19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πράσινο το ντέρμπι με Εβάντρο να σκοράρει και Φαμπιάνο να κρατά τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Πράσινο το ντέρμπι με Εβάντρο να σκοράρει και Φαμπιάνο να κρατά τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

By on 16 Σεπτεμβρίου, 2024 0 224 Views

Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι του ΓΣΠ με την Ομόνοια να κάνεί το 3Χ3 και την ΑΕΚ παρά την καλή της προσπάθεια να χάνει δεύτερο ντέρμπι και να μένει στους τρεις βαθμούς.
Η Ομόνοια νίκησε 1-0 την ΑΕΚ σε ένα μεγάλο παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν πάνω-κάτω από ένα ημίχρονο, με την διαφορά ότι οι πράσινοι πέτυχαν γκολ στο δικό τους καλό διάστημα.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε στο 23ο λεπτό ο Εβάντρο Κόστα.
Η Ομόνοια άντεξε στην πίεση, είχε πολύ καλό στην άμυνα το Ν.Παναγιώτου και ένα Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια ανίκητο, αφού βγήκε νικητής σε μεγάλες φάσεις και η ομάδα της Λευκωσίας έκανε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Σ’ ένα ισορροπημένο σε γενικές γραμμές πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια βρήκε το πολυπόθητο τέρμα και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 18ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Σίμιτς έκανε τη σέντρα, αλλά ο Στεπίνσκι από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα έξω με το κεφάλι.Λίγο πριν ο Φαμπιάνο διόρθωσε λάθος του και δεν επέτρεψε στον Αϊτόρ να σκοράρει για την ΑΕΚ.

Πέντε λεπτά μετά ήρθε το γκολ. Ο Σεμέδο γύρισε στον Σίμιτς, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, κάτι που έκανε ο Εβάντρο, ο οποίος με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Η ΑΕΚ από εκείνο το σημείο ανέβασε αναγκαστικά τις γραμμές προκειμένου να γίνει πιο επιθετική. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ γυρόφερνε την μπάλα χωρίς να καταστεί ιδιαίτερα απειλητική, όμως, στο 41ο λεπτό λίγο έλειψε να σκοράρει. Ο Φαράζ μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Φαμπιάνο ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα και προσπαθούσε να φτάσει στην εστία του Βραζιλιάνου, ωστόσο αντιμετώπιζε δυσκολίες, αφού οι πράσινοι επέλεξαν να αμυνθούν στο μισό γήπεδο. Αποτέλεσμα τούτου οι διάδρομοι να ήταν κλειστοί.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, βρήκαν το τέρμα, αλλά από αντικανονική θέση του Ανγκιέλσκι στο 74’. Ο βοηθός σήκωσε έγκαιρα το σημαιάκι και ορθή απόφαση του επιβεβαιώθηκε από το VAR.

Στο 87′ η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως, ο Φαμπιάνο ήταν και πάλι πανέτοιμος. Πρώτα απέκρουσε το σουτ του Γκάμα και ακολούθως την κοντινή προβολή του Ανγκιέλσκι.Οι 13 τελικές της ΑΕΚ δεν έφεραν το γκολ και η Ομόνοια πέρασε με νίκη το πιο δύσκολο της παιχνίδι μέχρι στιγμής κάνοντας επαγγλματική διαχείριση στο προβάδοσμα που πήρε σχετικά νωρίς.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, (93΄Ελάντερ)Ντιούνκου, Μάριτς, Εράκοβιτς, Σίμιτς, Σεμέδο,(93΄Αλιούμ) Εβάντρο (58′ Κούσουλος), Στεπίνσκι (73′ Κακουλλής).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Ελάντερ, Κακουλλής, Λανγκ, Κούσουλος, Μουσαλόφσκι, Χαραλάμπους, Νικολάου, Νεοφύτου, Αλιούμ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λέδες, Φαράζ, Μιραμόν (85′ Νάλι), Μιλίτσεβιτς, Ροντέν (70′ Αντζιέλσκι), Εκπολό, Αϊτόρ (85′ Γκάμα), Καμπρέρα (70′ Σολ), Ρομπέρζ, Πονς.
Στον πάγκο: Αλομέροβιτς, Παρασκευάς, Σουάρες, Σολ, Γκαρσια, Γκάμα, Τσακόν, Αντζιέλσκι, Δημητρίου, Ενρίκες, Ευριπίδου, Νάλι.

ΓΚΟΛ: 23′ Εβάντρο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούσουλος, Ντιούνκου, Εράκοβιτς, Κακουλλής/Αϊτόρ, Αθανασιάδης

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 11.404

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας
VAR: Maggioni Lorenzo
ΑVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής:  Ιωάννου Μιχάλης