20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επιτέλους νίκη και καλή αρχή για την Εθνική μας.Ο Πίττας το χρυσό γκολ στη Λιθουανία

Επιτέλους νίκη και καλή αρχή για την Εθνική μας.Ο Πίττας το χρυσό γκολ στη Λιθουανία

By on 6 Σεπτεμβρίου, 2024 0 287 Views

Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα στο Πρωτάθλημα Εθνών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Λιθουανίας στην πόλη Marijampole με 1-0, για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας, μπαίνοντας με το δεξί στη διοργάνωση.
Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Ιωάννης Πίττας στο 34’. Η Εθνική δεν άρχισε καλά το ματς, δέχθηκε φάσεις από την αντίπαλό της αλλά στη συνέχεια ισορρόπησε κι άνοιξε το σκορ με τον επιθετικό της ΑΪΚ. Η Εθνική διαχειρίστηκε πολύ καλά στο β’ ημίχρονο το προβάδισμά της και παρά την πίεση που δέχθηκε τα τελευταία λεπτά, κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμη νίκη

Την προσεχή Δευτέρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα φιλοξενήσει το Κόσοβο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Μουδιασμένα μπήκε στο παιχνίδι η Εθνική μας, σε αντίθεση με τη Λιθουανία που προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της, να επιτεθεί και να σκοράρει. Η άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μας πέρασε δύσκολα στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, αφού η αντίπαλος έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, όλες με κεφαλιές.

Με τους Καζουκολόβας (10′), Κούτσιτς (18′) και Γκιρντβάινις (21′).

Με την πάροδο του χρόνου η Εθνική μας ανέβηκε και στην δεύτερη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ σκόραρε. Στο 34′ ο Κάστανος με φοβερή πάσα βρήκε τον Τζιωνή, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στον Πίττα, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 0-1.

Με μια καλή ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζιωνή να απαντά με σουτ από καλή θέση.

Οι Λιθουανοί προσπάθησαν για την ισοφάριση, ωστόσο η Εθνική μας με σωστή αμυντική συμπεριφορά και με βοήθεια από τις αλλαγές , περιόρισε στον απόλυτο βαθμό τους γηπεδούχους.

Ο Γκόγκιτς στο 82′ απείλησε με κεφαλιά, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μολ απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι το σουτ του Κούτσιτς.

Το τριπλό σφύριγμα της λήξης βρήκε την Εθνική μας νικήτρια με 1-0.

   Ο Κροάτης διαιτητής στον πειθαρχικό έλεγχο χαρίστηκε στους γηπεδούχους

Η νίκη επί της Λιθουανίας ήταν η πρώτη εκτός έδρας για την Εθνική μας μετά από σχεδόν 5 χρόνια! Η προηγούμενη ήταν κόντρα στο Καζακστάν με 2-1, στις 10 Οκτωβρίου του 2019


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
: Γκερτμόνας, Καζουκολόβας, Γκιρντβάινις, Τουτισκίνας, Λασίτσκας, Σίρβις (70′ Γ.Παουλάουσκας), Σλίβκα, Ντολζνίκοφ (86′ Β.Παουλάουσκας), Βορομπιόνας (86′ Βέρμπιτσκας), Ματουλεβίτσιους (62′ Καλινάουσκας), Κουτσίς.
Στον πάγκο: Μπερτάσιους, Μικελιόνις, Μιλάσιους, Ούπστας, Γ. Πολάουσκας, Καλινάουσκας, Ρομανόφσκι, Βέρμπιτσκας, Β. Παλάουσκας, Λεκιάτας, Μπαράουσκας, Ανταναβίτσιους. 
ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Γκόγκιτς, Κυπριανού (46′ Ανδρέου), Καρώ, Ιωάννου, Φιλιώτης (46′ Μαλεκκίδης), Αρτυματάς, Σπόλιαριτς (65′ Χρυσοστόμου), Κάστανος, Τζιωνής (89′ Κορέια), Πίτσας'((92′ Λαίφης)
Στον πάγκο: Δημητρίου, Μιχαήλ, Κορέια, Κατσαντώνης, Λοΐζου, Κακουλλής, Χρυσοστόμου, Μαλεκκίδης, Ανδρέου, Παναγιώτου, Λαΐφης, Ηλία. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καλινάουσκας / Κυπριανού, Καρώ, Ιωάννου, Ανδρέου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: Πίττας 34′
Διαιτητής: Igor Pajac (Κροάτης)
Βοηθοί: Ivan Mihalj, Vedran Ðurak
4ος διαιτητής: Dario Bel
VAR: Mario Zebec AVAR: Fran Jović