14 Οκτωβρίου, 2026
  • 14 Οκτωβρίου, 2026
  • Home
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Βαλένθια– Ολυμπιακός 97-102: Διαστημικός στο δεύτερο μέρος, νίκη-έπος από το -28, στην παράταση

Βαλένθια– Ολυμπιακός 97-102: Διαστημικός στο δεύτερο μέρος, νίκη-έπος από το -28, στην παράταση

By on 14 Οκτωβρίου, 2026 0 68 Views

Απίστευτο ματς στη Βαλένθια, απίστευτη ανατροπή από τον Ολυμπιακό που βρέθηκε να χάνει με 28 στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά με απίθανους τους Μοντέρο – Φουρνιέ, πήρε τεράστια νίκη (102-97) για να ανέβει στο 4-1 μετά από την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Στο πρώτο μέρος, ήταν φάντασμα του καλού εαυτού του. Στις αρχές του δεύτερου, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 28 (62-34). Στο τέλος της βραδιάς όμως, οι Πειραιώτες έφυγαν θριαμβευτές από την Roig Arena (102-97 στην παράταση), για να ανέβουν στο 4-1 στην κατάταξη της EuroLeague μετά από την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πλήρης, αποκαρδιωτική στα πρώτα 20 λεπτά, διαστημική στα επόμενα 20, με τον Γιαν Μοντέρο να κάνει πράγματα και θαύματα απέναντι στην πρώην ομάδα του (26 πόντοι από 12 σουτ) και τον Εβάν Φουρνιέ να παίρνει φωτιά στο δεύτερο μέρος (23 πόντοι, έπαιξε χωρίς ανάσα στα τελευταία 25 λεπτά).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποβλήθηκε στο 32′, με τον Ολυμπιακό να δέχεται συνολικά 5 τεχνικές ποινές (δύο ο πάγκος, μία ο Μπαρτζώκας, μία ο Παπανικολάου, μία ο Εντζάι). Ο Χρήστος Παππάς έκλεισε το ματς κι ο Εμπάι Εντζάι (11 πόντοι, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα) με τον Σάσα Βεζένκοβ (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν οι δύο που υποστήριξαν περισσότερο τους δύο σταρ της βραδιάς.

Μεγάλο ματς από τον Νίκολα Μίροτιτς (19 πόντοι), τα έσπασε στο δεύτερο μέρος ο Τι Τζέι Σορτς, πρώτη ήττα της Βαλένθια στη σεζόν, από έναν αντίπαλο που πέρυσι νίκησε εντός κι εκτός έδρας