19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Π.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ:Έδειξε αντιεπαγγλεματική συμπεριφορά απέναντι σε υποψήφιους επενδυτές.Την Τρίτη πήγαν 2 γραφεία για έλεγχο και στις 10 το βράδυ παραιτήθηκαν

Ο Π.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ:Έδειξε αντιεπαγγλεματική συμπεριφορά απέναντι σε υποψήφιους επενδυτές.Την Τρίτη πήγαν 2 γραφεία για έλεγχο και στις 10 το βράδυ παραιτήθηκαν

By on 4 Σεπτεμβρίου, 2024 0 390 Views

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM μίλησε ο Πέτρος Δημητρίου, για τις εξελίξεις στην Ανόρθωση και αφήνει εκτεθιμένο το ΔΣ του σωματείου για αντιεπαγγλεματική συμπεριφόρα που διώχνει τους υποψήφιους επενδυτές

Αναλυτικά:

«Δεν εκπροσωπώ την Ανόρθωση, δεν έχω ούτε και όρους εντολής. Θα μιλήσουμε μόνο όσα εδώ και μέρες γράφονται, λέγονται και αφορούν εμένα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα με την ιδέα της Ανόρθωσης. Εγώ πριν μήνες δέχθηκα ένα τηλεφώνημα ο οποίος μου μετέφερε ότι πελάτες του ήθελαν να μιλήσουν με την Ανόρθωση. Τα άτομα που μεσολάβησαν δεν έφεραν το ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τότε είχα επικοινωνήσει μ’ έναν πρώην μέλος του ΔΣ. Οι ώρες που περνά η Ανόρθωση είναι δύσκολες. Κρίθηκε σκόπιμο να μεσολαβήσουμε, από εκεί ξεκίνησε η ιστορία, όμως τώρα δεν έχει καμία σχέση. Ήμουν ο συνδετικός κρίκος με τους Ρώσους επενδυτές»

«Η εμπλοκή μου με το παρών ΔΣ που προέκυψε τις τελευταίες 10 μέρες δεν προέκυψε λόγω επενδυτών. Μου ζήτησε να ήμασταν προσεκτικοί στην ενημέρωση προς τους οργανωμένους. Οι οργανωμένοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη λειτουργία της ομάδας, με κάλεσαν να μεσολαβήσω με οδικό χάρτη υλοποίησης αυτών των εισηγήσεων. Αν το συμβούλιο ήταν ομόφωνο και οι οργανωμένοι συμφωνούν τότε εγώ θα ήμουν εκεί για να βοηθήσω. Τη Δευτέρα είχα μία πρώτη συνάντηση με κάποια άτομα και σήμερα μαθαίνω ότι παραιτούνται».

«Το ΔΣ της Ανόρθωσης καταστατικά είναι αναρμόδιο να αποφασίσε τη τύχη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μόνο η εταιρεία. Φυσικά και είναι αρμόδιο να συζητήσει τα θέματα με τους επενδυτές. Οι θέσεις των οργανωμένων αφορούν το ποδόσφαιρο, εγώ από το σωματείο πως θα βοηθούσα;»

«Έχουμε Σεπτέμβριο και προυπολογισμό και προγραμματισμό τμημάτων δεν έχει η Ανόρθωση. Εντολές δεν δόθηκαν από το ΔΣ. Το ΔΣ μου εκχώρησε μία οδηγία – να παρουσιάσω προτάσεις. Θα μπορούσα να ήμουν στο ΔΣ, δεν ήθελα όμως».

«Δεν γνωρίζω που θα καταλήξει η Ανόρθωση, δεν θέλω να πιστεύω ότι θα εξαφανιστεί αυτή η ομάδα. Τα όσα συμβαίνουν όμως αποδεικνύουν την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Την Πέμπτη δεν γίνεται να προσκαλείς κάποιον να έρθει την Δευτέρα ν’ αρχίσει και την Τρίτη να παραιτούνται. Δεν έχει βγει μισή ανακοίνωση και δεν ξέρουμε τον λόγο της παραίτησης τους».

«Γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους οι Ρώσοι από τέλη Ιουλίου. Εγώ μετά την εξέλιξη της παραίτησης τους, τι να βγω να πω στους Ρώσους;».

«Ενημέρωσαν ότι το χρέος της Ανόρθωσης ήταν 7, μετά πήγε στα 10 και μετά στη δημοσιογραφική διάσκεψη είπαν 11,5 και μετά με έστειλαν να πω στους Ρώσους 13. Μιλάμε για εκατομμύρια. Ζήτησαν οι οργανωμένοι ανεξάρτητο οικονομικό έλεγχο. Μίλησα με ελεγκτικά γραφεία, μάλιστα υπήρχε φίλος της Ανόρθωσης που είπε ότι θα πληρώσει ο ίδιος για να γίνει αυτός ο έλεγχος. Την Τρίτη πήγαν 2 γραφεία για τον έλεγχο και στις 10 το βράδυ το ΔΣ παραιτήθηκε».

«Δεν έκανα ποτέ σκέψη για εμπλοκή μου στα διοικητικά. Με φώναξαν την Πέμπτη να πάω να βοηθήσω και την Τρίτη παραιτήθηκαν. Για την επόμενη μέρα πάντα ευθύνεται η προηγούμενη».

«Δεν γνωρίζω γιατί έφυγαν οι Αμερικάνοι, μάλλον είδαν ότι είδαν και οι Ρώσοι. Κλείσαμε ραντεβού με Παπασταύρου και τον στήσαμε, δεν πήγαμε καν στη συνάντηση. Στήσαμε και τον Ιβάν Σαββίδη σε ραντεβού. Δεν υπάρχει νοοτροπία για επενδυτή. Βρίσκουμε 100 προβλήματα για όλες τις περιπτώσεις, λύση καμία. Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης το προσπάθησε, ήταν ευρύτερο ζήτημα μίας αποδιοργανωμένης κατάστασης».

«Τους είχαμε μαζί μας στο ματς με τον Απόλλωνα και σήμερα έχουμε αυτό. Για όλα όσα σας λέω μπορώ να τα αποδείξω. Είχαν γίνει και πολλά άλλα, υπάρχει λόγος που δεν έχει επενδυτές η Ανόρθωση. Αν υποθέσουμε ότι η Ανόρθωση εκτός από το κράτος έχει 8 εκατομμύρια οφειλές θα είναι 5η-6η στο χρέος. Εμείς ανακυκλώνουμε συνεχώς τα ίδια, αλλάξαμε 15 διοικήσεις».

«Είχα μόνο μία συνομιλία το πρωί με τους επενδυτές. Με πήραν για να μου πουν ότι ετοίμασαν κάτι συγκεκριμένο για να παρουσιάσουν. Είχαμε πει ότι θα έπρεπε ν’ αναλάβουν το χρέος. Τα 10 εκατομμύρια έγιναν 13. Συμφωνήσαμε για ρήτρες τερματισμού και προυπολογισμό που θα προπληρώνεται. Έμεναν όμως οι λεπτομέρειες, μετά από αυτές τις εξελίξεις όμως δεν μπορώ να μιλήσω υποθετικά. Δεν είπαν ότι φεύγουν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».