- Home
- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
- Kαθάρισε ο Καμπρέρα για την καλύτερη ΑΕΚ κόντρα στην ΑΕΛ
Kαθάρισε ο Καμπρέρα για την καλύτερη ΑΕΚ κόντρα στην ΑΕΛ
Με πειστική εμφάνιση και απόλυτο έλεγχο του ματς, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ στην «ΑΡΕΝΑ» κι άρχισε με το δεξί τη νέα σεζόν.
Καλύτερη η ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο κατάφερε και πήρε προβάδισμα στο 43′ με τον Καμπρέρα ενώ δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ με τον ίδιο παίκτη, τον Ιβάνοβιτς και τον Τσακόν.
Χαρακτηριστικό του πρώτου 45λεπτου τα δύο δοκάρια με Ιβάνοβιτς και Καμπρέρα και οι οκτώ τελικές των κιτρινοπράσινων έναντι καμίας της αντιπάλου.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ έλεγξε το ματς με την ΑΕΛ να μην μπορεί ν’ αντιδράσει η οποία αγωνίστηκε σχεδόν από την αρχή του β’ ημιχρόνου με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Σινγκ με 2η κίτρινη κάρτα.
Στο 75′ η ΑΕΚ πέτυχε και 2ο γκολ με πλασέ του Καμπρέρα αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή και την ομάδα της Λάρνακας ν’ αρχίζει ιδανικά τη νέα σεζόν. Η ΑΕΚ είχε και 3ο δοκάρι στο 87′ με τον Γιουσέφ. Η ΑΕΛ μετρά μια νίκη και μια ήττα στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος.
Το ξεκίνημα ήταν καταιγιστικό, με τους γηπεδούχους να αγγίζουν δύο φορές το γκολ πριν το 12’, καθώς Ιβάνοβιτς και Καμπρέρα σημάδεψαν το δοκάρι. Μετά από ένα διάστημα όπου ο ρυθμός έπεσε, η ΑΕΚ ανέβασε ξανά στροφές και στο 43’ άνοιξε το σκορ: ο Μιραμόν έβγαλε την ασίστ και ο Καμπρέρα με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει, όμως η αποβολή του Σίνγκ στο 49’ άλλαξε τις ισορροπίες. Οι «κιτρινοπράσινοι» κυριάρχησαν απόλυτα και στο 75’ ο Καμπρέρα ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου, γράφοντας το 2-0 μετά από νέα ασίστ του Μιραμόν.
Η ομάδα της Λάρνακας είχε κι άλλες στιγμές με Τσακόν, Ρομπέρζ και Αμίν, διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα και έφτασε δίκαια στο τρίποντο. Από την άλλη, η ΑΕΛ «λύγισε» αριθμητικά και ψυχολογικά μετά την αποβολή, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.
ΑΕΚ: Αλομέροβιτς, Σουάρεθ, Ιβάνοβιτς (80′ Γιουσέφ), Μιλίτσεβιτς, Πονς (89′ Λέδες), Τσακόν (89′ Μπάγιτς), Μιραμόν (80′ Ρούμπιο), Εκπολό, Ρομπέρζ, Καμπρέρα (80′ Ανγκιέλσκι), Νάλι.
ΑΕΛ: Μπράγκα, Φεριέρ (83′ Φορεστιέρι), Σινγκ, Στεβάνοβιτς, Μπογκτάν (83′ Φραντζής,), Παναγιώτου (58′ Ζτραβκόφσκι), Κλάβσιτς, Μακρής (11′ Νατέλ), Κονσεισάο, Ζόκε, Κέλερ.
ΓΚΟΛ: 43′ Καμπρέρα.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φεριέρ .
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σινγκ.(49΄2η κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000
Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Κωνσταντινίδης Αντώνης
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης