11 Οκτωβρίου, 2024
  • 11 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Εθνική Ελλάδος: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε ήδη να γράφει ρεκόρ με τη «γαλανόλευκη»

Εθνική Ελλάδος: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε ήδη να γράφει ρεκόρ με τη «γαλανόλευκη»

By on 11 Οκτωβρίου, 2024 0 114 Views

Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να φύγει με ένα τεράστιο ιστορικό διπλό από το «Γουέμπλεϊ», με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γράφει τη δική του χρυσή σελίδα με τη «γαλανόλευκη».

Σε μια δύσκολη βραδιά και στη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, η Ελλάδα κατάφερε να γράψει το δικό της έπος μέσα στο «Γουέμπλεϊ» και να επικρατήσει της Αγγλίας με 2-1.

Μια ιστορική νίκη για την Εθνική Eλλάδας από όλες τις πλευρές. Η «γαλανόλευκη» έκανε κατάθεση ψυχής στο… θρυλικό «Γουέμπλεϊ» και πήρε μια νίκη την οποία αφιέρωσε στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Γιοβάνοβιτς

Μπορεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βρίσκεται στον πάγκο της «γαλανόλευκης» μόλις σε τρία ματς, ωστόσο ήδη έχει καταφέρει να περάσει τα δικά του «πιστεύω» στην ομάδα, με την Ελλάδα να μοιάζει καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι, όπως αποδείχθηκε και στο «Γουέμπλεϊ».

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα κατάφερε να επικρατήσει της Αγγλίας, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γίνεται φυσικά ο πρώτος τεχνικός της «γαλανόλευκης» που βρίσκει τρόπο για να «λυγίσει» τους Άγγλους.

Μάλιστα, από το 2004, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα κέρδισε ομάδα του Top5 του Ranking της FIFA. Τα ρεκόρ του Γιοβάνοβιτς ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Ο Σέρβος τεχνικός έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία της Εθνικής που ξεκινάει τη θητεία του στον «γαλανόλευκο» πάγκο με τρεις συνεχόμενες νίκες, έπειτα από τον Κώστας Πολυχρονίου το 1994 ο οποίος είχε ξεκινήσει με 6/6.

Ο Σέρβος τεχνικός πάντως στάθηκε περισσότερο στην ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ μετά το παιχνίδι, καθώς τόνισε πως το συγκεκριμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών είναι πάρα πολύ δεμένο.

«Ήταν δύσκολη η ατμόσφαιρα. Όσο αυτά τα παιδιά αγωνίζονται στην Εθνική ο Μπάλντοκ θα είναι μαζί μας και στη σκέψη μας.

Όσα έγιναν λειτούργησαν σαν ένα έξτρα κίνητρο και για να μείνει η μνήμη αυτού του παιδιού φωτεινή μέσα από μία τέτοια εμφάνιση. Είναι δύσκολο. Θα το καταλαβαίνατε εάν μπαίνατε στα αποδυτήρια. Ήταν οι ώρες που όλοι σκέφτονταν αυτό που έγινε χθες. Ήταν μία μαύρη μέρα με λίγο φως από αυτήν την εμφάνιση. Το αγωνιστικό είναι αγωνιστικό. Δεν αλλάζει

Εμείς ανταποκριθήκαμε στον μέγιστο βαθμό. Υποφέραμε αλλά κάναμε και την Αγγλία να υποφέρει. Στο τέλος νικήσαμε δίκαια. Αυτό το γκρουπ είναι ένα πολύ δεμένο γκρουπ».