21 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Αζάρ οδήγησε την Τσέλσι στη Νίκη

By on 16 Δεκεμβρίου, 2018 0 519 Views

Ο μάγος Εντέν Αζάρ με γκολ και ασίστ ήταν και πάλι μία ομάδα μόνος του στην εκτός έδρας νίκη της Τσέλσι επί της Μπράιτον με 1-2.

Είναι το Α και το Ω της Τσέλσι. Πιθανώς πρόκειται για τον κορυφαίο παίκτη της φετινής Premier League. Ο Εντέν Αζάρ είναι απελευθερωμένος φέτος με τον Μαουρίσιο Σάρι στον πάγκο και επιτέλους μπορεί να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του στο γήπεδο.

Πριν καν κλείσει ο πρώτος γύρος, ο Βέλγος έχει άμεση συμμετοχή (γκολ + ασίστ) ήδη σε 17 τέρματα της Τσέλσι, περισσότερα από ότι πέρσι σε όλη την σεζόν.

Η άμυνα της Μπράιτον ήταν αδύνατον να τον ανακόψει το 1-2 των «Λονδρέζων» που έμειναν πια μόνοι στην τέταρτη θέση, είχε την δική του υπογραφή.

Με απίθανη προσωπική ενέργεια (17’) σέρβιρε έτοιμο το 0-1 στον Πέδρο, που δεν είχε παρά να φυσήξει την μπάλα στα δίχτυα και λίγο μετά το ημίωρο (33’) έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με άψογο πλασέ έκανε το 0-2.

Η Τσέλσι που ήταν μία κλάση ανώτερη, είχε δοκάρι με τον Μάρκο Αλόνσο (64’), αλλά τα πράγματα έγιναν περίπλοκα, όταν ο Μαρτς μείωσε σε 1-2 (66’) κόντρα στην ροή του ματς.

Οι παίκτες του Σάρι άρχισαν να παίζουν με το ρολόι και ένα λεπτό πριν το τέλος τα χρειάστηκαν, όταν ο Μαρτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2.

Έστω κι έτσι πάντως, οι μπλε κράτησαν την πολύτιμη νίκη, ζευγάρωσαν τον θρίαμβο επί της Μάντσεστερ Σίτι και παραμένουν θεωρητικά, ακόμα και στο κόλπο του τίτλου.