο σίγουρο όσο αυτό με τον Τζάτζα.

Κάπως έτσι μία πιθανή 11άδα είναι η εξής:

Ίβουσιτς, Κορέια, Γκολντάρ, Λούκασεν, Πηλέας, Σούνιτς (Πέπε), Ναμ, Ντράγκομιρ, Τζάτζα, Τάνκοβιτς, Ζάιρο.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Να σημειώσουμε στην League Phase αλλάζουν και τα τηλεοπτικά δεδομένα.Συγκεκριμένα ναι μεν τα πλείστα παιχνίδια θα μεταδίδονται από την Cytavision και στις δυο διοργανώσεις αλλά το ΡΙΚ θα έχει σε κάθε αγωνιστική την πρώτη επιλογή και όταν υπάρχουν Κυπριακές ομάδες εντός ή εκτός,θα είναι υποχρεωμένο να επιλέγει ποιόν αγώνα Κυπριακής ομάδας θα μεταδόσει.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 29/8

ΠΛΕΪ ΟΦ EUROPA LEAGUE

20:00 ΑΠΟΕΛ-RFS ΡΙΓΑ(1-2) (Cablenet)

ΠΛΕΪ ΟΦ CONFERENCE LEAGUE

19:00 ΖΙΡΕ-ΟΜΟΝΟΙΑ(0-6) (Cytavision)

20:00 ΠΑΦΟΣ FC-ΚΛΟΥΖ(0-1)(Cablenet)