11 Οκτωβρίου, 2024
  • 11 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ έμεινε ζωντανό στη μάχη του τίτλου.Μείωσε σε 2-1

Το ΑΠΟΕΛ έμεινε ζωντανό στη μάχη του τίτλου.Μείωσε σε 2-1

By on 9 Μαΐου, 2019 0 635 Views

Στιγμιότυπο από το αποψινό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με νίκη του ΑΠΟΕΛ.
—————————————

Η φάση με τους τελικούς του Πρωταθλήματος Futsal για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή συνεχίστηκε απόψε στο Λευκόθεο στο τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι των ομάδων του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας που τέλειωσε με νίκη (4-2) του ΑΠΟΕΛ.

Στους προηγούμενους δύο αγώνες της τελικής φάσης η Ομόνοια πανηγύρισε ισάριθμες νίκες. Επικράτησε με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι στο Λευκόθεο και με 7-3 στην έδρα της.

Το ΑΠΟΕΛ μετά το αποψινό νικηφόρο παιχνίδι έδωσε παράταση της τελικής φάσης μειώνοντας σε 2-1 και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος επικράτησε το ΑΠΟΕΛ και στους δύο αγώνες και συγκεκριμένα 7-5 στην έδρα του και 2-1 εκτός έδρας.

Οι δύο ομάδες άνοιξαν την αυλαία της χρονιάς στο Super Cup όπου επικράτησε η Ομόνοια με 5-0 και τον περασμένο μήνα κατέκτησε και το Κύπελλο με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ σε ένα συναρπαστικό τελικό με σκορ 6-4, που διαμορφώθηκε στα τελευταία στάδια του αγώνα.


Οι δύο ομάδες πρόσφεραν άλλο ένα θεματικό παιχνίδι, με τους «γαλαζοκίτρινους» του Γιάννου Μυλωνά να δείχνουν πιο καθαρό μυαλό και ευστοχία σε καίρια σημεία και να πανηγυρίζουν μια νίκη που αφενός δεν επέτρεψε στην Ομόνοια να πανηγυρίσει πρωτάθλημα αλλά αφετέρου το πιο σημαντικό τους κράτησε ζωντανούς στην μάχη του τίτλου.
Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 17΄ όταν το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Λεάντρο μετά από μια όμορφη κομπίνα των γηπεδούχων. Το 1-0 ήταν και σκορ ημιχρόνου. Με το ξεκίνημα της επανάληψης το ΑΠΟΕΛ έχασε ευκαιρία με τον Ντάγκλας να κάνει το 2-0 στο 23΄ και στο επόμενο λεπτό (24΄), η Ομόνοια ισοφάρισε με τον Αλεξίου ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ράφαελ. Στο 33΄ ο Ράφαελ κέρδισε πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος κάνοντας το 2-1 για το ΑΠΟΕΛ, ενώ το 3-1 το έκανε ο Σάββας Ομήρου στο 36΄. Η Ομόνοια 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος μείωσε με τον Σέζαρ αλλά πριν τελειώσει το παιχνίδι, 15 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Ράφαελ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΑΠΟΕΛ: Ψηλογένης, Ντάγκλας, Λεάντρο, Ομήρου, Ράφαελ (Ιακώβου, Παναγιώτου, Περικλέους)

ΟΜΟΝΟΙΑ: Σκαμπύλης, Μαντέλι, Σέζαρ, Βάντερσον, Μανώλη (Αλεξίου, Γ.Ιωάννου, Χ.Στυλιανού, Μ.Ιωάννου, Σάββα, Χριστοδούλου, Κ.Στυλιανού)