6 Οκτωβρίου, 2024
  • 6 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-3: Με το γκολ του Φούντα στο 89′ πήρε δια πυρός και σιδήρου τη ματσάρα των Σερρών

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-3: Με το γκολ του Φούντα στο 89′ πήρε δια πυρός και σιδήρου τη ματσάρα των Σερρών

By on 6 Οκτωβρίου, 2024 0 69 Views

Ο ΟΦΗ πήρε το τρίποντο στις Σέρρες, επικρατώντας 3-2 του Πανσερραϊκού σ’ ένα ματς μεγάλες συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο πρώτο μέρος από το 0-2, ωστόσο ο Φούντας στο 89ο λεπτό έδωσε τη νίκη στους Κρητικούς με πέναλτι.

Ματσάρα έγινε στις Σέρρες, με τον OΦΗ να επικρατεί 3-2 του Πανσερραϊκού για την 7η αγωνιστική και να φτάνει τους 11 βαθμούς στη βαθμολογία.

Τέσσερα γκολ και μία μεγάλη επιστροφή είχε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Οι Κρητικοί πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με Μπρεσάν (8′) και Νους (26′). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με Μπετανκόρ (28′) και Φαρές (45′).

Ο ΟΦΗ πίεσε στο δεύτερο μέρος και τελικά βρήκε το νικητήριο γκολ στο 89ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φούντα, το οποίο κέρδισε ο Νους.

Tην επόμενη αγωνιστική, μετά την διακοπή, ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (20/10, 18:00), ενώ ο Πανσερραϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Βόλο (19/10, 17:00).

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο καλά σουτ, ένα για κάθε ομάδα. Οι Κρητικοί είδαν στο 2′ τον Καραχάλιο να εκτελεί με το δεξί από τα δεξιά και τον Γκουγκεσασβίλι να διώχνει σε κόρνερ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τομάς επιχείρησε ένα αριστερό σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να περνά άουτ.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να ανοίξει το σκορ νωρίς στο παιχνίδι, μόλις στο 8ο λεπτό με τον Μπρεσάν. Ο Νους εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βραζιλιάνος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Γκουγκεσασβίλι βάζοντας σε ρόλο οδηγού την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα όμως ο Χριστογεώργος απέκρουσε το δυνατό σουτ του Φαρές στο 10′.

Το ματς είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και ο ΟΦΗ απείλησε ξανά στο 17′ με κοντινή προβολή του Σαλσέδο έπειτα από γλυκιά σέντρα του Σενγκέλια όμως ο Γκουγκεσασβίλι ήταν σε ετοιμότητα. Στο 26ο λεπτό οι Κρητικοί διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Σαλσίδο πήρε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής, κοντρόλαρε ωραία, έκανε το γύρισμα, ακολουθούσε ο Νους και με πλασέ βρήκε δίχτυα.

Ωστόσο, οι Σερραίοι απάντησαν άμεσα και μείωσαν δύο λεπτά αργότερα. Ο Δεληγιαννίδης έκανε την προσποίηση πάνω στον Νους, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπεντανκόρ πέφτοντας, μπροστά από τον Λαμπρόπουλο, βρήκε δίχτυα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 45ο λεπτό. Μετά από απόκρουση του Χριστογεώργου, ο Φαρές ακολουθούσε στα αριστερά και ολομόναχος έκανε το 2-2.

Ο ΟΦΗ πίεσε από το ξεκίνημα το δεττέρου μέρους και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους. Βέβαια, στο 54′ ο Πανσερραϊκός χτύπησε στην αντεπίθεση με τον Ντέλετιτς και λίγο έλειψε να σκοράρει. Στο 55′ οι Κρητικοί έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού έχασε την μπάλα από τα χέρια και ο Σενγκέλια σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 60′ οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Νους με γέμισμα βρήκε στην περιοχή τον Σαλσίδο, ο οποίος προσπάθησε να ελευθερωθεί, έκανε το σουτ και αστόχησε για λίγο. Οι Κρητικοί συνέχιζαν να έχουν μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Στο 66΄ ο Νους έκανε την προβολή μέσα από την περιοχή, ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 72′ ο Αργεντινός εξτρέμ βρέθηκε απέναντι από τον Γεωργιανό γκολκίπερ, αλλά δεν τον νίκησε.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να “σβήσει” το παιχνίδι και να προστατέψει το προβάδισμά του. Στο 88′ ο Νους με πείσμα πάτησε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ουαγκέ. Ο Φούντας ανέλαβε την εκτέλεση και με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν ξανά και μάλιστα στις καθυστερήσεις έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ντάβιντσον πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Χριστογέωργο, όμως ο Αποστολάκης ήταν σωτήριος και έδιωξε πάνω στην γραμμή.

  • ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (90′ Χατζηστραβός), Μπέργκστρομ (81′ Καρασαλίδης), Ντάβιντσον, Φάρες, Στάικος, Λιάσος (64′ Γκέλιν), Χαντάκιας (64′ Ουαγκέ), Τέρζιτς (46′ Ντέλετιτς), Τόμας, Μπετανκόρ.
  • ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (73′ Φούντας), Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος (73′ Αποστολάκης), Νους, Σενγκέλια (90′ Σίλβα), Σαλσίδο (87′ Γιουνγκ)