20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφράγισε την πρόκριση με ανώδυνη ήττα η Ομόνοια

By on 29 Αυγούστου, 2024 0 386 Views

Τι κι αν ηττήθηκε, αυτή η ήττα ήταν…γλυκιά! Η Ομόνοια πανηγύρισε ιστορική πρόκριση στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκπαρά το ότι έχασε με 1-0 από τη Ζίρε στο Αζερμπαϊτζάν. Βλέπετε, το 6-0 του ΓΣΠ ήταν μη…ανατρέψιμο και οι πράσινοι θα βρεθούν στη βασική φάση της τρίτης τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.
Αυτή ήταν και η πρώτη αποτυχία του «τριφυλλιού» με τον Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο.

Το πρώτο μέρος δεν ήταν καθόλου καλό από πλευράς ποιότητας, είχε χαμηλό ρυθμό και δεν δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες, με το 0-0 να…σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων για το α’ ημίχρονο.
Στην επανάληψη, οι Αζέροι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον Ούζτιγκ να διαμορφώνει το τελικό 1-0 στο 79ο λεπτό με κεφαλιά, και την Ομόνοια να παίρνει και τυπικά τη θέση της στο νέο φορμάτ του Κόνφερενς Λιγκ και την αυριανή (30/8) κλήρωση στη Μονακό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

 Για την πρόκριση ούτε και λόγος και όπως ήταν φυσικό ο Νταμπράουσκας με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα προσπάθησε να δώσει χρόνο και σε άλλους παίκτες έτσι ώστε να τους διατηρήσει σε καλή αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει και του αγώνα της Κυριακής με την Νέα Σαλαμίνα.

Παραλληλα είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες που ειδικά στην Ευρώπη τράβηξαν πολύ κουπί για να φτάσει η Ομόνοια στην LEAGUE PHASE του CONFERENCE LEAGUE.

Πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλά πράγματα καθώς ο κακός αγωνιστικός χώρος επηρέασε εμφανώς τις κινήσεις της Ομόνοιας. Δυο καλές φάσεις για τους παίκτες του Νταμπράουσκας στο πρώτο ημίχρονο με Μάριτς και Σίμιτς με πιο κλασική την δεύτερη. Από την άλλη ο Φαμπιάνο ανησύχησε μόνο μια φορά σε ένα σουτ που έγινε χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα για τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα με τους γηπεδούχους να δείχνουν περισσότερη προσπάθεια αλλά και πλάι χωρίς να απειλήσουν την εστια του Φαμπιανο. Η πιο μεγάλη φάση για την γηπεδούχο Ζίρε ήρθε στο 70ο λεπτό όταν ο Ζουμπλι από τα δεξιά πέρασε τον Χαμάς και στην σέντρα που έκανε ο Ελάντερ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Φαμπιάνο.

Στο 79 ‘ η Ζίρε κατάφερε να σκοράρει με τον Ούτζιγκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο με την γηπεδούχο ομάδας να παίρνει την νίκη με αυτό το γκολ. Ένα γκολ που χρειάστηκε να περιμένουν όλοι στο γήπεδο ένα δίλεπτο για να δουν αν θα μετρούσε η όχι. Ένα τέρμα που ασφαλώς δεν είχε και ιδιαίτερη σημασία μετρά το 6-0 του πρώτου αγώνα.

Ζίρε (Σαντίγκοφ): Σίλβα, Αλίγεφ, Ρουάν, Μουτσίνζι, Ισάγεφ (87′ Α. Μπαϊράμοφ), Ζεμπλί (61′ Ιμπραχίμ), Νουρίγεφ (61′ Παπουνασβίλι), Κούλιεφ (76′ Αλικάνοφ), Βολκόφ (61′ Ακμεντζάντζε), Ούτζιγκ, Σουμά. 
Στον πάγκο: Φ. Μπαϊράμοφ, Χασίμοφ, Άτσκα. 

Ομόνοια (Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιούνκου (62′ Μασούρας), Κουλιμπαλί (73′ Λανγκ), Ελάντερ, Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς (62′ Κούσουλος), Εβάντρο (80′ Μουσιαλόφσκι), Σίμιτς (62′ Αλιούμ), Ατζίλι, Κακουλλής.
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Σεμέδο, Στεπίνσκι, Ανδρέου, Νικολάου. 

Στο όριο καρτών: Χαμάς (2)

ΣΚΟΡΕΡ:Ούζτιγκ79
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλίγεφ / Εβάντρο

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 200

Διαιτητής: Vitālijs Spasjoņņikovs (Λετονία)
Βοηθοί: Raimonds Tatriks, Arturs Šakurovs (Λετονία)
Τέταρτος: Aleksandrs Anufrijevs (Λετονία)
VAR: Andrejs Gluhovs (Λετονία)
ΑVAR: Jevgenijs Keziks (Λετονία)