20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλο διπλό για τον Απόλλωνα κόντρα στην Ανόρθωση σε δυνατό ντέρμπι

Μεγάλο διπλό για τον Απόλλωνα κόντρα στην Ανόρθωση σε δυνατό ντέρμπι

By on 31 Αυγούστου, 2024 0 529 Views

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Απόλλωνα.
Οι «γαλάζιοι» απέδρασαν με μεγάλο διπλό από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» επικρατώντας της Ανόρθωσης με 2-1 σε ένα δυνατό ,αμφίρροπο παιχνίδι ,πραγματικό ντέρμπι αλλά με πολλή σκοπιμότητα
Η ομάδα του Γκούλα προηγήθηκε με το δεύτερο γκολ του Μάρκες στο πρωτάθλημα, ο Ζμέρχαλ έκανε το 2-0 και το μόνο που κατάφερε η Ανόρθωση ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Ράφα Λόπες.
Πρώτη ήττα για την Ανόρθωση που έμεινε στον έναν βαθμό σε δύο παιχνίδια.
Η Ανορθωση ήταν καλύτερη σε σχέση με την πρεμιέρα αλλά υστέρησε στην επιθετική ποιότητα όπου υπερτερησε ο Απόλλωνας που αξιοποίησε δύο λάθη στην άμυνα της Ανορθωσης και πέτυχε τα δύο γκολ.Αντιθερσ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια.

Η Ανόρθωση στις αρχές των καθυστερήσεων έμεινε με 10 αφού αποχώρησε τραυματίας ο Τεσειρα ενώ στο 94 αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντοκαραι του Απόλλωνα.Την πρώτη για δυνατό φάουλ και την δεύτερη για καθυστερήσεις

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό ένα πολύ μακρινό σουτ του Μαλεκκίδη δεν βρήκε στόχο, ενώ 2 λεπτά μετά ο Κίκο έπιασε ένα σουτ το οποίο σταμάτησε στο σώμα του Βούρου. Η εξέλιξη έφερε σέντρα του Κίκο, με τον Μαλεκκίδη να απομακρύνει μπροστά από τον Κονσεϊσάο. Στο 7΄μια σέντρα βρήκε τον Λόπες να πιάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα έξω. 2 λεπτά μετά ο Κίκο έκανε την σέντρα, ο Παρούτης έκανε το τακουνάκι με την μπάλα να φεύγει έξω σε μια πολύ καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Στο 40΄φτάσαμε για να σημειώσουμε την επόμενη φάση, όταν ένα μακρινό σουτ του Βέισμπεκ αν και καλό, δεν βρήκε στόχο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (41΄), ο Μάρκες από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ μετά από σέντρα του Βούρου και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1!

Στο 44΄έγινε η σέντρα από τον Κίκο, αλλά ο Μουκαμπί δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζμέρχαλ βγήκε μπροστά από τον Ζίβκοβιτς ο οποίος απέκρουσε το σουτ!

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 50΄ο Μπουαγκάρντ έκλεψε την μπάλα, από τον Μλάντοβιτς έστρωσε για τον Ζμέρχαλ που έκανε με την μια το σουτ για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα για το 0-2!

Στο 55΄ο Λόπες μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παρούτη.

Ο Ντορεγκαράι άφησε τον Απόλλωνα με 10 παίκτες στο 90+5΄αφού είδε 2 κίτρινες μέσα σε 4 λεπτά.

Η Ανορθωση από το 90 έμεινε με 10 λόγω τραυματισμού του Τεσειρα

Ανόρθωση (Οκκάς): Ζίβκοβιτς, Μουκαμπί (57′ Γούλερι), Τεσέιρα, Μλάντοβιτς, Κίκο, Κονσεϊσάο. Χρυσοστόμου, Αρτυματάς, Ρόγκουλιτς (83′ Σπόλιαριτς), Παρούτης (73′ Θεοδώρου), Λόπες.
Στον πάγκο: Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Κεραυνός, Θεoδώρου, Σπόλιαριτς, Γούλερι, Χρυσόπουλος, Στ.Χαραλάμπους, Σταμούλης, Μηχάλας, Μάρκου, Ε.Χαραλάμπους

Απόλλωνας (Γκούλα): Λέουβενμπεργκ, Μπουαγκάρντ (75′ Σπόλιαριτς), Βούρος, Λαμ (75′ Ντε Μάρκο), Μαλεκκίδης, Κολ, Χάμπος (26′ Βεϊσμπέκ), Σελεστίν, Ζμέρχαλ, Σαγκάλ (75′ Μπαραόνα), Μάρκες (80′ Ντορεγκαράι).
Στον πάγκο: Λοίζου, Δημητρίου, Ντορεγκαράι, Ζήνωνος, Σπόλιαριτς, Μπαραόνα, Αρτυματάς, Βεϊσμπέκ, Ντρόζντεκ, Μπολί, Ντε Μάρκο.

ΣΚΟΡΕΡ: 56′ Λόπες/41′ Μάρκες, 50′ Ζμέρχαλ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χρυσοστόμου/Βεϊσμπέκ, Σαγκάλ, Λέουβενμπεργκ, Σελεστίν, Zm;erxal
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ντορεγκαράι
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου7.000

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος