18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • Uncategorized
  • Άρσεναλ – Μπόρνμουθ 3-0: Συνέχισε το σερί και ελπίζει

Άρσεναλ – Μπόρνμουθ 3-0: Συνέχισε το σερί και ελπίζει

By on 4 Μαΐου, 2024 0 66 Views

Η Άρσεναλ υπέταξε την Μπόρνμουθ στο Λονδίνο με 3-0 και διεύρυνε το νικηφόρο σερί της στην Premier League στις τέσσερις αγωνιστικές. Στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι οι Κανονιέρηδες, με δυο ματς περισσότερα.

Τέταρτο διαδοχικό τρίποντο για την Άρσεναλ. Οι Κανονιέρηδες ήταν ανώτεροι της μαχητικής στο δεύτερο ημίχρονο Μπόρνμουθ και πήραν τη νίκη στο «Emirates» με 3-0. Στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι οι πρωτοπόροι Λονδρέζοι, έχοντας όμως δυο ματς περισσότερα σε σχέση με τους Πολίτες. Κορυφαίος του ματς με γκολ και ασίστ ο Ντέκλαν Ράις.

Η Άρσεναλ πίεσε και δικαιώθηκε
Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτη φορά στο 7ο λεπτό. Εξαιρετική κάθετη του Όντεγκααρντ, πλασέ του Τροσάρ στα σώματα, ο Νορβηγός πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 17′. Μεγάλο λάθος του Γκάμπριελ, ο Σολάνκε έκλεψε την μπάλα, αλλά ο Σαλιμπά πρόλαβε και τον έκοψε εντός περιοχής.

Στο 18′ ο Σάκα έκανε εξαιρετική μπαλιά, ο Γουάιτ ντρίμπλαρε, σούταρε, ο τερματοφύλακας της Μπόρνμουθ απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Τροσάρ, ο οποίος σούταρε άουτ. Στο 20′ ο Τομιγιάσου έκανε την κεφαλιά και ο Σένεσι έδιωξε πάνω από τη γραμμή. Επτά λεπτά αργότερα, στο 27′, ο Τράβερς έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Παρτέι από το ημικύκλιο.

Στο 38′ ο Ράις σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Εξαιρετική μπαλιά του Όντεγκααρντ, κεφαλιά πάσα του Χάβερτς και ο Άγγλος μέσος αστόχησε με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι.

Στο 41′ η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι. Ακόμα μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Όντεγκααρντ, ο Χάβερτς βγήκε τετ α τετ με τον Τράβερς, έκανε την ντρίμπλα και ο τερματοφύλακας της Μπόρνμουθ τον ανέτρεψε με το πόδι. Ο Σάκα ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ, με την έκτο εύστοχο πέναλτι του σε ισάριθμες εκτελέσεις.

Έβγαλε αντίδραση η Μπόρνμουθ, το «τελείωσε» η Άρσεναλ
Ο Τράβερς έκανε δυο καλές αποκρούσεις στα πρώτου λεπτά του δεύτερου μέρους. Στο 49′ ο Χάβερτς έκλεψε ψηλά την μπάλα μετά από πίεση του Ράις, την πέρασε στον Σάκα, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπόρνμουθ έπεσε στη γωνιά του και απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα (52′) ο Χάβερτς έκανε συρτό σουτ από το ημικύκλιο και ο κίπερ των φιλοξενούμενων είχε και πάλι απάντηση.

Στο 53′ η Άρσεναλ έχασε την μπάλα στο κέντρο, ο Σολάνκε πάτησε περιοχή σούταρε από διαγώνια θέση, απέκρουσε με το πόδι το Ράγια. Οι Κανονιέρηδες διπλασίασαν το προβάδισμα τους στο 70′. Ο Ράις ευνοήθηκε από τις κόντρες, πέρασε την μπάλα στον Τροσάρ, ο οποίος πλάσαρε τον Τράβερς για το 2-0.

Στο 73′ έγινε η φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Ράγια βγήκε να διώξει, υπήρχε μικρή επαφή με τον Σολάνκε, από τη γροθιά του τερματοφύλακα της Άρσεναλ η μπάλα έφτασε στον Κρίστι, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Σεμένγιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ υπέρ του Ισπανού κίπερ. Στην ίδια φάση υπήρχε και τράβηγμα του Σαλιμπά στον Μπίλινγκ εντός περιοχής.

Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν η έκταση του σκορ. Στο 90+7′ ο Ζεσούς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά και ο Ράις με διαγώνιο σουτ από δύσκολη γωνία διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τομιγιάσου, Παρτέι, Όντεγκααρντ, Ράις, Σάκα (86′ Ζεσούς), Χάβερτς, Τροσάρ (81′ Μαρτινέλι)

Μπόρνμουθ (Ιραόλα): Τράβερς, Σμιθ (89′ Άαρονς), Σενέσι (80′ Γιουνάλ), Ζαμπάρνι, Ουατάρα, Κουκ, Κρίστι, Κλάιφερτ (89′ Φαβρ), Σκοτ (71′ Μπίλινγκ), Σεμένγιο, Σολάνκε

Βαθμολογία: