7 Ιουλίου, 2026
  • 7 Ιουλίου, 2026
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μουντιαλ 2026: Μέσι από άλλον πλανήτη – Πρώτος που σκόραρε σε 6 σερί νοκ-άουτ ματς και σε 9 διαδοχικά παιχνίδια Μουντιάλ

Μουντιαλ 2026: Μέσι από άλλον πλανήτη – Πρώτος που σκόραρε σε 6 σερί νοκ-άουτ ματς και σε 9 διαδοχικά παιχνίδια Μουντιάλ

By on 7 Ιουλίου, 2026 0 77 Views

Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε τη συγκλονιστική ανατροπή της Αργεντινής απέναντι στην Αίγυπτο και έγραψε ιστορία αφού είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε 6 διαδοχικά νοκ-άουτ παιχνίδια Μουντιάλ αλλά και σε εννέα σερί αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Η εθνική Αργεντινής βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού όταν είδε την Αίγυπτο να προηγείται με 2-0 στο 67ο λεπτό, στη μεταξύ τους κόντρα για τους 16 του Μουντιάλ 2026, με τον Λιονέλ Μέσι να αναλαμβάνει όμως δράση στη συνέχεια και με γκολ και ασίστ να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης και της ολικής ανατροπής στο 90+3′ με σκόρερ τον Ένσο Φερνάντες.

Μάλιστα, με το γκολ που σημείωσε στο 83′ και έφερε το ματς σε ισορροπία ο 39χρονος σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι έγραψε ιστορία, όντας πλέον ο μοναδικός παίκτης που έχει βρει δίχτυα σε έξι διαδοχικά νοκ-άουτ παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε έννεα συνεχόμενα παιχνίδια για την κορυφαία εθνική διοργάνωση του πλανήτη.

Τα 6 διαδοχικά νοκ-άουτ ματς που σκόραρε ο Μέσι:

Μουντιάλ 2022 (Φάση των 26): Γκολ εναντίον της Αυστραλίας

Μουντιάλ 2022 (Προημιτελικά): Γκολ εναντίον της Ολλανδίας

Μουντιάλ 2022 (Ημιτελικά): Γκολ εναντίον της Κροατίας

Μουντιάλ 2022 (Τελικός): 2 γκολ εναντίον της Γαλλίας

Μουντιάλ 2026 (Φάση των 32): Γκολ εναντίον του Πράσινου Ακρωτηρίου

Μουντιάλ 2026 (Φάση των 16): Γκολ εναντίον της Αιγύπτου

Όσον αφορά δε στα εννέα διαδοχικά παιχνίδια το τρελό αυτό σερί του Pulga προκύπτει από το γεγονός ότι μεταξύ των γκολ του στα νοκ-άουτ παιχνίδια, βρήκε δίχτυα στο Μουντιάλ 2026 και στα τρία παιχνίδια της εθνικής Αργεντινής στη φάση των ομίλων σκοράροντας 3 γκολ με την Αλγερία, 2 με την Αυστρία και ένα με την Ιορδανία που είχε μπει μάλιστα ως αλλαγή.

Έκανε στα 39 του ο,τι είχε κάνει μόνο ο prime Μαραντόνα στον ιστορικό ημιτελικό του ’86 με το Βέλγιο

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε ακόμη μια ασύλληπτη εμφάνιση στην εποποιία της Αργεντινής κόντρα στην Αίγυπτο, αναβιώνοντας στα 39 του επιδόσεις που δεν είχε πιάσει κανείς μετά τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στον ιστορικό ημιτελικό με το Βέλγιο στο Μουντιάλ του 1986.

Μέγας είσαι Μέσι και θαυμαστά τα έργα σου. Ο Λιονέλ Μέσι, το αγόρι από το Ροζάριο, τα έκανε όλα κι ακόμη περισσότερα για την Αργεντινή κόντρα στην Αίγυπτο στέλνοντας την αλμπισελέστε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2026.

Ο σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι σκόραρε, είχε ασίστ, είχε δοκάρι, έχασε πέναλτι, αλλά δεν έμεινε εκεί. Συγκεκριμένα, έπιασε επιδόσεις που δεν είχε πιάσει κανείς από τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στον ημιτελικό με το Βέλγιο το ’86.

Ο Ντιεγκίτο και ο Pulga λοιπόν είναι οι τελευταίοι δύο ποδοσφαιριστές που είχαν γκολ5 ή παραπάνω ντρίμπλες και δημιούργησαν 5 ή παραπάνω ευκαιρίες σε open play, σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.