30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Λίβερπουλ κράτησε στενή επαφή με την κορυφή

By on 10 Μαρτίου, 2019 0 449 Views

Η Λίβερπουλ, αν και έμεινε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, εντέλει νίκησε 4-2 την Μπέρνλι και διατηρήθηκε στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το για τη Λίβερπουλ το παιχνίδι κόντρα στην Μπέρνλι, αφού βρέθηκε να χάνει μόλις στο 6ο λεπτό του παιχνιδιού. Έτσι, σε αρκετούς άρχισαν να ξυπνάνε εφιάλτες περί απώλειας του πρωταθλήματος, αφού με ήττα οι «κόκκινοι» θα έμεναν στο -4 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, επρόκειτο για ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού στο απευθείας κόρνερ του Γουέστγουντ, που κατέληξε στα δίχτυα, έχει γίνει επιθετικό φάουλ στον Άλισον.

Ωστόσο, οι «κόκκινοι» έδειξαν τεράστια ψυχραιμία και πολύ γρήγορα πέτυχαν την ανατροπή. Στο 19′ ο Ρομπέρτο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνας της Μπέρνλι και με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 1-1. Δέκα λεπτά μετά, ο Σαντιό Μανέ με υπέροχο πλασέ πέτυχε την ανατροπή γράφοντας το 2-1. Αυτό ήταν το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Οι Φιρμίνο και Μανέ έβαλαν ξανά την… υπογραφή τους

Οι… καρδιές των οπαδών της Λίβερπουλ είχαν μπει και πάλι στη θέση τους. Το τρίτο γκολ, ωστόσο, θα έβαζε πιο στέρεες βάσεις για τους Κόκκινους, οι οποίοι έφτασαν μία… ανάσα από το να το πανηγυρίσουν στο πλασέ του Φιρμίνο στο 53′ που πέρασε δίπλα από το κάθετο. Η πίεση συνεχίστηκε και αναμενόμενα οι Ρεντς έφτασαν στο 67′ στο 3-1. Ο Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χίτον, μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει, κάτι που έκανε σε κενή εστία ο Φιρμίνο για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Η Μπέρνλι προκάλεσε νέα ανησυχία στο Άνφιλντ, με τον Γκούντμουντσον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να μειώνει σε 3-2. Ωστόσο, οι Κόκκινοι στο 93′ διέλυσαν τις όποιες ελπίδες των Κλάρετς με τον Μανέ να πλασάρει σε κενή εστία για το δεύτερό του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2, που φέρνει και πάλι τη Λίβερπουλ στον πόντο από την κορυφή και τη Μάντσεστερ Σίτι. Όσο για την Μπέρνλι, η επικίνδυνη ζώνη πλησίασε πλέον στους δύο βαθμούς, και πλέον δεν αισθάνεται βολικά…

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (Στάριτζ 86′), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (Χέντερσον 68′), Λαλάνα (Κεϊτά 77′), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μι, Ταρκόφσκι, Μπάρντσλεϊ, Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ, Χέντρικ (Γκούντμουντσον 79′), Μπάρνς (Βίντρα 86′), Γουντ (Κράουτς 79′)