19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απογοητευτικός αποκλεισμός του ΑΠΟΕΛ.Παρηγοριά το Conference Laegue Phase

Απογοητευτικός αποκλεισμός του ΑΠΟΕΛ.Παρηγοριά το Conference Laegue Phase

By on 29 Αυγούστου, 2024 0 386 Views

Παρότι πάλεψε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, ανατρέποντας το εις βάρος του 1-0 και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, όπου εκεί θα μπορούσε να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να προκριθεί, το ΑΠΟΕΛ δεν τα κατάφερε να αποκλείστηκε στα πέναλτι από την RFS. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε με νίκη των πρωταθλητών με 2-1 από γκολ των Σούσιτς στο 75΄ και Δώνη στο 90+4΄. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Ικάουνιεκς στο 40΄. Στην παράταση τίποτα δεν άλλαξε και με την RFS να είναι απόλυτα εύστοχη στα πέναλτι και να επικρατεί με 4-2, οι Λετονοί ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση για τη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ, με το ΑΠΟΕΛ να συνεχίζει στο Conference Laegue Phase .Παρηγοριά στην απογοήτευση του άδοξου αποκλεισμού από μια ομάδα του επιπέδου της Ρίγα.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η RFS και είχε δύο καλές στιγμές μέχρι και το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στο 4΄ το σουτ του Ντιομαντέ έξω από την περιοχή μπλόκαρε εύκολα ο Μπέλετς, ενώ στο 11′ και μετά από σέντρα του Σαβάλνιεκς, ο Κουάντιο έκανε την κεφαλιά, με τον αρχηγό του ΑΠΟΕΛ να αποκρούει.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να… ανεβάσουν ρυθμό και στο 35΄ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Μάγιερ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα άλλαξαν τα δεδομένα, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν και να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα για πρόκριση. Εκτέλεση κόρνερ από τον Σαβάλνιεκς, κεφαλιά του Ικάουνιεκς και 1-0 για τη RFS.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ντομίνγκες προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν άστοχη στις ευκαιρίες που βρήκε.

Στο 50΄ η κεφαλιά του Μαρκίνιος έφυγε μόλις άουτ, ενώ επτά λεπτά αργότερα Δώνης και Ελ Αραμπί δεν μπόρεσαν από κοντά να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Η τρίτη ευκαιρία ήταν και… φαρμακερή για το ΑΠΟΕΛ, που στο 75΄ισοφάρισε σε 1-1. Σέντρα του Ντονγκαλά, κεφαλιά του Σούσιτς και το παιχνίδι πλέον στα ίσια.

Μάλιστα, στο 82΄ η ομάδα του Ντομίνγκες έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή, όμως ο Οντόα απέκρουσε το σουτ του Ελ Αραμπί.

Στα εναπομείναντα λεπτά το ΑΠΟΕΛ ρίσκαρε για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, άφησε αρκετούς χώρους και η RFS προσπαθούσε να… χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Εν τέλει, οι «γαλαζοκίτρινοι»… χτύπησαν στο 90+4΄ κι έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Ο Σούσιτς έκανε τη σέντρα και ο Δώνης με κεφαλιά έκανε το 2-1… ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου μέρους.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Με… φόρα από το γκολ του Δώνη ξεκίνησε την παράταση το ΑΠΟΕΛ. Στο 93΄ ο Οντόα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Ντονγκαλά, στο 95΄ η κεφαλιά του Ντράζιτς έφυγε έξω, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Οντόα έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων… ήρθε στο 101΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαβάλνιεκς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε έξω.

Στο δεύτερο μέρος της ημίωρης παράτασης τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει κι έτσι η πρόκριση θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι.

ΠΕΝΑΛΤΙ

  • Ευστοχεί ο Ικάουνιεκς και 1-0.
  • Ισοφαρίζει ο Ελ Αραμπί σε 1-1.
  • Εύστοχος ο Λίπουσεκ και 2-1 για τους Λετονούς.
  • Στο οριζόντιο δοκάρι η εκτέλεση του Σαρφό.
  • Ο Πρενγκά κάνει το 3-1
  • 3-2 από τον Κιντιγιά.
  • 4-2 από τον Πάνιτς.
  • Ο Οντόα αποκρούει την εκτέλεση του Ντβάλι και η RFS είναι η ομάδα που επικρατεί και παίρνει την πρόκριση στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς (106΄ Σιπριάνο), Ντβάλι, Μάγιερ (65΄ Ντράζιτς), Τεχέρα (80΄ Κοσταντίνοφ), Ελ Αραμπί, Μαρκίνιος (53΄ Δώνης), Τσεπάκ (53΄ Σούσιτς), Κιντιγιά, Σαρφό, Ντονγκαλά (113΄ Κόρμπου).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Μίχος, Σιπριάνο, Δώνης, Σούσιτς, Σατσιάς, Ντράζιτς, Καττιρτζής, Κόρμπου, Λαΐφης, Πολυκάρπου, Κοσταντίνοφ.

RFS: Οντόα, Πρενγκά, Μπαλόντις, Λίπουσεκ, Σαβάλνιεκς, Μαρχίεφ, Πάνιτς, Οντισάρια (110΄ Στούγκλις), Ικάουνιεκς, Ντιομαντέ (20΄ Ντζικί – 67΄ Έμερσον – 110΄ Σιλαγκάντζε), Κουάντιο (67΄ Οσουάνγκου – 90+2΄ Κίγκουρς).

Στον πάγκο: Στέινμπορς, Βίλκοφς, Οσουανγκού, Έμερσον, Ντζικί, Στούγκλις, Ντζιέ, Κίγκουρς, Σιλαγκάντζε.

Κίτρινες Κάρτες: Τσεμπάκ, Μπέλετς, Πέτροβιτς, Δώνης – Μαρχίεφ, Ικάουνιεκς, Πρενγκά, Οντισάρια, Κουάντιο, Λίπουσεκ, Κίγκουρς.

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία).

Βοηθοί διαιτητές: Ματέι Ζούνιτς, Μανουέλ Βιντάλι (Σλοβενία).

Τέταρτος διαιτητής: Νταβίντ Σμάιτς (Σλοβενία)

VAR: Άλεν Μποροσάκ (Σλοβενία).

AVAR: Ντράγκοσλαβ Πέριτς (Σλοβενία).