20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • «Όταν τον Δεκέμβριο του 2013 αναλάβαμε την διοίκηση θέσαμε τρεις στόχους»

«Όταν τον Δεκέμβριο του 2013 αναλάβαμε την διοίκηση θέσαμε τρεις στόχους»

By on 13 Οκτωβρίου, 2016 0 758 Views

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης, παραχωρεί δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή την πρεμιέρα της ομάδας στο «ΑΕΚ Αρένα».

Η διάσκεψη:

Άντρος Καραπατάκης:

«Όταν τον Δεκέμβριο του 2013 αναλάβαμε την διοίκηση θέσαμε τρεις στόχους. Την οικονομική εξυγίανση, την δημιουργία ομάδα για να πρωταγωνιστεί και την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου. Σήμερα με περηφάνια δηλώνω ότι και οι τρεις στόχοι έχουν επιτευχθεί. Σε 15 μήνες πετύχαμε τα δύο πρώτα και σε χρόνο ρεκόρ φτιάχτηκε το «ΑΕΚ Αρένα» το οποίο το κόστος του στη πρώτη φάση ήταν 7 εκατομμύρια. Είναι κατηγορία UEFA 3 και χωρητικότητας 7.400 θέσεων».

Ακολούθως μίλησε για την δεύτερη φάση του γηπέδου:

«Ο επόμενος στόχος θα είναι η δεύτερη φάση, το γήπεδο να γίνει χωρητικότητας πέραν των 8.000 θέσεων, να είναι κατηγορίας UEFA 4 και να διεξάγεται οποιοσδήποτε ευρωπαϊκός αγώνας χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλοι οι Λαρνακείς πρέπει να είναι περήφανοι για αυτό το μεγάλο επίτευγμα το οποίο έγινε με ορθολογιστική δουλειά. Είναι το μοναδικό έργο το οποίο υλοποιήθηκε σε λιγότερο από 18 μήνες με συνεισφορά μετόχων και την εισφορά του κόσμου με τις μετοχές που αγόρασαν. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν. Καλώ όλους τους φίλους της ΑΕΚ να είναι παρών την Δευτέρα, θα είναι μια ιστορική και γιορτινή μέρα και τους υποσχόμαστε πως θα είναι ένα υπερθέαμα με πολλές εκπλήξεις».

«Στη δεύτερη φάση θα είναι UEFA κατηγορία 4 θα γίνει επέκταση των δημοσιογραφικών, χωρητικότητας πέραν των 8.000 θέσεων, θα γίνουν VIP Boxes και θα γίνουν αποδυτήρια. Θα υπάρχει και η 3η φάση αφού στα μελλοντικά σχέδια της διοίκησης είναι να τοποθετηθεί και στέγαστρο στο γήπεδο. Τελικά η Καρμιώτισσα θα αγωνίζεται στο ΓΣΖ. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος και είναι για προστατευτεί ο αγωνιστικός χώρος. πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε 2.000.000 ευρώ από το Κράτος ως εισφορά τα οποία θα διατεθούν για την δεύτερη φάση του γηπέδου».

Ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας:

«Φέτος η ΑΕΚ έκανε ρεκόρ εισιτηρίων 2.200 ενώ πέρσι ήταν 800. με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 10.000.000 ευρώ. Ο φωτισμός είναι εξαιρετικός είναι 2050 loux. Είναι το καλύτερο στη Κύπρο αφού στο ΓΣΠ 1500 υπάρχουν. Την Δευτέρα ο αγωνιστικός χώρος είναι πανέτοιμος όπως μας ενημέρωσαν οι ειδικοί».

Τουλάχιστον 4.000 σε κάθε παιχνίδι:

«Σαν διοίκηση για να νιώσουμε ικανοποιημένοι θέλουμε τουλάχιστον 4.000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το ελάχιστο. Ευελπιστούμε πως το γήπεδο θα δώσει νέα δυναμική στην ομάδα για να έρθουν οι τίτλου και αυτός ήταν ο στόχος».

Για την τιμωρία του:

«Εγώ απλά μπήκα στα αποδυτήρια5-6 δευτερόλεπτα, έδωσα συγχαρητήρια στους διαιτητές γιατί η διαιτησία ήταν εξαιρετική. Το θα ίδιο έκανα και αν χάναμε. Με είδε ο παρατηρητής και με κατάγγειλε. Θα είμαι στην κερκίδα».

Κυριάκος Δημητρίου:

«Χωρίς ταυτότητα δεν θα εισέρχονται στο γήπεδο οι οπαδοί. Αυτό δεν αφορά τους κατόχους διαρκείας. Θέλουμε να τηρούνται όλες οι θέσεις. Αυτό που επιθυμούμε είναι να αισθάνεται όμορφο ο κόσμος στο γήπεδο, το “ΑΕΚ Αρένα” να γίνει ένας χώρος ψυχαγωγίας. Τους καλούμε την Δευτέρα να έρθουν πιο νωρίς στο γήπεδο. Είναι το πρώτο παιχνίδι, θα έχει αρκετές εκπλήξεις. Θα υπάρχει συνεχής αναβάθμιση στον τρόπο πρόσβασης του γηπέδου και γενικά σε άλλα θέματα. Να μην υπάρχει ταλαιπωρία. Ζητούμε από τον κόσμο να δείξει κατανόηση για να κυλίσουν όλα ομαλά».