24 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 24 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τσεφέριν: “Θα σκεφτούμε να καθιερώσουμε το Final-8 στο μέλλον”

Τσεφέριν: “Θα σκεφτούμε να καθιερώσουμε το Final-8 στο μέλλον”

By on 23 Αυγούστου, 2020 0 346 Views

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο διεξαγωγής του Final-8 του Champions League και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθιερωθεί το συγκεριμένο φορμάτ στο μέλλον.

Συνεντευξη στο “Reuters” παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, ο οποίος αναφέρθηκε και στον τρόπο διεξαγωγής του Final-8 του Champions League, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον του κόσμου.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, δεν αποκλείεται μελλοντικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να σκεφτεί την καθιέρωση του συγκεκριμένου φορμάτ, καθως είναι πιο πιθανό να προκύψουν εκπλήξεις σε μονά παιχνίδια.

“Ήταν μια επιλογή που κάναμε αναγκαστικά, αλλά είδαμε σε αυτή τελικά κάτι διαφορετικό. Σίγουρα θα σκεφτούμε να το καθιερώσουμε και στο μέλλον. Οι ομάδες μην έχοντας το μαξιλαράκι του επαναληπτικού παίζουν πιο επιθετικά. Σε μονά ματς, αν μια ομάδα προηγηθεί η άλλη είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει άμεσα. Έτσι τα παιχνίδια είναι πιο συναρπαστικά. Θα πρέπει να δούμε βέβαια τι συνέπειες θα έχει η μείωση του αριθμού των αγώνων

Το Final 8 είχε μεγάλη επιτυχία και η τηλεθέαση ήταν τεράστια. Ίσως επειδή είναι Αύγουστος και ο κόσμος είναι στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Θα δούμε, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε”, ήταν η δήλωσή του.