22 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 22 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ρόμα – Ουντινέζε 3-0: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τους τζαλορόσι με άνετη τριάρα στο ντεμπούτο του Γιούριτς

Ρόμα – Ουντινέζε 3-0: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τους τζαλορόσι με άνετη τριάρα στο ντεμπούτο του Γιούριτς

By on 22 Σεπτεμβρίου, 2024 0 80 Views

Η Ρόμα νίκησε με 3-0 την Ουντινέζε, παίρνοντας, στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιούριτς στον πάγκο, την πρώτη νίκη της στη φετινή Serie A.

Με το κλίμα εντός της Ρόμα να είναι βαρύ λόγω της πρόσφατης απόλυσης του Ντε Ρόσι, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από παίκτες και φιλάθλους, το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Ουντινέζε ήταν το πρώτο του Ιβάν Γιούριτς στον πάγκο της ομάδας. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, η Λίνα Σουλούκου υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της CEO του συλλόγου, μετά από την στοχοποίηση που δέχθηκε από μερίδα οπαδών, οι οποίοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας απουσίαζαν από το γήπεδο έως το 30ο λεπτό του αγώνα.

Την αρνητική αυτή ατμόσφαιρα μετρίασε ωστόσο η νίκη με 3-0, με τον Αρτέμ Ντόβμπικ να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα στην αρχή του παιχνιδιού, ανοίγοντας τον δρόμο για μία άνετη επικράτηση και το πρώτο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα της Serie A

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Ρόμα  να προσπαθεί να δημιουργήσει τα πρώτα ρήγματα στην άμυνα της Ουντινέζε. Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν ο Ντόβμπικ βρέθηκε στη μικρή περιοχή και δοκίμασε ένα χλιαρό σουτ, το οποίος όμως δεν απείλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι Ρωμαίοι συνέχισαν να ασκούν πίεση, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο.

Αυτό που έλειπε από τους τζαλορόσι ήταν η καθαρή σκέψη στις τελικές των παικτών και στο 19ο λεπτό ο Ντόβμπικ αξιοποίησε την δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Ο επιθετικός της Ρόμα πήρε την μπάλα από τον Ελ Σαράουι και δοκίμασε από την αριστερή πλευρά της περιοχής ένα δυνατό συρτό σουτ, νικώντας τον Οκόγε. Από εκεί και πέρα, προέκυψαν δύο πανομοιότυπες φάσεις με πρωταγωνιστές αρχικά τον Ελ Σαράουι και στη συνέχεια τον Πελεγκρίνι, ωστόσο τα τελειώματα ήταν κάκιστα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιούριτς να οδηγηθεί στα αποδυτήρια δίχως κάποιο “μαξιλαράκι” ασφαλείας.

Ευτυχώς για την Ρόμα, η εικόνα της Ουντινέζε ήταν αποκαρδιωτική και ως εκ τούτου δεν υπήρξαν ιδιαίτεροι κίνδυνοι στην άμυνα. Αντιθέτως, το σύνολο του Γιούριτς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή η προσέγγιση απέφερε καρπούς, αφού στο 49′ ο Μπιγιόλ έκανε αντικανονικό μαρκάρισμα. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Πάουλο Ντιμπάλα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να σκοράρει για το 2-0.

Πέρα από μία ευκαιρία της Ουντινέζε, όπου ο Φλοριάν Τοβέν επιχείρησεένα σουτ από την άκρη της περιοχής, με τον Σβιλάρ να απομακρύνει, η Ρόμα δεν απειλήθηκε. Μάλιστα, στη συνέχεια πέτυχε και τρίτο τέρμα. Συγκεκριμένα, ο Τομαζό Μπαλνταντζί βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στη περιοχή μετά από πάσα του Ντόβμπικ και σούταρε με ψυχραιμία στη δεξιά πλευρά της εστίας, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • Κάλιαρι – Έμπολι 0-2 (33′ Κολόμπο, 49′ Εσπόζιτο)
  • Βερόνα – Τορίνο 2-3 (12′ Κάστανος, 90+3′ Μοσκέρα / 10′ Σανάμπρια, 33′ Σαπάτα, 79′ Άνταμς)
  • Βενέτσια – Τζένοα 2-0 (63′ Μπούσιο, 85′ Πογιάνπαλο)
  • Γιουβέντους – Νάπολι 0-0
  • Λέτσε – Πάρμα 2-2 (32′ Ντόργκου, 59′ Κρστόβιτς / 90+3′ Άλμκβιστ, 90+5′ Αϊνό)
  • Φιορεντίνα – Λάτσιο 2-1 (49′ πεν, 90′ πεν. Γκούντμουντσον / 41′ Χίλα)
  • Μόντσα – Μπολόνια 1-2 (43′ Τζούριτς – 24′ Ουρμπάνσκι, 80′ Κάστρο)
  • Ρόμα – Ουντινέζε 3-0 (19′ Ντόβμπικ, 49′ Ντιμπάλα, 70′ Μπαλντάντζι)
  • 22/9 21:45 Ίντερ – Μίλαν
  • 23/9 21:45 Αταλάντα – Κόμο