7 Μαρτίου, 2026
  • 7 Μαρτίου, 2026
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Νίκη με τριάρα σαν παυσίπονο για την ΑΕΚ.Στο -5 απο την κορυφή και περιμένει…

Νίκη με τριάρα σαν παυσίπονο για την ΑΕΚ.Στο -5 απο την κορυφή και περιμένει…

By on 6 Μαρτίου, 2026 0 120 Views

Καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά άνετα του Ακρίτα Χλώρακας με 3-0 (21’ Ιβανόβιτς, 34’ Μιραμόν, 78’ Μπάγιτς) και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ματς χωρίς νίκη, ανεβαίνοντας παράλληλα και στην 2η θέση με 50 βαθμούς.ενώ ο Ακρίτας παρέμεινε στους 26 βαθμούς. Η νίκη της ΑΕΚ ήρθε σαν παυσίπονο στην κρίση που περνά τις τελευταίες μέρες και με καλύτερη ψυχολογία θα ταξιδέψει σρην Αγγλία για τον αγώνα με την Κ.Πάλας και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια στο πρωτάθλημα περιμένοντας τα αποτελέσματα της Ομόνοιας και του Απόλλωνα .

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο με γκολ των Ιβάνοβιτς και Μιραμόν, ενώ στην επανάληψη όχι μόνο διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα αλλά σκόραρε και 3ο γκολ με τον Μπάγιτς με τον Αλομέροβιτς τους κινδύνους που δημιούργησε ο Ακρίτας πριν γίνει το 3-0.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με διάθεση να πετύχει ένα τέρμα από νωρίς μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, η οποία ωστόσο παρά την υπεροχή της, δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα ουσιαστική, ιδιαίτερα το πρώτο 20λεπτο.

Όλα αυτά μέχρι το 21’ ωστόσο, με τον Ιβάνοβιτς να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία στα μετόπισθεν του Ακρίτα Χλώρακα και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 αφού προηγήθηκε δοκάρι σε προσπάθεια του Εκπολό

Ο Μιραμόν στο 34’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του και απλοποίησε τα πράγματα για την ΑΕΚ, με το 2-0 να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με την ομάδα της Λάρνακας να διαχειρίζεται το προβάδισμα της και τον Ακρίτα Χλώρακα να μην μπορεί να πετύχει κάποιο τέρμα που θα τον έβαζε στο παιχνίδι.

Εκεί που πήγε η παφιακή ομάδα να γίνει επικίνδυνη, ο Μπάγιτς με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των φιλοξενουμένων και διαμόρφωσε με το γκολ του στο 78’ το τελικό 3-0 για την ΑΕΚ

Στα συν της ΑΕΚ και η επιστροφή του Καμπρέρα σαν αλλαγή μετά απο απουσία αρκετών βδομάδων

ΑΕΚ:Αλομέροβιτς, Σαμπορίτ, Λέδες, Ροντέν (67′ Καρδέρο), Ιβάνοβιτς, Μπάγιτς (80′ Καμπρέρα), Γκαρσία (53′ Χάιρο), Μιλίτσεβιτς, Πονς (67′ Χάμπος Κ.), Μιραμόν (53’Μουντραζίγια), Εκπολό.
Στον πάγκο: Κόμαρ, Παρασκευά, Ιωάννου, Χάιρο, Χάμπος Κ, Καμπρέρα, Μουντραζίγια, Λουκαίδης, Γερασίμου, Γκονζάλες, Καρδέρο.

Ακρίτας: Περντρέου, Μίλλερ, Αντωνίου, Μπάρι (55′ Βασιλείου), Αθανασίου (55′ Γκαρσία), Άντονι (24′ Ζάμπελιν), Ιωάννου, Χατζηβασίλη (55′ Ολαμπιράν), Μπράιντον, Καρλίτος (79′ Ρομό), Ανάνγκ.
Στον πάγκο: Θεοκλή, Μπέκερ, Ρομό, Φερνάντες, Μανού, Ολαμπιράν, Ταφερτσχόφερ, Ζάμπελιν, Βασιλείου, Λιμπόμπε.

ΣΚΟΡΕΡ: 21′ Ιβάνοβιτς, 34′ Μιραμόν, 79′ Μπάγιτς.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηβασίλης, Αντωνίου.

ΘΕΑΤΕΣ: 2000 περίπου.

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγγελίδης Σάββας
4ος Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Αναστασίου Στέφανος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας