28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χωρίς όριο στην Ευρώπη το ΑΠΟΕΛ.Πάντα θα είναι το αουτσάιντερ αλλά θα προσπαθεί

Χωρίς όριο στην Ευρώπη το ΑΠΟΕΛ.Πάντα θα είναι το αουτσάιντερ αλλά θα προσπαθεί

By on 13 Δεκεμβρίου, 2019 0 2864 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την μεγάλη νίκη της ομάδας επί της Σεβίλλης.

Για την τεράστια νίκη επί της Σεβίλλης; «Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για το οικοδόμημα της Σεβίλλης. Είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Ισπανίας. Είναι η πολυνίκης του Γιουρόπα Λιγκ και ότι έκανε πολλές αλλαγές δεν έχει καμιά σχέση. Το ΑΠΟΕΛ ήταν μελετημένο, είχαμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που είχε να κάνει με τις δυνατότητες του αντιπάλου και πώς να βγάλουμε και τα δικά μας πλεονεκτήματα. Το πλάνο λειτούργησε στην εντέλεια. Ήταν λιγοστές οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Μπέλετς και προσπαθήσαμε να γίνουμε κι’ εμείς απειλητικοί. Ήρθε και ένα γκολ από την μεγάλη μας δύναμη, τις στημένες φάσεις. Οι στατικές φάσεις εκφράζονται και μέσα από τις προπονήσεις για το ποιος θα πάει στην μπάλα. Την ίδια ώρα αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι ότι νικήσαμε ακόμα μια Ισπανική ομάδα. Μέχρι πριν από δύο χρόνια και ενώ είχαμε παίξει εφτά φορές με Ισπανικές ομάδες δεν καταφέραμε να νικήσουμε Ισπανούς».
Πλέον η επόμενη μέρα μετά από μια νίκη με πολλαπλά οφέλη πως σας βρίσκει; «Πρέπει να είμαστε λίγο ήρεμοι και α αξιολογούμε τα πάντα με καθαρό μυαλό. Διαθέτουμε ένα ρόστερ με βάθος στο οποίο ο κάθε ποδοσφαιριστής αξίζει τις ευκαιρίες. Μιλάμε για επαγγελματίες που τα δίνουν όλα στις προπονήσεις, προσπαθώντας να πάρουν μια ευκαιρία όποτε τους δοθεί. Όταν υπάρχει μια αλλαγή προπονητή υπάρχει και ένα έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές να παρουσιάσουν τις δυνατότητες τους για να κερδίσουν μια θέση. Από την στιγμή που έχουμε μεγάλο ρόστερ, σημαίνει ότι έχουμε και χαρακτηριστικά που δεν τα έχουμε παρουσιάσει καθώς κάποιοι δεν είχαν παίξει ακόμα. Φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι το ΑΠΟΕΛ δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είναι στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ».
Για το οικονομικό κομμάτι, ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια τα έσοδα: «Είναι δεδομένο ότι το οικονομικό είναι ζωτικής σημασίας και το είπαμε πολλές φορές ότι αν δουλέψεις με τα έσοδα που έχεις από την Κύπρο μιλάμε για μια καλή χρονιά με 5-6 εκατομμύρια. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα την τελευταία δεκαετία είναι εκεί. Ήταν κρίσιμη χρονιά η φετινή μετά την περσινή αποτυχία αλλά το ΑΠΟΕΛ έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι το επίπεδο του στο ευρωπαϊκό στερέωμα δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Κύπρο. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα χρειαστεί άλλη ομάδα για να ισοφαρίσει αυτά τα ρεκόρ και αυτό θα γίνει μόνο αν σταματήσει το ΑΠΟΕΛ να είναι ανταγωνιστικό. Θυμάμαι όταν λέγαμε τι θα γίνει όταν το ΑΠΟΕΛ χάσει τον συντελεστή του 2009-2010 και της σεζόν 2011-2012. Τώρα μπαίνουμε στο 2020 και το στάτους υπάρχει. Είμαστε και στην μάχη για την 15η θέση αλλά δεν είμαστε το φαβορί καθώς η Σκοτία συνεχίζει με δύο ομάδες. Σε αυτό το κομμάτι θα πει κάποιος ότι το ιδανικό για την κλήρωση θα είναι να παίξουμε με την Σέλτικ αλλά δεν ξέρω αν αγωνιστικά είναι εύκολο αυτό».
Για την κλήρωση, τι προτιμάτε, ένα μεγαθήριο ή έναν πιο βατό αντίπαλο; «Δεν λέμε ότι αν είναι μεγαθήριο δεν θα το προσπαθήσουμε. Είμαστε μια ομάδα που κατάφερε πράγματα στην Ευρώπη αλλά πάντα θα είμαστε το αουτσάιντερ. Να βγει ο αντίπαλος και τότε θα εκτιμήσουμε σε μια πραγματική διάσταση τα δεδομένα. Σαφώς και θέλουμε να προχωρήσουμε, δεν βάζουμε όριο στην Ευρωπαϊκή πορεία, δεν βάλαμε ποτέ και γι’ αυτό το σπάμε κάθε χρόνο».
Ο πρόεδρος μίλησε και πάλι για το ιδιόκτητο γήπεδο: «Δεν αρνηθήκαμε ποτέ ότι είναι ένα πρότζεκτ το οποίο τρέχει αλλά τα κομβικά σημεία που αξίζουν αναφοράς και πληροφόρησης δεν είναι αυτή την στιγμή ανακοινώσιμα. Δεν ξεκινάμε γήπεδο αύριο. Υπάρχει μεγάλη προεργασία που πρέπει να γίνει και μεγάλη προσπάθεια για να πούμε κάτι τέτοιο. Είναι ανοικτό το κεφάλαιο όσον αφορά τον χώρο. Μετά είναι το άνοιγμα προσφορών και το κάλεσμα αρχιτεκτόνων για να προκύψει ένα σχέδιο το οποίο θα μπορεί να απευθυνθεί σε εν δυνάμει επενδυτές που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ή θα εκφράσουν ενδιαφέρον. Να κάνουμε υπομονή. Μπορεί να μας ιντριγκάρει και να ακούγεται όμορφα στα αυτά αλλά για να είμαι ειλικρινής, με την χθεσινή εικόνα στο γήπεδο το βλέπω  δύσκολο να έρθει ιδιόκτητο γήπεδο. Είναι και λίγο αστείο. Γράψαμε χρυσή ιστορία στο αγωνιστικό και μαύρη ιστορία στην προσέλευση του κόσμου. Ήταν ιστορικά το χαμηλότερο σε προσέλευση ευρωπαϊκό παιχνίδι ομίλων για το ΑΠΟΕΛ. Δεν ξεπεράσαμε τις 6 χιλιάδες εισιτήρια. Δεν μπορεί κάτι να σταθεί σαν δικαιολογία κάποιος λόγος για να μην έρθει κάποιος να δει παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την 3η ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στα υπόλοιπα γήπεδα του Γιουρόπα Λιγκ δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα και το υπερηφανεύονταν οι άλλες ομάδες στα σόσιαλ μίντια, αυτές που είχα ήδη προκριθεί και αυτές που διεκδικούσαν πρόκριση. Το πως τα καταφέραμε στην Κύπρο να έχουμε άδειο γήπεδο στο ματς με την Σεβίλλη είναι τραγικό. Περί κατορθώματος πρόκειται. Το είπαμε 100 χιλιάδες φορές και ρωτήσαμε γιατί η κάρτα να ισχύει στους ευρωπαϊκούς αγώνες».