23 Οκτωβρίου, 2024
  • 23 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • XIMENEΘ:Eυκαιρία για να συνεχίσει το ΑΠΟΕΛ να γράφει ιστορία στην Ευρώπη.(Yπέφερα απο τον Ελ Αραμπί,τώρα θα τον απολαύσω)

XIMENEΘ:Eυκαιρία για να συνεχίσει το ΑΠΟΕΛ να γράφει ιστορία στην Ευρώπη.(Yπέφερα απο τον Ελ Αραμπί,τώρα θα τον απολαύσω)

By on 23 Οκτωβρίου, 2024 0 86 Views

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Μανόλο Χιμένεθ, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

-Πρώτο σχόλιο: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να συνεχίσει το ΑΠΟΕΛ να γράφει ιστορία στην Ευρώπη. Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να δώσουμε ικανοποίηση στους οπαδούς μας, ξέρουμε τι σημαίνει για το κλαμπ να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Κάθε ευρωπαϊκός αγώνας είναι δύσκολος, κάθε αντίπαλος έχει δυνατότητες. Η επιθυμία να πάρουμε τη νίκη είναι πολύ μεγάλη. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι νικηφόρο μπορεί και όχι, αυτό που δεν διαπραγματευόμαστε είναι η στάση των παικτών, η επιθυμία να κερδίσουν».

-Για το αν θα άλλαζε κάτι στην λίστα αν μπορούσε: «Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν στο παρόν. Έχουμε 7-8 παίκτες που είναι εκτός λίστας γιατί ήρθαν αργά. Μακάρι να τους είχαμε όλους στη διάθεσή μας αλλά από τη στιγμή που δεν τους έχουμε, δεν θα σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα».

-Αν είναι καλύτερη η ψυχολογία μετά τη νίκη με την Ομόνοια Αραδίππου: «Η καλύτερη ψυχολογία και το καλύτερο φάρμακο είναι η νίκη. Προτιμώ να κερδίζω πέντε ματς με 1-0 παρά ένα ματς με 5-0. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι οι παίκτες άξιζαν τη νίκη και την κατέκτησαν. Αυτό που κρατώ από αυτά τα παιχνίδια, είναι ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν. Δεν είμαι εγώ προπονητής του στυλ που θέλω να παίζω με 11 παίκτες, δεν έχει σημασία μόνο αυτοί που αρχίζουν τον αγώνα, αλλά και αυτοί που τον τελειώνουν».

-Για τον Μάγερ: «Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στη δουλειά των παικτών. Είναι πολύ γνωστός παίκτης, τον ήξερα από τον καιρό της Σάλκε, αυτό τον ποδοσφαιριστή με το ταλέντο θέλουμε να βγάλουμε στο ΑΠΟΕΛ. Έχω την… ατυχία το ότι δεν βρισκόταν στην προετοιμασία λόγω του τραυματισμού του το προηγούμενο διάστημα. Ελπίζω να δούμε την καλύτερη του έκδοση, όπως και των συμπαικτών του».

-Για τον Ελ Αραμπί: «Είναι σπεσιαλίστας στα γκολ. Έχω υποφέρει απ’ αυτή την ειδικότητα του όταν ήταν στον Ολυμπιακό, τώρα θα προσπαθήσω να τον απολαύσω όσο περισσότερο γίνεται».

-Τα αγωνιστικά: «Περιμένουμε την επιστροφή του Δώνη, είναι κοντά στην επιστροφή του. Θα δούμε ποιοι θα είναι στο 100% για να μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες».

ΜΑΤΕΟ ΣΟΥΣΙΤΣ

-Για το ματς: «Είμαι σίγουρος ότι θα καλό παιχνίδι, είμαστε σε καλή διάθεση. Έχουμε νέο προπονητή. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Μπόρατς. Είδαμε ότι είναι καλή στην άμυνα, πρέπει να μπούμε με αφοσίωση για να κερδίσουμε και να χαρίσουμε τη νίκη στους οπαδούς μας».

Για το ότι αντιμετώπισε την Μπόρατς σε ηλικία 20 ετών και κέρδισε: «Πέρασε αρκετός καιρός από τότε. Είναι πάντα καλό να παίζεις με ομάδες της χώρα σου. Ο προπονητής είναι πρώην συμπαίκτης μου. Από το 2021 έχει αλλάξει. Έχει εμπειρία, αυτοπεποίθηση, καλό προπονητή και μερικά ονόματα. Έχει καλή άμυνα. Παρακολουθώ το ποδόσφαιρο της χώρας μου αλλά σήμερα δεν υπάρχουν μυστικά στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες της Μπόρατς απέκτησαν εμπειρία, ένα καλό προπονητή και έχουν καλά ονόματα».

Αν είναι παράδειγμα προς αποφυγή το ματς με τη Σάμροκ: «Με τη Σάμροκ το ελέγχαμε το παιχνίδι, έπρεπε να το είχαμε τελειώσει».

Το ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε στον Αρχάγγελο την τελευταία του προπόνηση, πριν από τον αγώνα με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στο ΓΣΠ για τη 2η αγωνιστική της Phase League του Κόνφερενς Λιγκ. Ιδού το φωτογραφικό υλικό: