27 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαμόγελα στην ΑΕΚ με διπλό στο Αμμόχωστος

By on 27 Σεπτεμβρίου, 2024 0 90 Views

Επιστροφή στις επιτυχίες με «διπλό» για την ΑΕΚ!
Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ άξιζε τη νίκη και την πήρε! Επικράτησε με 3-1 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» και πέτυχε την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα.
Προηγήθηκε στο σκορ με αυτογκόλ του Μπεχαράνο στο 31’ όπου ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο κορυφαίος για τους κιτρινοπράσινους, Ένζο Καμπρέρα με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε το σκορ στο 49’. Για τους γηπεδούχους μείωσε στο 73’ ο Γκμπέλε αλλά ο Ροντέν στο 90+4’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα της Λάρνακας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τον Καμπρέρα σε κέφια άσκησε μεγάλη πίεση στους γηπεδούχους.

Ο Αργεντινός νικήφθηκε τρεις φορές από το Μελίσσα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μια φορά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ενδιάμεσα των φάσεων η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 22′ σε ανατροπή του Αργεντινού, ωστόσο ο διαιτητής αφού κλήθηκε από το VAR και επαναξιολόγησε τη φάση ακύρωσε την απόφαση του.

Ωστόσο με τη συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Πονς γύρισε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι και ο Μπεχαράνο στην προσπάθεια να αποκρούσει, της άλλαξε πορεία και την έστειλε στα δίκτυα του Μελίσσα.

Ότι δεν έκανε στις τέσσερις προηγούμενες απόπειρες το πέτυχε με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Καμπρέρα. Ο Αργεντινός με δυνατή κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-2 και έκανε πιο εύκολο το έργο της ομάδας του.

Ο Φαράζ έχασε δυο καλές φάσεις για να διευρύνει το προβάδισμα της ΑΕΚ, ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα σε μια χρονική στιγμή που έμοιαζε… χαμένη, μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Στο 73′ ο Γκμπέλε με κεφαλιά έκανε το 1-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι άνεβηκαν αγωνιστικά και ψυχολογικά και στο 81′ ο σκόρερ απείλησε εκ νέου τον Αθανασιάδη, ωστόσο ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 90+4 ο Σεργίου έκανε λάθος και ο Ροντέν με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω από τον Μελίσσα για το τελικό 3-1

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Ασεβέδο (19′ Μιχαήλ), Τόμοβιτς, Λέζιακς, Μπεχαράνο (53′ Μιγκελίτο), Κατσιάρης (46′ Καρλίτος)(74′ Μπαχάσα), Νάρσινγκ, Φερνάντες (53′ Γκμπέλε), Ντουρμισάι, Βέλλιος
Στον πάγκο: Καλανίδης, Σπυριδάκης, Φράγκος, Προκοπίου, Κοντόπουλος, Βίκτωρος, Κουμπαρή

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Εκπολό, Ενρίκες, Μιλίτσεβιτς, Μιραμόν, Πονς, Λέδες, Γκάμα (78′ Ροντέν), Αϊτόρ, Φαράζ, Καμπρέρα (66′ Αντζιέλσκι)
Στον πάγκο: Αλομέροβιτς, Παρασκευά, Σουάρεθ, Σολ, Γκαρσία, Τσακόν, Δημητρίου, Γκονζάλες, Ευριπίδου, Ναλί

ΣΚΟΡΕΡ: 73′ Γκμπέλε/ 31′ Μπεχαράνο (αυτ.), 49′ Καμπρέρα, 90+4′ Ροντέν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκμπέλε, Ντουρμισάι/ Μιραμόν, Καμπρέρα (3), Φαράζ, Ροντέν, Αντζιέλσκι

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2000.

Στο όριο των καρτών: Καρλίτος (2)/ Καμπρέρα (2)

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Κωνσταντινίδης Αντώνης
VAR: 
Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Σάββα Γιώργος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος