19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mε τη φόρα της η Πάφος FC άλωσε το ΑΕΚ Αρένα με Ζάιρο και Άντερσον

Mε τη φόρα της η Πάφος FC άλωσε το ΑΕΚ Αρένα με Ζάιρο και Άντερσον

By on 1 Σεπτεμβρίου, 2024 0 339 Views

Λίγες ημέρες μετά την ιστορική πρόκριση στη League Phase του Conference League η Πάφος έστειλε και τα κατάλληλα μηνύματα εντός συνόρων.

Η ομάδα του Καρσέδο με τη φόρα της Ευρώπης κέρδισε στην Αρένα την ΑΕΚ με 2-0 χάρη στα τέρματα των Βραζιλιάνων, Ζάιρο και Κορέια, και έκανε ποδαρικό με το δεξί στο πρώταθλημα. Πρώτη ήττα για την ΑΕΚ.

Με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, απόρροια της μεγάλης πρόκρισης σε βάρος της Κλουζ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Πάφος. Η ομάδα του Καρσέδο με σωστή συνταγή, κατάφερε στο 17΄ να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Ο Τάνκοβιτς έβγαλε μόνο τον Ζάιρο, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Οι γαλάζιοι… μπολιάστηκαν με επιπλέον ψυχολογία και διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Έκλεισαν σωστά τους χώρους και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν ουσιαστικά τον Μιχαήλ. Στο 33′ ο Φαράζ σκόραρε, αλλά έφυγε από θέση οφσάιντ, κάτι που είδε ο βοηθός και επιβεβαιώθηκε από το VAR.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά. Η Πάφος συνέχισε με την ίδια συνταγή και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ ανέβηκε για την ισοφάριση, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα.

Στο 65ο λεπτό ο Μπεργκ με τρεις κινήσεις από τον πάγκο έθεσε σε λειτουργία το plan b,(πρώτη παρουσία και του Αίτόρ) ωστόσο κατέρρευσε σε τρια λεπτά. Ο Άντερσον στο 68′, αφού στην πρώτη προσπάθεια του με σουτ απέκρουσε ασταθώς ο Αθανασιάδης , στη δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με το κεφάλι για το 2-0 ανάμεσα σε δυο αμυντικούς της ΑΕΚ που αδράνησαν.. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, αλλά αυτή τη φορά είχε άδικο, με το VAR να επικυρώνει τελικά το γκολ.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν καταγράφηκε καμία καλή ευκαιρία, με την Πάφο να παίρνει μια μεγάλη νίκη στο πρώτο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λέδες, Φαράζ, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροντέν (65′ Γκάμα), Εκπολό, Ναούμ (65′ Πονς), Καμπρέρα (82′ Αντζιέλσκι), Μιραμόν, Σολ (65′ Αϊτόρ).
Στον πάγκο:  Τούμπας, Παρασκευά, Σουάρες, Γκάμα, Πονς, Τσακόν, Αντζιέλσκι, Αϊτόρ, Δημητρίου, Ενρίκες, Ρομπέρζ, Ναλί.

ΠΑΦΟΣ FC: Μιχαήλ, Μπρούνο (70′ Νατέλ), Γκολντάρ, Λούκασεν, Ποντέλο (58′ Πηλέας), Σούνιτς, Πέπε (58′ Ναμ), Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς, Τζάτζα (46′ Κορέια), Ζάιρο (59′ Άντερσον)
Στον πάγκο: Ίβουσιτς, Παπαδούδης, Πηλέας, Νατέλ, Ναμ, Άντερσον Σίλβα, Νταλίνια, Ηλία, Κορέια

ΣΚΟΡΕΡ: 17′ Ζάιρο, 66′ Άντερσον
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμπρέρα, Αντζιέλσκι/Τζάτζα

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.500

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης