22 Οκτωβρίου, 2024
  • 22 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Champions League: «Ρεβάνς» για Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ, δοκιμασία για Τζόλη-Μπριζ στο «Σαν Σίρο»

Champions League: «Ρεβάνς» για Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ, δοκιμασία για Τζόλη-Μπριζ στο «Σαν Σίρο»

By on 22 Οκτωβρίου, 2024 0 89 Views

Επιστροφή στην… κανονική ροή του προγράμματος μετά το διάλειμμα των εθνικών ομάδων και η δράση συνεχίζεται στο Champions League, με σούπερ μονομαχίες στην πρώτη από τις δύο «δόσεις» της 3ης αγωνιστικής. Τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», εκεί όπου Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ κοντράρονται σε μια άτυπη ρεβάνς του περσινού τελικού. Ο Χρήστος Τζόλης με την Μπριζ δοκιμάζονται στο «Σαν Σίρο» απέναντι στη Μίλαν, ενώ ΆρσεναλΓιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν εντός έδρας αποστολές κόντρα σε ΣαχτάρΣτουτγκάρδη και Αϊντχόφεν αντίστοιχα.

Μίλαν – Κλαμπ Μπριζ (19:45)

Ροσονέρι εναντίον… Χρήστου Τζόλη. Χωρίς περιθώρια για άλλη βαθμολογική απώλεια, η Μίλαν καλείται να κάνει σεφτέ στο φετινό Champions League μετά τις δύο σερί ήττες από Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν για να μη δυσχεράνει κι άλλο τη θέση της ακόμα και ως προς τη συμμετοχή στα play-offs. Μοναδική φορά στο παρελθόν που ξεκίνησε με τρεις ήττες μια σεζόν Champions League πριν τρία χρόνια επί Στέφανο Πιόλι (2021-22), στόχος να μην επαναλάβει το ρεκόρ απέναντι στην Μπριζ που πήρε… φόρα με το διπλό κόντρα στην Σπάρτα Πράγας και αναμένεται να βάλει δύσκολα στους Μιλανέζους. Ο σκόρερ του διπλού στην Τσεχία, Χρήστος Τζόλης, θα είναι παρών για τους Βέλγους οι οποίοι προέρχονται από νίκη 2-1 επί της Βέστερλο στο πρωτάθλημα, αν και παραμένουν σε σημαντική απόσταση από την κορυφή (-7, στην 4η θέση). Ζορίστηκε αλλά νίκησε και η Μίλαν στη Serie A, 1-0 την Ουντινέζε. Χωρίς τον αρχηγό της, Καλάμπρια οι Ροσονέρι (τραυματίας), ένας εκ των Τζουτγκλά ή Βερμάντ θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης για την Μπριζ αντί του Νίλσον.

Μονακό – Ερυθρός Αστέρας (19:45)

Έμεινε όρθια στο Βελιγράδι απέναντι στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και… ποιος την πιάνει! Αήττητη μέχρι στιγμής στη σεζόν σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, συγκάτοικος με την Παρί Σεν Ζερμέν στην κορυφή της Ligue 1, η Μονακό έχει ξεκινήσει εξαιρετικά αν μη τι άλλο τη σεζόν και ψάχνει τη νίκη στο Πριγκιπάτο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα που θα την κρατήσει σε τροχιά play-offs ακόμα και οκτάδας. Προέρχεται από τη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λιλ στο πρωτάθλημα, σκορ που έβαλε φρένο στην «καυτή» της επιθετική συγκομιδή (18 γκολ σε εννέα ματς, δύο κατά μέσο όρο) και θέλει να επιστρέψει δριμύτερη, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα που μέχρι στιγμής εμφανίζει δύο πρόσωπα, αυτό του πρωταθλήματος κι αυτό της Ευρώπης. Πρωτοπόρος στη Σερβία, όμως, ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Μπενφίκα εντός έδρας και η βαριά «τεσσάρα» στο «Μεάτσα» από την Ίντερ καθιστούν απαραίτητο το θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς αν θέλει να έχει ελπίδες για συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού πέραν του Ιανουαρίου. Χωρίς Σαλισού και Μπαλογκάν οι Μονεγάσκοι, Ίβανιτς και Μίμοβιτς οι απουσίες των Ερυθρόλευκων.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ (22:00)

Το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς! Πέρασαν πάνω από τεσσεράμισι μήνες από τη νύχτα της 1ης Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ», όταν η Βασίλισσα πρόσθεσε το 15ο πετράδι στο στέμμα της. Εκείνο το 2-0 με τα γκολ των Καρβαχάλ και Βινίσιους προς το τέλος του ματς, «πλήγωσε» την Μπορούσια που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στεκόταν εξαιρετικά και είχε τον πρώτο λόγο για το γκολ ιδίως στο πρώτο μέρος. Η… εξουσία της Ρεάλ σε ευρωπαϊκούς τελικούς, ωστόσο, αποδείχθηκε αναμφισβήτητη, αφού αυτός ήταν ο ένατος σερί νικηφόρος τελικός Champions League των Μαδριλένων, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να παραμένει ο… κρυπτονίτης των Μερένγκες από το 1983 με την Αμπερντίν για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Αυτή τη φορά, όμως, το παιχνίδι έχει βαθμολογικό χαρακτήρα και η πρωτοπόρος του League Phase, Ντόρτμουντ, φιλοδοξεί να πάρει άτυπη ρεβάνς. Οι νίκες επί της Μπριζ με 3-0 και επί της Σέλτικ με 7-1 έχουν ανεβάσει την ομάδα του Νούρι Σαχίν στην κορυφή, ενώ το πρόσφατο τρίποντο επί της Ζανκτ Πάουλι στο πρωτάθλημα τής δίνει «αέρα» ώστε να κυνηγήσει το σπάσιμο του αήττητου που τρέχει η Ρεάλ εντός έδρας στο Champions League από τον Απρίλιο του 2022. Από την άλλη, βέβαια, η πρωταθλήτρια Ευρώπης έρχεται… υποψιασμένη και με ανάγκη να υπερκαλύψει χαμένο έδαφος, λόγω της ήττας με κάτω τα χέρια που υπέστη στην έδρα της Λιλ την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ πέτυχε και δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα στο μεσοδιάστημα (2-0 με Βιγιαρεάλ, 2-1 με Θέλτα). Απόντες για τη Ρεάλ ο Καρβαχάλ που υπέστη ρήξη χιαστού και οι Αλάμπα, Θεμπάγιος, Ντίαθ, χωρίς τον «καυτό» Αντεγέμι και τους Ρέινα Ντουράνβιλ η Μπορούσια.

Άρσεναλ – Σαχτάρ (22:00)

Η πρώτη ήττα των Κανονιέρηδων στην Premier League έπεσε κάπως… δυσκολοχώνευτη. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα στοχεύει φέτος στον τίτλο και το στραβοπάτημα στην έδρα της Μπόρνμουθ δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα, επομένως επιστρέφει στο Champions League με ανάγκη να επιστρέψει και στις νίκες. Οδηγός η προηγούμενη αγωνιστική και το 2-0 κόντρα στην Παρί, αλλά και το καθαρό της παθητικό μετά και το 0-0 με την Αταλάντα στην πρεμιέρα. Το «μηδέν» στην άμυνα ταιριάζει απόλυτα με το μηδέν στην επίθεση της Σαχτάρ. Χωρίς γκολ οι Ουκρανοί στα πρώτα δύο ματς, πήραν βέβαια τον βαθμό στην έδρα της Μπολόνια και θα ψάξουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο «Emirates», προερχόμενοι κι από το καλύτερο σερί τους στο φετινό πρωτάθλημα (4-1-0). Αμφίβολοι οι Σάκα και Τίμπερ για την Άρσεναλ, μόνη απουσία ο Πουζάνκοφ για τη Σαχτάρ.

Γιουβέντους – Στουτγκάρδη (22:00)

Συνέχεια στο 2/2 θέλει να δώσει η Γηραιά Κυρία απέναντι στους Σουηβούς. Η ψυχωμένη ανατροπή της για το διπλό στην έδρα της Λειψίας έδωσε «φτερά» στους Μπιανκονέρι που βρίσκονται στα πάνω στρώματα της βαθμολογίας, αήττητοι ως τώρα σε Ιταλία κι Ευρώπη. Το σύνολο του Τιάγκο Μότα νίκησε και τη Λάτσιο και φαντάζει το απόλυτο φαβορί, κόντρα σε μία Στουτγκάρδη που υπέστη συντριβή στο Μόναχο από την Μπάγερν (4-0). Από την πικρή εκείνη ήττα στο «Μπερναμπέου» και το 5-1 που ακολούθησε επί της Ντόρτμουντ, η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες έχει κάνει «κοιλιά» με πέντε διαδοχικά ματς χωρίς νίκη (0-4-1), εκ των οποίων η ισοπαλία κόντρα στη Σπάρτα Πράγας που την αφήνει χωρίς τρίποντο ακόμα στο League Phase του Champions League. Κοοπμέινερς, Γκονσάλες, Μίλικ και Μπρέμερ σίγουρα εκτός για τη Γιουβέντους με αμφίβολο τον ΜακΚένι, Στεργίου, Ζαγκαντού, Φέριχ οι σημαντικότερες απουσίες για τους Γερμανούς.

Τζιρόνα – Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:00)

Το ντέρμπι των δύο πρωτάρηδων. Η… καταραμένη Τζιρόνα των τριών αυτογκόλ στις δύο πρώτες αγωνιστικές θέλει να ξορκίσει το κακό απέναντι στη Σλόβαν που προσπαθεί να κρύψει το «φάντασμα» της στην ντουλάπα και να φανεί ανταγωνιστική μετά τις βαριές ήττες από Σέλτικ (1-5) και Σίτι (0-4). Κοινό τους κίνητρο; Ασφαλώς το να γευτούν την πρώτη νίκη σε League Phase/όμιλο Champions League, ή έστω τον… πρώτο βαθμό σε περίπτωση που «αλληλοεξουδετερωθούν». Μεγάλη ανάγκη για τους Καταλανούς, πάντως, η νίκη που έρχεται με το σταγονόμετρο φέτος, καθώς μετρά μόλις ένα τρίποντο από τις 2 Σεπτεμβρίου. Πολλά και σημαντικά προβλήματα τραυματισμών για τους γηπεδούχους (Χιλ, Μπλιντ, Ρομέου, Τσιχάνκοφ), σημαντική και η απουσία για τη Σλόβαν του πολύπειρου Κούτσκα ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στις προπονήσεις.

Παρί Σεν Ζερμέν – Αϊντχόφεν (22:00)

Στο πρωτάθλημα είναι αήττητη και πρωτοπόρος (παρέα με τη Μονακό), στην Ευρώπη όμως μέχρι στιγμής προβληματίζει. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε νίκησε με την ψυχή στο στόμα και με την ευγενική χορηγία του… Γκασανίγκα την Τζιρόνα στην πρεμιέρα (1-0) κι έπειτα ηττήθηκε κατά κράτος από την Άρσεναλ (2-0), συνεπώς… χρωστάει απαντήσεις στην 3η αγωνιστική απέναντι στην PSV. Το όλο «σίριαλ» μεταξύ του Ισπανού τεχνικού και του Ουσμάν Ντεμπελέ φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν κι έτσι ο Γάλλος εξτρέμ θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα φανέλα βασικού, έχοντας μείνει στον πάγκο στη νίκη επί του Στρασβούργου στο πρωτάθλημα (4-2). Από την άλλη, η PSV που πάει… τρένο στην Eredivisie με απόλυτο εννέα αγώνων και προέρχεται από διπλό στην έδρα της Άλκμααρ, ψάχνει την πειστική εμφάνιση στο Champions League που θα την κάνει να ελπίζει. Ηττήθηκε από τη Γιουβέντους, έμεινε στο 1-1 εντός με τη Σπόρτινγκ και αν πάρει κάτι στο Παρίσι τότε θα πάει με… φόρα για το ευνοϊκό σερί αγώνων με Τζιρόνα, Σαχτάρ, Ερυθρό Αστέρα και Μπρεστ. Αμφίβολος ο Κόλο Μουανί για την Παρί και απόντες οι Ράμος, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, χωρίς τους Φέερμαν και Σχάουτεν στη μεσαία της γραμμή η PSV όπως και χωρίς του Λοσάνο και Ντεστ.

Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ (22:00)

Το ταξίδι στο League Phase αποδεικνύεται ακόμα πιο δύσκολο από ό,τι ίσως είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Στουρμ Γκρατς. Παρά το θεωρητικά ευνοϊκό ξεκίνημα με ματς κόντρα σε Μπρεστ και Μπριζ, οι Αυστριακοί δεν πήραν το παραμικρό και αν δεν… ρεφάρουν ούτε τώρα, τότε ο στόχος για συνέχεια στη διοργάνωση θα απομακρυνθεί. Ακόμα πιο απαιτητικό το εμπόδιο σ’ αυτή την αγωνιστική, πάντως, αφού η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (8/8 στο πρωτάθλημα) και θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο Champions League μετά το 1-1 στην έδρα της Αϊντχόφεν (2-0 τη Λιλ στην πρεμιέρα). Εκτός των άλλων, οι Λουζιτανοί έχουν και την παράδοση στο εν λόγω ζευγάρι, νικώντας την περασμένη σεζόν «μέσα-έξω» τη Στουρμ στο Europa League (2-1 το ματς στην Αυστρία). Επιστρέφει ο Λαβαλί για τη Στουρμ που δεν θα έχει τους Στάνκοβιτς, Βούτριχ, Μπόρκοβιτς και ίσως και Μάλιτς, πρόβλημα οι απουσίες των Ινάσιο, Ντιομαντέ και Ρέις για την ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ.

Άστον Βίλα – Μπολόνια (22:00)

Η νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ήταν μια από τις στιγμές που οι φίλοι της Βίλα θα θυμούνται για χρόνια. Το σύνολο του Ουνάι Έμερι έχει πάρει πολύ «ζεστά» τον στόχο για τον οποίο μόχθησε να τερματίσει στην τετράδα της Premier πέρυσι, ξεκινώντας με 2/2, καθαρό παθητικό και μια νίκη-παράσημο απέναντι στους Βαυαρούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στόχος να την κεφαλαιοποιήσει με τη νίκη κόντρα στην Μπολόνια που προς το παρόν δεν μπορεί να βρει τον ρυθμό τη περασμένης σεζόν κι έχει ξεκινήσει με έναν βαθμό και μηδέν τέρματα στην Ευρώπη (0-0 με Σαχτάρ, 0-2 με Λίβερπουλ) και συνολικά μόλις με μία νίκη στα πρώτα δέκα ματς της σεζόν! Αμφίβολος ο Μινγκς, απών ο Όλσεν για τη Βίλα, αρκετές και σημαντικές απουσίες για την Μπολόνια (Έμπισερ, Εντόι, Ίλινγκ Τζούνιορ), ανέτοιμος ακόμα ο Φέργκιουσον.

Η βαθμολογία της League Phase του Champions League

1. Ντόρτμουντ (10-1) 6
2. Μπενφίκα (6-1) 6
3. Μπρεστ (6-1) 6
4. Λεβερκούζεν (5-0) 6
5. Λίβερπουλ (5-1) 6
6. Άστον Βίλα (4-0) 6
7. Γιουβέντους (6-3) 6
8. Μαν. Σίτι (4-0) 4
——————————————
9. Ίντερ (4-0) 4
10. Σπάρτα Πράγας (4-1) 4
11. Αταλάντα (3-0) 4
12. Σπόρτινγκ Λισσ. (3-1) 4
13. Άρσεναλ (2-0) 4
14. Μονακό (4-3) 4
15. Μπάγερν (9-3) 3
16. Μπαρτσελόνα (6-2) 3
17. Ρεάλ Μαδρίτης (3-2) 3
18. Σέλτικ (6-8) 3
19. Παρί Σεν Ζερμέν (1-2) 3
20. Λιλ (1-2) 3
21. Μπριζ (1-3) 3
22. Φέγενορντ (3-6) 3
23. Ατλέτικο (2-5) 3
24. Στουτγκάρδη (2-4) 1
—————————————–
25. Αϊντχόφεν (2-4) 1
26. Μπολόνια (0-2) 1
27. Σαχτάρ (0-3) 1
28. Ντιναμό Ζ. (4-11) 1
29. Λειψία (3-5) 0
30. Τζιρόνα (2-4) 0
31. Στουρμ Γκρατς (1-3) 0
32. Μίλαν (1-4) 0
33. Ερυθρός Αστέρας (1-6) 0
34. Ζάλτσμπουργκ 2 (0-7) 0
35. Σλόβαν (1-9) 0
36. Γιουνγκ Μπόις (0-8) 0