23 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 23 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • OYΕΦΑ:Τελικά ήταν πέναλτι το χέρι του Κουκουρέγια.Πάλι καλά που το θυμήθκαν δυο μήνες μετά…

OYΕΦΑ:Τελικά ήταν πέναλτι το χέρι του Κουκουρέγια.Πάλι καλά που το θυμήθκαν δυο μήνες μετά…

By on 23 Σεπτεμβρίου, 2024 0 76 Views

Σχεδόν δύο μήνες μετά το τέλος του EURO 2024, η UEFA περιγράφει το χέρι του Κουκουρέγια στο ματς με τη Γερμανία ως «διαιτητικό λάθος» και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να έχει καταλογιστεί πέναλτι στη συγκεκριμένη αμφισβητούμενη φάση.

Μία από τις στιγμές που συζητήθηκαν περισσότερο στο EURO 2024, ήταν το περίφημο χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια στην αναμέτρηση της Ισπανίας κόντρα στην οικοδέσποινα Γερμανία. Η συγκεκριμένη παράβαση καταγράφηκε στο 107′ και λίγα λεπτά αργότερα (119′), η Φούρια Ρόχα σημείωσε το γκολ της πρόκρισης, πετώντας τα Πάντσερ εκτός διοργάνωσης.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Χ» έγινε σάλος, με τον διαιτητή Άντονι Τέιλορ να ακούει τα… εξ αμάξης για την απόφασή του να δώσει συνέχεια στο ματς.

Σχεδόν δύο μήνες μετά το μεγάλο τελικό, πάλι καλά που θυμήθκε η UEFA και  εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξήγησε την επίμαχη φάση, αναφέροντας ότι ήταν λανθασμένο το ότι δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των Γερμανών. Μερίδιο ευθύνης είχε και ο VAR που δεν επενέβη ώστε να αλλάξει η αρχική ετυμηγορία

Σύμφωνα με τη «Relevo», η επιτροπή διαιτησίας,έστω και καθυστερημένα, αποφάνθηκε τα εξής:

«Υπήρξε λάθος τόσο από τον διαιτητή του γηπέδου, που δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών για το χέρι του Ισπανού ποδοσφαιριστή, όσο και του VAR που δεν επενέβη».

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της UEFA, όταν η επαφή με το χέρι σταματάει ένα σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται προς το τέρμα, θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται πέναλτι, εκτός εάν το χέρι του αμυντικού είναι πολύ κοντά στην μπάλα και το σώμα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο αμυντικός σταματάει το σουτ στο τέρμα με το χέρι του, που δεν είναι πολύ κοντά στο σώμα και αυτό γίνεται μεγαλύτερο, οπότε θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι».

https://x.com/relevo/status/1838150998902136836