29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 29 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Tζίμης ζωγράφισε στη βροχή και έστειλε την Ανόρθωση στην επόμενη φάση

O Tζίμης ζωγράφισε στη βροχή και έστειλε την Ανόρθωση στην επόμενη φάση

By on 4 Νοεμβρίου, 2020 0 3487 Views

Ένα εξαιρετικό γκολ από τον Δημήτρη Χριστοφή έκρινε το αποτέλεσμα της Ανόρθωσης κόντρα στην Πάφο και την έστειλε στην επόμενη φάση του κυπέλλου κοκα-κολα. Ήταν το 45΄και κάτι όταν μέσα στη βροχή και σε βαρύ γήπεδο ο Νταουσβίλι έβγαλε μια μακρινή μπαλιά και ο Χριστοφή με άψογο κοντρόλ έλεγχξε την μπάλα αποφεύγοντα ένα αντίπαλο και με όμορφο πλασέ με φάλτσο πέτυχε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα ,αρκετό για την Ανόρθωση που είχε στο μυαλό της και στο ντέμπι με την ΑΕΚ.


Η Ανόρθωση είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, κυρίως τα πρώτα λεπτά με τον Μίχα να καταγράφει καλή ευκαιρία, μόλις στο 2ο λεπτό και τον Βργκοτς δέκα περίπου λεπτά αργότερα.
Η Πάφος προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα και πριν από το 20λεπτο είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Ράκελς ο οποίος σούταρε κι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λόρια.
Ωστόσο, η πιο κλασσική καταγράφηκε με τον Χριστοφή στο 21’ όταν το διαγώνιο σουτ του έδιωξε ο Ρούτκο κι ακολούθως ο Βαλακάρι απομάκρυνε τον κίνδυνο για την Πάφο.
Η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη, λόγω της βροχής με τις δύο ομάδες να καταγράφουν από μια καλή φάση.
Αρχικά η Πάφος με κεφαλιά του Αραγιούρι και ακολούθως η Ανόρθωση με σουτ του Νταουσβίλι.
Τελικά, ο Δημήτρης Χριστοφή ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στην Ανόρθωση με διαγώνιο πλασέ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι δεν ήταν καλό και δεν καταγράφηκαν ευκαιρίες με την Ανόρθωση, ωστόσο να ελέγχει το υπέρ της αποτέλεσμα. Η μοναδική ευκαιρία ήταν για την Πάφο η κεφαλιά του Βαλακάρι, όμως, δεν είχε αποτέλεσμα αφού Λόρια ήταν σε ετοιμότητα.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την «Μεγάλη Κυρία» να πανηγυρίζει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίντεφελντ, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι, Μανιάς (Κβιλιτάια 76′), Μίχα (Κ. Αρτυματάς 62′), Βργκοτς, Χουσμπάουερ, Χριστοφή (Ελουντού 68′), Σελίν.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αρτυματάς Π, Κορέια, Πηλέας, Αμπαρτζουμιάν, Καλτσάς.

Πάφος:Ρούτκο, Σαϊθ, Χάτσινσον (Βαλεριάνος 82′), Βα (Ιάνοβ 85′), Μπεριγκό, Φουρ, Αουρέλιο, Αραγιούρι, Βαλακάρι, Πάντσεον, Ράκελς (Ακάλε 73΄) .
Στον πάγκο: 
Πέτρου, Μάνιον, Αντωνίου, Φυλακτού.

Κίτρινες: Νταουσβίλι

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδοπουλος»
Θεατές: Κεκλεισμένων των θυρών
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κωσταντίνος Φωτίου (αντικατέστησε τον Κωνσταντίνο Φελλά λόγω ασθένειας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης