28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Oλυμπιακός (1-0)προσγείωσε την Ομόνοια.Οι πράσινοι έχασαν ευκαιρίες ,ο Φαμπιάνο έκοβε αλλά ο Μανρίκε έκρινε το νικητή

O Oλυμπιακός (1-0)προσγείωσε την Ομόνοια.Οι πράσινοι έχασαν ευκαιρίες ,ο Φαμπιάνο έκοβε αλλά ο Μανρίκε έκρινε το νικητή

By on 1 Νοεμβρίου, 2020 0 2289 Views

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ολυμμπιακός που έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη εξάδα αφού κέρδισε την Ομόνοια 1-0 με γκολ του Μανρίκε.

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την Ομόνοια από τα πόδια ενός πρώην ποδοσφαιριστή της, τον Μανρίκε που έμελλε να είναι ο ποδοσφαιριστής που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 1-0.

Οι μαυροπράσινοι άντεξαν στην πίεση που έβαλε η Ομόνοια στην επανάληψη και χτύπησαν σε καθοριστικό χρονικό σημείο κόντρα στη ροή του αγώνα, φτάνοντας σε μια σπουδαία επιτυχία, με την οποία δημιουργούν πολύ καλύτερη προοπτική για τη συνέχεια.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έμεινε στο μηδέν για δεύτερο συνεχόμενο ματς και το πλήρωσε με την ήττα που την απομακρύνει από τις πιο ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, ενώ ο Ολυμπιακός έδειξε ικανότητα να διαχειριστεί ένα δύσκολο ματς, χτύπησε στο κατάλληλο σημείο και πέτυχε τη νίκη που του επιτρέπει να έχει ψηλές βλέψεις για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο επικίνδυνος στο Α’ ημίχρονο, διάστημα που είχε και την κατοχή της μπάλας και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ζαχαρίου στο 2’ και τον Μάντζη στο 42’, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι φιλοξενούμενοι με τον  Σέχου στο 8’.

Στην επανάληψη ανέβασε στροφές η Ομόνοια που έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Χρειάστηκε όμως καιμ ο Φαμπιάνο δυο φορές να δείξει ξανά την κλάση του και να κρατήσει το μηδέν την ώρα που είτε ο Μιχαήλ που ήταν εξαιρετικός είτε η αστοχία των επιθετικών της Ομόνοιας άφηναν το παιχνίδι να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η τύχη του αγώνα κρίθηκε από τον Μανρίκε στο 80΄όταν με έξυπνο πλασέ νίκησε τον Φαμπιάνο αξιοποιόντας την ασιστ του Σαρφό που τράβηξε πάνω του όλη την άμυνα της Ομόνοιας.

Η Ομόνοια έπαιξε με αρκετές αλλαγές αλλά στο γήπεδο ήταν όλοι 11αδάτοι αλλά στο Α΄ημίχρονο δεν απέδωσαν καθόλουν καλά ενώ στο β΄ημίχρονο είχαν υπεροχή και έντονη επιθετικότητα αλλά δεν υπήρχε το γκολ και τα κενά στην άμυνα τα κάλυψε ο Φαμπιάνο σε 2-3 φάσεις αλλά στο 80΄δεν αποτράπηκε το πλέον αρνητικό σενάριο.

Ο ΟΛυμμπιακός άρχισε χωρίς τον Κέσελ που εξέτισε την ποινή του και τον τραυματία Σαλί ενώ έχασε νωρίς τον Ζαχαρίου και είχε ακόμα μιαμ αναγκαστική αλλαγή ,αυτή του Κα .Μπορεί η Ομόνοια να άσκησε πίεση στο β΄ημίχρονο ωστόσο ο Ολυμπιακός σε όλο τον αγώνα ήταν καλός στην τακτική του και πατο΄θυσε καλά σαν ομάδα πανηγυρίζοντας μια σπυδαία νίκη

87′ Ο Νεόφυτος Μιχαήλ απέκρουσε το σουτ του Παπουλή.

80′ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Μανρικε έστειλε με το αριστερό τη μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο μετά από μπαλιά του Κα από δεξιά και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.

78′ Μεγάλη απόκρουη του Μιχαήλ σε κόρνερ, σε κεφαλιά του Ντούρις.

75′ Νέα μεγάλη απόκρουση του Φαμπιάνο σε σουτ του Κά από διαγώνια θέση εντός περιοχής.

74′ Ψηλοκρεμμαστό σουτ του Παπουλή, η μπάλα έφυγε έξω.

71΄Σπουδαία απόκρουση του Φαμπιάνο σε κόρνερ,  σε τετ α τετ με τον Μναρίκε.

65′ Νέα ευκαιρία για την Ομόνοια, με τον Τζιωνή να στέλνει τη μπάλα έξω μετά από μπαλιά του Ασάντε.

58′ Νέα απόκρουση του Νεόφυτου Μιχαήλ, σε σουτ του Τζιωνή.

57′ Σουτ του Κακουλλή από διαγώνια θέση, η μπάλα έφυγε έξω.

55′ Γύρισμα του Ασάντε από δεξιά, δυνατό σουτ του Τζιωνή η μπάλα έφυγε έξω.

54′ Σουτ του Κίκο εκτός περιοχής, απέκρουσε σταθερά ο Μιχαήλ.

46′ Λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού ο Κακουλλής μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Νεόφυτου Μιχαήλ.

42′ Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός με τον Μάντζη μόνος απέναντι από τον Φαμπιάνο να μην βρίσκει τη μπάλα.

37′ Έπεσε στα πόδια του Λοίζου που έμπαινε επικίνδυνα στην περιοχή ο Ανδρέου και κέρδισε τη μπάλα.

26′ Ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός όταν ο Κα βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα από τον Κούσουλο. Η επαναληπτική προβολή δείχνει μια επαφή ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές, αλλά δεν ήταν παράβαση.

8′ Ο Ζαχαρίου έδιωξε στη γραμμή σε ανάποδο ψαλίδι του Σέχου για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια.

7′ Σέντρα του Ζαχαρίου, κεφαλιά του Ανδρέου η μπάλα έφυγε έξω.

2′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Ζαχαρίου να περνά και τον Φαμπιάνο, αλλά στο πλασέ του η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Νάνι, Μάντζης, Χάνι (57′ Μίλετιτς), Ζαχαρίου (19′ Κα) (87′ Γαρουφαλιάς), Γκουστάβο, Σαρφό, Ανδρέου, Ψάλτης, Μανρίκε, Σαμπίνια.
Στον πάγκο:   Αγριμάκης, Μίλετιτς, Σαλί, Γαρουφαλιάς, Κα, Σωτηρίου, Κοστόφ, Κυριάκου, Χαραλάμπους.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Κούσουλος, Λούφτνερ, Κίκο, Μαυρίας, Γκόμεθ, Σέχου, Λοΐζου (82′ Μποτεάκ), Τζιωνής, Ασάντε (72′ Παπουλής), Κακουλλής (60′ Ντούρις).
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Σενέ, Μποτεάκ, Παπουλής, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Ντούρις, Παναγιώτου, Τιάγκο.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τιμόθεος Χριστοφή (Μιχάλης Σωτηρίου – Ευαγόρας Ευαγόρου), 4ος: Κυριάκος Αθανασίου, Παρ.: Μιχάλης Αργυρού
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαμπίνια (3η)

ΓΗΠΕΔΟ: Μακάρειο
ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ
Ολυμπιακός: Μιχαήλ, Νάνι, Σαμπίνια, Γαρουφαλιάς, Σαντάνα (2)
Ομόνοια: Κίκο, Μαυρίας, Κούσουλος (2)