16 Οκτωβρίου, 2024
  • 16 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η βελτιωμένη Εθνική μας δεν απέφυγε την ήττα ξανά από το Κόσοβο(3-0)

Η βελτιωμένη Εθνική μας δεν απέφυγε την ήττα ξανά από το Κόσοβο(3-0)

By on 16 Οκτωβρίου, 2024 0 214 Views

Αδίκησε τον εαυτό της και μοιραία γνώρισε την ήττα. Η Κύπρος πλήρωσε την αδράνεια της σε κάποιες φάσεις στην άμυνα κι έχασε στην Πρίστινα από το Κόσοβο με 3-0 για την 4η αγωνιστική του UEFA Nations League.Το σκορ είναι βαρύ και πλασματικό για την εικόνα της ομάδας μας.Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίωρο η Εθνική μας είχε πολύ καλή παρουσία και με καλή ανάπτυξη έφερε σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους.Δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για γκολ αλλά η τελική προσπάθεια δεν ήταν όσο θα έπρεπε για να έρθει το γκολ.Αντίθετα οι γηπεδούχοι αν και είχαν την κατοχή περισσότερο χρόνο δεν ήταν πιεστικοί αλλά είχαν ποιότητα που έκανε την διαφορά στην τελική προσπάθεια.
Το σκορ (1-0) άνοιξε ο Αμίρ Ραχμάνι στο 30’, με ωραία ατομική ενέργεια κι άψογο πλασέ, ενώ στο 44’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι που ακυρώθηκε από το VAR γιατί είχε προηγηθεί οφσάιντ στην αρχή της φάσης.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Φόντα «καθάρισε» το ματς αφού με τέρματα του Κρασνίτσι στο 52’ και του Σαχίτι στο 70’ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Στο 88’ ο Πιέρος σκόραρε με κεφαλιά αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε λόγω φάουλ.
Το Κόσοβο μετά από αυτή τη νίκη βρίσκεται στην 2η θέση με 9 βαθμού, ενώ η Κύπρος παρέμεινε στους τρεις και την προτελευταία θέση. 

Κόσοβο (Φόντα): Μούριτς, Βοϊβόντα, Αμ. Ραχμάνι (77′ Αλίτι), Ντελόβα, Ρουντχάνι, Εμερλάχου, Γιασιάρι, Ράσιτσα (16′ Μουσλίγια), Ε. Κρασνίτσι, Ζεγκρόβα (67′ Σαχίτι), Αλ. Ραχμάνι (77′ Ασλάνι).
Στον πάγκο: Μπεκάι, Σαΐπι, Χαντερχόνα, Ι. Κασνίγκι, Μπερίσα, Μπογιούπι. 

Κύπρος (Αυγουστή): Δημητρίου, Καρώ (72′ Αντωνίου), Ανδρέου, Λαΐφης, Ιωάννου (46′ Πηλέας), Αρτυματάς, Χάμπος, Κάστανος (72′ Χρυσοστόμου), Λοΐζου, Μακρής (72′ Τζιωνής), Πίττας (77΄Πιέρος).
Στον πάγκο: Μολ, Μιχαήλ, Παναγιώτου, Γκόγκιτς, Κούσουλος, Μάμας, Ηλία. 


ΣΚΟΡΕΡ: Αμ. Ραχμάνι (30′), Ε. Κρασνίτσι (52′), Σαχίτι (70′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζεγκρόβα / Λαΐφης, Ιωάννου

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 12.000

Διαιτητής: Matej Jug (Σλοβενία)
Βοηθοί: Matej Žunič, Manuel Vidali (Σλοβενία)
Τέταρτος: Dejan Balažič (Σλοβενία)
VAR: Asmir Sagrković (Σλοβενία)
AVAR: Rade Obrenovič (Σλοβενία)