25 Απριλίου, 2026
  • 25 Απριλίου, 2026
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Premier League: Η Γουέστ Χαμ κράτησε το +2 από την Τότεναμ, που νίκησε για πρώτη φορά το 2026, τρίτη σερί νίκη η Λίβερπουλ, αγκαλιάζει το Champions League

Premier League: Η Γουέστ Χαμ κράτησε το +2 από την Τότεναμ, που νίκησε για πρώτη φορά το 2026, τρίτη σερί νίκη η Λίβερπουλ, αγκαλιάζει το Champions League

By on 25 Απριλίου, 2026 0 92 Views

Η Τότεναμ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην Premier League για πρώτη φορά μετά τα τέλη Δεκεμβρίου, περνώντας με 1-0 από την έδρα της Γουλβς. Ωστόσο, η Γουέστ Χαμ του Μαυροπάνου διατήρησε το προβάδισμά της στη μάχη της βαθμολογίας, καθώς με γκολ στις καθυστερήσεις (90+2’) λύγισε την Έβερτον, αφήνοντας την ομάδα του Ποκετίνο στο -2. Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να επικρατήσει της Κρίσταλ Πάλας με 3-1.

Η  Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε στη 34η αγωνιστική , αλλά τελικά πήρε το ζητούμενο απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, φτάνοντας τους 58 βαθμούς και τις Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αγκαλιάζοντας την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Οι κόκκινοι άνοιξαν το σκορ στο 35’, όταν μετά από φάση διαρκείας και σουτ του ΜακΆλιστερ, ο Ίσακ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, κοντρόλαρε και με σκαστό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά τον τραυματισμό του.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 40’, η ομάδα του Σλοτ χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά στην κόντρα, με τον Ρόμπερτσον να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του, αμέσως μετά από μεγάλη ευκαιρία του Ματετά στην αντίπερα όχθη και εξαιρεική επέμβαση του Γούντμαν.

Η Κρίσταλ Πάλας μείωσε στο 71’, όταν ο Λακρουά σκόραρε σε κενή εστία, εκμεταλλευόμενος την επιλογή του Γούντμαν να μείνει στο έδαφος ύστερα από σύγκρουση. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις (90+6’), ο Βιρτς σφράγισε τη νίκη για τους γηπεδούχους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 και χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Νίκη μετά από περίπου 5 μήνες για την Τότεναμ, τεράστια νίκη για τη Γουεστ Χαμ

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς νίκη, η Τότεναμ επέστρεψε σε αυτές στην Premier League, περνώντας με 1-0 από την έδρα της Γουλβς. Το χρυσό γκολ για τα σπιρούνια σημείωσε ο Παλίνια στο 82ο λεπτό, χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη και πρώτη για το 2026 που κρατά την ομάδα ζωντανή στη μάχη της παραμονής.

Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ του Μαυροπάνου πέτυχε μία τεράστια νίκη απέναντι στην Έβερτον με 2-1, χάρη σε γκολ του Καλούμ Γουίλσον στο 90+3’. Τα σφυριά είχαν ανοίξει το σκορ στο 52’ με τον Σούτσεκ, πριν τα ζαχαρωτά απαντήσουν στο 88’ με τον Ντιούσμπερι-Χολ. Ωστόσο, η τελευταία λέξη ανήκε στους γηπεδούχους, που βρήκαν το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις και πανηγύρισαν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Έτσι, η Γουέστ Χαμ παρέμεινε σε απόσταση δύο βαθμών από την 18η Τότεναμ και 4 αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:

  • Μπράιτον- Τσέλσι 3-0 (3′ Καντιόγλου, 56′ Χίνσελγουντ, 90+1′ Γουέλμπεκ)
  • Μπόρνμουθ – Λιντς 2-2 (60′ Κρούπι, 86′ Ράγιαν – 68′ αυτ. Χιλ, 90+7′ Λόνγκσταφ)
  • Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (5′ Χάλαντ)
  • Σάντερλαντ- Νότιγχαμ 0-5 (17′ αυτ. Χουμ, 31′ Γουντ, 34′ Γκιμπς-Γουάιτ, 37′ Ζεσούς, 90+5′ Άντερσον)
  • Φούλαμ – Άστον Βίλα 1-0 (43′ Σεσενιόν)
  • Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 3-1 (35′ Ίσακ, 40′ Ρόμπερτσον, 90+6′ Βίρτς – 71′ Μουνιόζ)
  • Γουέστ Χαμ – Έβερτον 2-1 (52′ Σούτσεκ, 90+3′ Γουίλσον – 88′ Ντιούσμπερι-Χολ)
  • Γουλβς – Τότεναμ 0-1 (82′ Παλίνια)
  • 25/04 19:30 Άρσεναλ – Νιουκάστλ
  • 27/04 22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ