22 Οκτωβρίου, 2024
  • 22 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλη απόδραση της ΑΕΛ στο φινάλε…Δυο δοκάρια η Ν Σαλαμίνα, δύο γκολ στις καθυστερήσεις για την ομάδα της Λεμεσού

Μεγάλη απόδραση της ΑΕΛ στο φινάλε…Δυο δοκάρια η Ν Σαλαμίνα, δύο γκολ στις καθυστερήσεις για την ομάδα της Λεμεσού

By on 21 Οκτωβρίου, 2024 0 256 Views

Νίκη… χρυσάφι για την ΑΕΛ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο στάδιο «Αμμόχωστος» με λυτρωτή αρχικά στο 90+2′ τον Ραφαήλ Μάμα και τον Ρομπέρτα στο 90+3′!

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια και βρήκαν μάλιστα δύο δοκάρια με τον Βέλλιο σε διάστημα τριών λεπτών. Προς το τέλος του ημιχρόνου βρήκαν τα πατήματα τους οι φιλοξενούμενοι αλλά χωρίς ουσία και κάτι το ιδιαίτερο.
Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά αφού ούτε ευκαιρίες είχαμε, με εξαίρεση μία για κάθε ομάδα, αλλά ούτε και θέαμα μέχρι το… 90′. Όσο περνούσε ο χρόνος και οι δύο ομάδες δίσταζαν να αφήσουν χώρους στην άμυνα τους για να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες πιθανότητες το γκολ.
Από το 90’ και μετά όμως η ΑΕΛ… ανέλαβε δράση και με το γκολ του Μάμα στο 90+2’ και του Ρομπέρτα στο 90+3’ λύτρωσαν την ομάδα τους και την έδωσαν μία νίκη… χρυσάφι.
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην 13η θέση με 3 βαθμούς και οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβηκαν στους 12 και στην ισοβαθμία με την Ομόνοια στην 6η θέση.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 9ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Βέλλιου σε σέντρα που έγινε από τα αριστερά, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε και δεύτερο δοκάρι μετά από νέα κεφαλιά μετά από 2 λεπτά!

Στο 30ο λεπτό ο Λεσοβόι έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα από τα αριστερά, αλλά κανείς δεν ήταν κοντά στην φάση για να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Οι επόμενες φάσεις ήρθαν στο 39΄και στο 40΄με την ΑΕΛ να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τον Μελίσσα. Στο 42΄ήταν η σειρά του Σινγκ να απειλήσει, όταν βρήκε χώρο και έπιασε ένα σουτ από απόσταση, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνά έξω. Γενικά μετά από το πρώτο 15λεπτο στο οποίο η Νέα Σαλαμίνα μπήκε πιο δυνατά, η ΑΕΛ κέρδισε μέτρα και δημιούργησε προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 62ο λεπτό έγινε το σουτ εκτός περιοχής από τον Λεσοβόι, με τον Μελίσσα να πέφτει και να απομακρύνει. Στο 79΄ο Βέλλιος έκανε το πλασέ εντός περιοχής, αλλά έβαλε την κόντρα αμυντικός της ΑΕΛ με την μπάλα να καταλήγει στον Μπράγκα, ενώ στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Τοκού έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 82΄η μπάλα έφτασε στον Βέλλιο ο οποίος γύρισε το κορμί του, έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά ήταν αρκετά άστοχο. 2 λεπτά μετά ήταν σειρά του Λεσοβόι να χάσει καλή ευκαιρία με το πλασέ του να φεύγει πάνω απο τα δοκάρια. Οι δυο ομάδες άργησαν να φτιάξουν ευκαιρίες στο β΄μέρος αφού μετά το 79΄είδαμε τις περισσότερες ευκαιρίες.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 90+2′ όταν μετά απο την εξέλιξη μιας εκτέλεσης κόρνερ, ο Ουεντραόγκο γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Μάμας απο κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1! Στο 90+4΄ο Τοκού έκανε το πλασέ μπροστά απο τον Μελίσσα, αυτός απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Ρομπέρτα έκανσε το 0-2!

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου (72′ Λέουκο), Τόμοβιτς (86′ Ασεβέδο), Μιχαήλ, Λέζιακς, Μπεχαράνο, Γκμπέλε, Μιγκελίτο (72′ Μαυρουδής), Φερνάντες, Νάρσινγκ (66′ Μπαχάσα), Βέλλιος
Στον πάγκο: Άντος, Καλανίδης, Σπυριδάκης, Προκοπίου, Κοντόπουλος, Κουμπαρή, Ντιακιτέ, Κατσιάρης

ΑΕΛ: Μπράγκα, Φιλιώτης, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Ιμανισίμγουε, Μεγιάδο, Μάμας, Λεσοβόι (90+4′ Κοσταντίνι), Σινγκ, Ζαχαρίου (70′ Τοκού), Μακρής (70′ Ρομπέρτα)
Στον πάγκο: Κυριάκου, Φραντζής, Μπαμπόκ, Άβραχαμ, Κέτσκες, Νεοφύτου, Χριστοδούλου, Θεμιστοκλέους, Παναγή

ΣΚΟΡΕΡ: 90+2′ Μάμας, 90+3′ Ρομπέρτα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκμπέλε (3), Μπεχαράνο/ Λεσοβόι, Μάμας (3), Μεγιάδο
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1500.

Στο όριο των καρτών: Καρλίτος, Γκμπέλε (2)/ Φραντζής, Ουεντραόγκο, Μάμας (2)

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Κωμοδρόμος Ηράκλης
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης