18 Ιανουαρίου, 2026
  • 18 Ιανουαρίου, 2026
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Κάλιαρι – Γιουβέντους 1-0: Οι Σαρδηνοί έσπασαν το αήττητο σερί των μπιανκονέρι και έκανε “δώρο” στη Ρόμα

Κάλιαρι – Γιουβέντους 1-0: Οι Σαρδηνοί έσπασαν το αήττητο σερί των μπιανκονέρι και έκανε “δώρο” στη Ρόμα

By on 18 Ιανουαρίου, 2026 0 80 Views

Η Κάλιαρι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί έξι αγώνων της Γιουβέντους, επικρατώντας με 1-0 χάρη στο γκολ του Ματσιτέλι για την 21η αγωνιστική της Serie A. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Σαρδηνοί έδωσαν την ευκαιρία στη Ρόμα να προσπεράσει τους μπιανκονέρι στη βαθμολογία της Serie A.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ματσιτέλι στο 65ο λεπτό, χαρίζοντας στους γηπεδούχους ένα πολύτιμο τρίποντο κόντρα στη ροή του αγώνα. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι οι γηπεδούχοι είχαν 0.11xGoals, σε αντίθεση με την ομάδα του Σπαλέτι που είχε 1.28xG.

Η φάση του τέρματος ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Γκαετάνο, με τον μέσο της Κάλιαρι να πιάνει μονοκόμματο πλασαριστό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή και να νικά τον Περίν.

Παράλληλα, το αποτέλεσμα αυτό άνοιξε τον δρόμο στη Ρόμα για να προσπεράσει τη Γηραιά Κυρία στον βαθμολογικό πίνακα, αυξάνοντας την πίεση στους μπιανκονέρι.

Η Γιουβέντους πλέον καλείται να αντιδράσει άμεσα, με το πρόγραμμά της να περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στη Νάπολι (25/01, 19:00).

  • ΚΑΛΙΑΡΙ: Καπρίλ, Πέδρο, Μίνα, Λουπέρτο, Παλέστρα, Γκαετάνο, Αντόπο, Ματσιτέλι, Ομπέρτ, Εσπόζιτο (64′ Ιντρίσι), Κιλισόι (54′ Μπορέλι)
  • ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Καλουλού, Μπρέμερ, Κέλι, Καμπιάσο (80′ Κονσεϊσάο), Κούπμαϊνερς, Λοκατέλι (66′ Ζεγκρόβα), ΜακΚένι (80′ Τουράμ), Γιλντίζ, Μιρέττι (66′ Οπέντα), Ντέιβιντ (88′ Άντζιτς)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

  • Πίζα – Αταλάντα 1-1
  • Ουντινέζε – Ίντερ 0-1
  • Νάπολι – Σασουόλο 1-0
  • Κάλιαρι – Γιουβέντους 1-0
  • 18/01 13:30 Πάρμα – Τζένοα
  • 18/01 16:00 Μπολόνια – Φιορεντίνα
  • 18/01 19:00 Τορίνο – Ρόμα
  • 18/01 21:45 Μίλαν – Λέτσε
  • 19/01 19:30 Κρεμονέζε – Βερόνα
  • 19/01 21:45 Λάτσιο – Κόμο