28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπολόνια – Μίλαν 1-2: Το αήττητο «εξπρές» τίτλου δεν κάνει στάση

Μπολόνια – Μίλαν 1-2: Το αήττητο «εξπρές» τίτλου δεν κάνει στάση

By on 30 Ιανουαρίου, 2021 0 341 Views

Η Μίλαν επέστρεψε στις νίκες και τα ρεκόρ κόντρα στη Μπολόνια, διεύρυνε το αήττητο σερί πρωταθλήματος εκτός έδρας στα 17 παιχνίδια και παραμένει σταθερά πρώτη στην κούρσα για το Scudetto (+5 από Ίντερ).

Από τη βαριά, πλην όμως αναίμακτη ήττα στο «Σαν Σίρο» κόντρα στην Αταλάντα, μέχρι τον αποκλεισμό στο «Derby Della Madonnina» από την Ίντερ,η Μίλαν βίωσε για πρώτη φορά μετά από καιρό σερί αποτυχίες, που σήκωσαν μικρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς στο πρωτάθλημα. Στο αμέσως κιόλας ταξίδι μακριά από το Μιλάνο, όμως, οι Ροσονέρι βρήκαν τον αήττητο εαυτό τους. Για 17ο σερί παιχνίδι από τον Φεβρουάριο του 2020, η αρμάδα του Στέφανο Πιόλι απέδρασε και μάλιστα, με ολόκληρο το τρίποντο κόντρα στη Μπολόνια (1-2), έσπασε αιώνιο ρεκόρ συλλόγου και έκανε ακόμη ένα βήμα προς το Scudetto.

Κόντρα σε έναν εκπληκτικό Σκορούπσκι, η Μίλαν γενικότερα και ο… Ζλάταν ειδικότερα τα βρήκαν σκούρα. Ο Σουηδός έχασε διπλή σπουδαία ευκαιρία στο 26’, δευτερόλεπτα αργότερα νικήθηκε και από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που κέρδισε ο Λεάο, αλλά για καλή της τύχη ο Άντε Ρέμπιτς ακολουθούσε σαν τρέιλερ και άνοιξε το σκορ με το πρώτο του γκολ στο 2021. Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο 2ο ημίχρονο, με τον Κεσιέ αυτή τη φορά να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να βρίσκει απευθείας δίχτυα, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το γκολ του νεοεισελθόντα στο ματς και άλλοτε παίκτη της ΜίλανΑντρέα Πόλι στο 81’ άγχωσε, αλλά δεν άλλαξε τη μοίρα του ματς, με το οποίο οι πρωτοπόροι ξέφυγαν προσωρινά στο +5 από την Ίντερ και σημείωσαν το 17ο σερί παιχνίδι εκτός έδρας χωρίς ήττα στη Serie A και το 20ο που σκοράρουν, ξεπερνώντας έτσι το σύνολο του Φάμπιο Καπέλο (19 ματς) από τη σεζόν 1992-1993.

Μπολόνια (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Σκορούπσκι, Τομιγιάσου, Ντανίλο, Σουμαορό, Ντάικς (79’ Παλάσιο), Σχόουτεν (79’ Πόλι), Ντομίνγκες (67’ Σβάνμπεργκ), Ορσολίνι (67’ Σκοβ), Σοριάνο, Σανσόνε (67’ Βινιάτο), Μπάροου

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Τομόρι, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι (62’ Μπενασέρ), Κεσιέ, Σαλμάκερς, Λεάο (73’ Μάντζουκιτς), Ρέμπιτς (62’ Κρούνιτς), Ιμπραΐμοβιτς

Δείτε τη βαθμολογία