20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άρχοντας στο ΓΣΠ ο Εθνικός Άχνας. Κέρδισε άνετα 3-1 το άσχημο ΑΠΟΕΛ

Άρχοντας στο ΓΣΠ ο Εθνικός Άχνας. Κέρδισε άνετα 3-1 το άσχημο ΑΠΟΕΛ

By on 1 Σεπτεμβρίου, 2024 0 330 Views

Ο Εθνικός Άχνας πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ με 3-1. Έδωσαν… συνέχεια στις αποτυχίες οι γαλαζοκίτρινοι μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την RFS Ρίγα αφού σήμερα παρά τις πολλές αλλαγές του Ντομίνγκες,είχαν κάκιστη εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο. Σούπερ… εμφάνιση από την εκπληκτική ομάδα του Νταβίντ Μπαντία με πρωταγωνιστές τους Μπονέτο (1ο γκολ), τον Αντερέγκεν που σκόραρε δις και τον Μπρένο που μοίρασε δύο ασίστ.
Στο 14’ ο Μπονέτο κρέμασε τον Μπέλετς με πλασέ, άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια το διπλασίασε ο Αντερέγκεν με υποδειγματικό τελείωμα. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα με τον Κόρμπου στο 54’ με δυνατό σουτ αλλά στο 70’ ο Αντερέγκεν πέτυχε το 2ο του γκολ στον αγώνα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας

Ο Εθνικός πήγε στο ΓΣΠ χωρίς να φοβηθεί το ΑΠΟΕΛ και έδειξε από πολύ νωρίς ότι θα είχε επιθετική διάθεση, όπως είχε κάνει και πριν μία εβδομάδα απέναντι στην Ομόνοια.

Το ΑΠΟΕΛ δυσκολευόταν από πλευράς του να δημιουργήσει τη σπουδαία φάση, με τον Εθνικό στο 14’ να κλέβει μπάλα με τον Μπρένο να περνάει εξαιρετική μακρινή μπαλιά στον Μπονέτο και αυτός να προλαβαίνει τον Μπέλετς και με μία πολύ ωραία λόμπα να κάνει το 0-1!

Πριν το ΑΠΟΕΛ καταφέρει να βρει τα πόδια του, ο Εθνικός πέτυχε και δεύτερο τέρμα βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι! Ο Μπρέτο πέρασε την κάθετη πάσα στον Αντερέγκεν, και αυτός ψύχραιμα απέναντι στον Μπέλετς πλάσαρε για το 0-2!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βάλουν περισσότερη πίεση και στο 34’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά το σουτ του Αμπάνια έβγαλε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Ντε Ιριόντο.

Ο Εθνικός δύο λεπτά αργότερα είχε τη δική του τεράστια ευκαιρία, με τον Οφόρι να κάνει το απευθείας γυριστό αλλά να βγάζει εντυπωσιακά ο Μπέλετς και να διατηρεί το 0-2 στο πρώτο ημίχρονο.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο επιθετικά στην επανάληψη με τον Εθνικό να κλείνεται πίσω έχοντας το υπέρ του 0-2 από το πρώτο ημίχρονο.

Στο 51’  ο Μπάχανακ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι αλλά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Τρία λεπτά αργότερα όμως το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει το πρώτο του τέρμα και να μπει ξανά στο παιχνίδι, με τον Μαρκίνιος να δίνει την πάσα στον Κόρμπου μέσα στην περιοχή και με φοβερό πλασέ να κάνει νωρίς στην επανάληψη το 1-2.

Το ΑΠΟΕΛ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ο Εθνικός έδωσε αρκετό χώρο με τους γηπεδούχους να ανανεώνουν συνεχώς τις επιθέσεις τους. Ο Ντράζιτς στο 65’ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Δώνη αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Όμως μία αδράνεια της άμυνας του ΑΠΟΕΛ έφερε στον Εθνικό ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων! Στο 70’ η άμυνα του ΑΠΟΕΛ δεν μάρκαρε σωστά, ο Αντερέγκεν μπήκε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ και με ωραίο πλασέ δίνει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του!

Μετά το τρίτο τέρμα του Εθνικού το ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο και αδυνατούσε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Εθνικού οι παίκτες του οποίου προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τον κενό χώρο που άφηναν οι παίκτες των γηπεδούχων.

Ο Ολιβέιρα όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών κρατώντας το 1-3 για την ομάδα του και το τελικό σφύριγμα είδε τον Εθνικό να φεύγει από το ΓΣΠ με ένα τρομερό διπλό κάνοντας παράλληλα και την πρώτη μεγάλη έκπληξη της χρονιάς.

Το ΑΠΟΕΛ γενικά ήταν μέτριο έως κακό.Οι πολλές αλλαγές στην 11αδα δεν άλλαξαν την εικόνα της ομάδας και αασφαλώς τόσο η τριάρα από τον Εθνικό όσο και η εμφάνιση προκαλεί προβληματισμό.

ΑΠΟΕΛ (Ζοσέ Ντομίνγκες): Μπέλετς, Σατσιάς, Σιπριάνο, Ντβάλι (46′ Πέτροβιτς), Κιντιγιά (70′ Πολυκάρπου), Αμπάνια, Κοσταντίνοφ (77′ Ελ Αραμπί), Μάγιερ (46′ Κόρμπου), Δώνης, Μαρκίνιος (59′ Μπα), Ντράζιτς
Στον πάγκο: Περέιρα, Τεχέρα, Σούσιτς, Καττιρτζής, Λαΐφης, Σαρφό, Ντογκαλά

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ (Νταβίντ Μπαντία): Φλόρες, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι, Μπονέτο, Παναγιώτου, Ιωάννου (82′ Γκονζάλες), Στυλιανού, Μπαχανάκ, Αντερέγκεν (90+4′ Μιλιντσεάνου), Οφόρι, Μπρένο (61′ Πεχλιβάνης)
Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Σούλης, Εγκωμίτης, Ντουπόφ, Αρκάδια, Βενιζέλου, Περδίος, Αγγελόπουλος

ΣΚΟΡΕΡ: 54′ Κόρμπου/ 14′ Μπονέτο, 18′, 70′ Αντερέγκεν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σατσιάς/ Μπαντία (προπ.), Οφόρι

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7000.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας
VAR: Αντωνίου Μάριος
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης