10 Οκτωβρίου, 2024
  • 10 Οκτωβρίου, 2024

Με σούπερ Αζάρ στην 3η θέση η Τσέλσι!

By on 9 Απριλίου, 2019 0 382 Views

Ο Αζάρ ήταν μαγικός, πέτυχε δυο γκολ και η Τσέλσι με το 2-0 επί της Γουέστ Χαμ βρέθηκε στην 3η θέση της Premier League. Aπίθανο το πρώτο τέρμα του Βέλγου.

Ο Αζάρ ήταν απολαυστικός και από τα μαγικά του πόδια η Τσέλσι σκαρφάλωσε στην 3η θέση της Premier League (με ματς περισσότερο). Οι Μπλε επικράτησαν 2-0 της Γουέστ Χαμ με σκόρερ τον Βέλγο και η τρίτη διαδοχική νίκη έφερε χαμόγελα και ηρεμία στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο σταρ της Τσέλσι έφτασε τα 19 γκολ σε όλες τις φετινές διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας το προσωπικό του ρεκόρ της σεζόν 2014-15.

H Tσέλσι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο και πίεσε τα Σφυριά και προσπάθησε να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ανασταλτικά τα πήγαν καλά, είχαν κλείσει τους διαδρόμους κι εκτός από ένα σουτ του Καντέ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Οι Μπλε ανέβασαν την πίεση τους, ο Καντέ ήταν ορεξάτος, αλλά το γκολ ήρθε με έναν μαγικό τρόπο από τον Αζάρ στο 24′. Ο Βέλγος πήρε τη μπάλα κοντά στο κέντρο, πέρασε πέντε παίκτες και με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 1-0! Ηταν το 15ο φετινό του τέρμα στην Premier League, ενώ έχει συμμετοχή σε άλλα δώδεκα. Δυο λεπτά αργότερα η Τσέλσι πλησίασε το δεύτερο γκολ, ο Ιγουαΐν επιχείρησε ένα πολύ δύσκολο σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα και στο 41′, αλλά ο Φαμπιάνσκι έσωσε στο σουτ του Χάντσον – Οντόι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β’ μέρους ήταν για τη Γουέστ Χαμ, αλλά το σουτ του Λαντσίνι έδιωξε ιδανικά ο Κέπα.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η Τσέλσι είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά Αζάρ και Μπάρκλεϊ δε βρήκαν δίχτυα. Η Γουέστ Χαμ έκανε τη δεύτερή της ευκαιρία στο 83′ αλλά η κεφαλιά του Αρναούτοβιτς βρήκε στον Εμερσον και κατέληξε κόρνερ. Τα Σφυριά ρίσκαραν και το… πλήρωσαν, αφού στο 90′ από ασίστ του Μπάρκλεϊ ο Αζάρ διαμόρφωσε το 2-0.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Λόφτους – Τσικ (70′ Μπάρκλεϊ), Χάντσον – Οντόι (85′ Πέδρο), Ιγουαΐν (76′ Ζιρού), Αζάρ

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Μπαλμπουένα, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Ράις, Νομπλ (70′ Ομπιάνγκ), Αρναούτοβιτς, Λανσίνι, Φελίπε Άντερσον, Τσιτσαρίτο (46′ Σνόντγκρας)