26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024

Ο Παύλος

By on 4 Οκτωβρίου, 2016 0 499 Views

Ο Παύλος ξεκινά τη μάχη για το χρυσό στα Laser, ενώ ο Ανδρέας στα RS:X βάζει τις βάσεις για την κούρσα μεταλλίων

Στις 19:05 (ώρα Κύπρου) της Δευτέρας 8 Αυγούστου θα μπει για πρώτη φορά στο νερό της Μαρίνα ντα Γκλόρια και ο Ανδρέας Καριόλου. Ο 34χρονος έμπειρος ιστιοπλόος (13ος σε Αθήνα και Πεκίνο, 17ος στον κόσμο στο Λονδίνο) γνωρίζει απ΄ έξω και ανακατωτά τον αγωνιστικό στίβο, έχοντας έρθει αρκετές φορές για προετοιμασία στο Ρίο. «Νιώθω καλά, είμαι έτοιμος», μας είπε ο ίδιος, όταν τον ρωτήσαμε για την κατάσταση του. «Ο στόχος μου είναι να μπω στον τελικό (σ.σ. κούρσα μεταλλίων) που θα γίνει στις 14 Αυγούστου», συμπλήρωσε. Στην ιστιοπλοΐα, η παρουσία στο medal race συχνά φέρνει ανατροπές και εκεί όλα παίζονται. Για την εμπειρία του, ο Καριόλου τόνισε πως στο Ρίο ίσως να μην παίξει τόσο μεγάλο ρόλο: «Είναι καλό κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά είναι απρόβλεπτες οι καιρικές συνθήκες στο Ρίο, κάτι που ανοίγει αρκετά το παιχνίδι. Ο στίβος εδώ είναι ιδιόμορφος και οι αλλαγές του αέρα απρόβλεπτες».
Ο Καριόλου θα αγωνιστεί στις 8, 9, 11 και 12 Αυγούστου σε δώδεκα ιστιοδρομίες. Στις 14 του μήνα είναι προγραμματισμένο το medal race.

Τόσο ο Κοντίδης, όσο και ο Καριόλου επέλεξαν να διαμένουν εκτός Ολυμπιακού Χωριού, σε διαμερίσματα, αφού είναι πολύ μεγάλη η απόσταση από το Χωριό μέχρι τη Μαρίνα.