26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τα σενάρια τίτλου στην Autodromo Jose Carlos Pace, στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας!

Τα σενάρια τίτλου στην Autodromo Jose Carlos Pace, στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας!

By on 13 Νοεμβρίου, 2016 0 921 Views

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ που διατηρεί προβάδισμα 19 βαθμών από τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον, έχει δεύτερη ευκαιρία για να εξασφαλίσει το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Γερμανός κρατά την τύχη του στα χέρια του, καθώς με δύο τερματισμούς στη δεύτερη θέση σε Ιντερλάγκος και Αμπου Ντάμπι θα στεφθεί πρωταθλητής. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι θα «παίξει»… αμυντικά στα 305,909 χιλιόμετρα της βραζιλιάνικης πίστας.

«Δεν πρόκειται να αλλάξω προσέγγιση. Πρέπει να συνεχίσω να κάνω αυτό που με βοηθά να κάνω το καλύτερο και αυτό είναι να πηγαίνω κάθε φορά για τη νίκη. Απομένουν δύο αγώνες και τα πάντα μπορούν να συμβούν σε αυτό το σπορ, οπότε χρειάζεται να εστιάσω όλη μου την ενέργεια σε παράγοντες που έχω υπό έλεγχο», δήλωσε ο Γερμανός πιλότος της Mercedes.

Σε περίπτωση νίκης του στη Βραζιλία ο Ρόσμπεργκ εξασφαλίζει μαθηματικά τον τίτλο. Ακόμα όμως κι αν δεν νικήσει, μπορεί να φύγει από τη βραζιλιάνικη πίστα πρωταθλητής. Για να συμβεί αυτό, αρκεί να πάρει επτά βαθμούς παραπάνω από τον Χάμιλτον.

Για παράδειγμα, αν τερματίσει δεύτερος, θα πρέπει ο Βρετανός να μην τερματίσει πάνω από την 5η θέση ή αν ο Γερμανός είναι τρίτος, ο Χάμιλτον δεν πρέπει να μπει στην πεντάδα. Είναι πολλά τα ευνοϊκά σενάρια για τον Ρόσμπεργκ.

Εάν ο Χάμιλτον κερδίσει τον αγώνα τότε ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.