26 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 26 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Πολύ καλό παιχνίδι με νεύρα ,ένταση,το γκολ της νίκης με το ξεκίνημα και αποβολή νωρίς για την Πάφο

Το ΑΠΟΕΛ σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Πολύ καλό παιχνίδι με νεύρα ,ένταση,το γκολ της νίκης με το ξεκίνημα και αποβολή νωρίς για την Πάφο

By on 25 Σεπτεμβρίου, 2024 0 172 Views

Το 15ο Σούπερ Καπ στην ιστορία του πανηγυρίζει το ΑΠΟΕΛ.
Στο παιχνίδι ανάμεσα στην περσινή πρωταθλήτρια και την περσινή Κυπελλούχο, νίκησε 1-0 την Πάφος FC, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ από τότε που το νέο γήπεδο της Λεμεσού άνοιξε τις πύλες του και… σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, με τον Σαρφό να βρίσκει δίχτυα στο 58ο δευτερόλεπτο.
Ακολουθήσαν πολλά σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό παιχνίδι. Δυνατές μονομαχίες, μια αποβολή μέσω VAR (αποβλήθηκε ο Ντράγκομιρ στο 13ο λεπτό), ένα πέναλτι για την Πάφο που δόθηκε και ακυρώθηκε επίσης μέσω VAR, ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες αλλά το 1-0 δεν άλλαξε, έμεινε μέχρι και το φινάλε και οι γαλαζοκίτρινοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν χάρη σε εκείνο το γκολ στο 58ο δευτερόλεπτο.

Η Πάφος παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς, στάθηκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και είχε τις δικές της μεγάλες ευκαιρίες για ένα τέρμα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τέρμα από τα… αποδυτήρια καθώς πριν συμπληρωθεί το ΑΠΟΕΛ, η ομάδα της Λευκωσίας άνοιξε το σκορ!

Ο Ελ Αραμπί στην πρώτη επίθεση του αγώνα, από τα αριστερά έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Σαρφό ανενόχλητος με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πολύ κακή η αντίδραση της άμυνας της Πάφου στην φάση καθώς ο Σαρφό από τα δύο μέτρα υποδέχθηκε την πάσα αμαρκάριστος και είχε όλο τον χρόνο για να σουτάρει.

Μάλιστα μέχρι να βρουν τα πόδια τους οι παίκτες τη Πάφου, οι Κυπελλούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Ντράγκομιρ για μαρκάρισμα από πίσω πάνω στον Τσεμπάκ. Αρχικά ο Θεουλή έδειξε κίτρινη αλλά η φάση εξετάστηκε στο VAR με το διαιτητή της αναμέτρησης να αλλάζει την απόφασή του και να αποβάλει τον Ρουμάνο χαφ.

Από εκεί και πέρα είχαμε… ροντέο στο παιχνίδι με δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών και να μην έχουμε καλό παιχνίδι.

Έστω και με 10 όμως η Πάφος προσπάθησε να επιτεθεί αλλά έλειπε από τους παίκτες της το καθαρό μυαλό μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 27΄ οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν από εξ επαφής ο Ζάιρο έκανε την κεφαλιά αλλά έβγαλε εντυπωσιακά ο Μπέλετς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Θεουλή έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Πέτροβιτς πάνω στον Ζάζα όμως μετά από εξέταση της φάσης από το VAR άλλαξε την απόφασή του.

Από πλευράς του το ΑΠΟΕΛ είχε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 37’ να κάνει δύο τα τέρματά του αλλά ο Εντονγκαλά από κοντά νικήθηκε από τον Ίβουσιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ποντέλο μόνο στο 47’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς, να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω. Στο 62’ η Πάφος είχε τεράστια ευκαιρία, με τον Μπρούνο να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον επερχόμενο Κορέια με βολέ να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Παρά το γεγονός ότι η Πάφος αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, ήταν καλύτερη από το ΑΠΟΕΛ στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου και πολύ πιο επικίνδυνη. Ενδεικτικό το γεγονός ότι στο 72’ η κατοχή του αγώνα ήταν 55%-45% για την Παφίτικη ομάδα.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα όμως έγινε εμφανής η κούραση στα πόδια των παικτών της Πάφου, το ΑΠΟΕΛ κρατούσε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του και το τελικό σφύριγμα βρήκε το ΑΠΟΕΛ να κατακτάει το 15ο Σούπερ Καπ της ιστορίας του.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς (66′ Ντβάλι), Λαίφης, Τσεπάκ (46′ Σούσιτς), Κιντιγιά, Τεχέρα (46′ Αμπάνια), Κοσταντίνοφ (66′ Κόρμπου), Σαρφό, Ντογκαλά, Μαρκίνιος, Ελ Αραμπί (66′ Μπα)
Στον πάγκο: Περέιρα, Σιπριάνο, Ντβάλι, Μιρ, Μπα, Σούσιτς, Αμπάνια, Σατσιάς, Ντράζιτς, Καττιρτζής, Κόρμπου, Πολυκάρπου.

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Γκολντάρ, Μπρούνο, Ζάιρο (54′ Άντερσον), Τζάτζα (69′ Νατέλ), Τάνκοβιτς (82΄ Ναμ), Λούκασεν, Σούνιτς (82′ Πηλέας), Ντράγκομιρ, Ποντέλο (54′ Κορέια), Πέπε.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Παπαδούδης, Πηλέας, Νατέλ, Ναμ, Άντερσον Σίλβα, Νταλίνια, Ηλία, Κορέια.

ΓΚΟΛ: 1′ Σαρφό
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τεχέρα, Tσεπάκ, Πέτροβιτς, Μαρκίνιος, Μπα/Λουκάσεν, Τάνκοβιτς, Άντερσον
Χουάν Κάρλος Καρσέδο (προπονητής Πάφος FC)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ντράγκομιρ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7.022

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Π. Γιώργος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία