27 Οκτωβρίου, 2024
  • 27 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Όρθιοι με Μορόν στο ΟΑΚΑ οι κίτρινοι, παρέμειναν στην κορυφή και κράτησαν χαμηλά το τριφύλλι

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Όρθιοι με Μορόν στο ΟΑΚΑ οι κίτρινοι, παρέμειναν στην κορυφή και κράτησαν χαμηλά το τριφύλλι

By on 27 Οκτωβρίου, 2024 0 80 Views

Ο Άρης έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό με το (1-1) και παρέμεινε στην κορυφή, ενώ εκκρεμεί ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ. Ο Τετέ άνοιξε το σκορ για τους πράσινους, ο Μορόν ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς.

Ισόπαλο έληξε το μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (1-1) και σκόρερ τους Τετέ και Μορόν. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν έτσι στην κορυφή με 18 βαθμούς (και περιμένουν το ΠΑΟΚ – ΟΦΗ), ενώ οι πράσινοι έμειναν έβδομοι με 13.
Ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Τετέ στο 33ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από τον Μόντσου που προσπάθησε να κλέψει τον Μπακασέτα, απέφυγε τον Μπράμπετς και με ωραίο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Άρης βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 71ο λεπτό. Ο Σιφουέντες πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και μοίρασε για τον Σαβέριο, αυτός έδωσε στον Μορόν στο ημικύκλιο της περιοχής και ο Ισπανός φορ με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τριφύλλι είχε τις περισσότερες και τις καλύτερες τελικές στο ματς, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάποιο άλλο γκολ. Ο Άρης έγινε απειλητικός κυρίως με τον Μορόν που δεν δίσταζε να δοκιμάζει το ποδί του από αρκετά μέτρα μακριά. Στη μοναδική του τελική στον στόχο, μπόρεσε να βρει και το γκολ.

Ο Τετέ τον έβαλε σε θέση ισχύος
Το πρώτο μέρος είχε έναν κοντρολαρισμένο ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τις δύο ομάδες να απειλούν ελάχιστα τα αντίπαλα καρέ.

Οι πράσινοι απείλησαν πρώτοι με τον Γερεμέγεφ που έκλεψε την μπάλα από έναν αντίπαλο, έφτασε μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής και πλάσαρε, με τον Κουέστα να πέφτει στη γωνιά του και να μπλοκάρει. Ο Άρης είχε την πρώτη του τελική στο ματς στο 8′ με την εκτέλεση κόρνερ του Μόντσου και την κεφαλιά του Βέλεθ που δεν ανησύχησε τον Κουέστα.

Το τριφύλλι είχε μια καλή στιγμή για να σκοράρει στο 11′. Ο Βαγιαννίδης γύρισε ωραία την μπάλα από τα δεξιά στο ημικύκλιο της περιοχής και ο Μπακασέτας έκανε το σουτ αλλά ο Μάγιο τον σταμάτησε.

Το παιχνίδι συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία και τον Άρη να προσπαθεί να απειλήσει στην αντεπίθεση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα τελική με τον Ντιαντί που έκανε ένα κοντρόλ, αλλά ένα άσχημο σουτ μέσα από την περιοχή.

Το τριφύλλι κατάφερε να βρει το γκολ με την ωραία ενέργεια του Τετέ και να μπει σε θέση ισχύος. Τελευταία φάση στο ματς η κεφαλιά του Ίνγκασον μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, η οποία πέρασε άουτ.

Ο Μορόν τον κράτησε όρθιο στο ΟΑΚΑ
Ο Άρης προσπάθησε να μπει πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, γρήγορα όμως οι πράσινοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους.

Στο 53′ Τετέ και Μπακασέτας συνδυάστηκαν άψογα ο δεύτερος έκανε ένα επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα με τον Βέλεθ να απομακρύνει σε κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μπακασέτας με τον Αράο να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ένα λεπτό μετά το τριφύλλι έγινε και πάλι απειλητικό. Ο Μπακασέτας έκανε υπέροχη κάθετη στον Γερεμέγεφ, ο Σουηδός σούταρε, αλλά ο Βέλεθ τον σταμάτησε. Ο Τετέ πήρε το ριμπάουντ αλλά σούταρε από δύσκολη γωνία με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η πρώτη τελική του Άρη ήταν στο 63ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Μορόν που πήγε αρκετά άουτ, δίχως να ανησυχήσει τον Ντραγκόφσκι. Στο 64′ ο Ιωαννίδης, προσπάθησε να εκτελέσει έξω από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα ήταν σε ετοιμότητα. Το ίδιο συνέβη και στο 69′ μετά από μια ωραία ομαδική προσπάθεια των πρασίνων και τελικό αποδέκτη τον Τετέ, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε.

Ο Άρης βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ίνγκασον στο 72ο λεπτό, με τον Ισπανό φορ να σκοράρει με ωραίο σουτ μέσα από το ημικύκλιο της περιοχής, μετά από πάσα του Σαβέριο.

Μετά το 1-1 ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη φάση με τον Ιωαννίδη που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε σωτήρια. Στην τελευταία φάση του ματς ο Τζούριτσιτς έπιασε ένα ωραίο σουτ από τη γωνία της περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του ματς.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (72′ Ουναχί), Αράο, Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι (72′ Τζούριτσιτς), Γερεμέγεφ (61′ Ιωαννίδης).

Άρης: Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ (57′ Χουάνκαρ), Μπράμπετς, Βέλεθ (75′ Φαμπιάνο), Μόντσου, Σιφουέντες, Μάνου Γκαρθία (75′ Νταρίντα), Ντιαντί, Σίστο (57′ Σαβέριο), Μορόν (83′ Κουέισον).