4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ζωντανή η Ελλάδα με γκολάρα στο 95΄

Ζωντανή η Ελλάδα με γκολάρα στο 95΄

By on 13 Νοεμβρίου, 2016 0 1047 Views

H Εθνική Ελλάδας με γκολάρα του Γιώργου Τζαβέλλα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο την Βοσνία διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική Ελλάδας με τον σύστημα 4-2-3-1 με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο και Τζαβέλλα στην άμυνα, τους Σάμαρη και Μανιάτη στον άξονα, Σταφυλίδη, Μάνταλο και Φορτούνη πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.

Ισορροπημένο πρώτο 20λεπτο

Πρώτη επίσκεψη των Βόσνιων μόλις στο 2’ όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Τζέκο έπιασε την κεφαλιά, όμως αυτή δεν είχε δύναμη και ο Καρνέζης μπλόκαρε εύκολα. Στο 13’ ο Φορτούνης κέρδισε φάουλ από αριστερά, σε μία φάση που ο Τζέκο είδε και την κίτρινη κάρτα. Ο άσος του Ολυμπιακού το εκτέλεσε έξυπνα στην απέναντι γωνία του Μπέγκοβιτς, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Τσέλσι.

Υπεροχή και γκολ για την Βοσνία

Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην Βοσνία καθώς το συγκρότημα του Σκίμπε δεν κατάφερνε να κρατήσει την μπάλα, ενώ στην άμυνα έδειχνε να μην έχει απάντηση σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες των Βόσνιων. Στην επίθεση, ο Μάνταλος έδειχνε να μην έιναι σε καλή μέρα με αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειες των διεθνών μας να γίνονται από τα αριστερά. Με την συμπλήρωση 20’ στην αναμέτρηση ο Τζάτζαλο απείλησε για πρώτη φορά τον Καρνέζη όμως το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τζέκο έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως ο πορτιέρο της Ουντινέζε έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 31’ ο επιθετικός της Ρόμα αφού αναστάτωσε την άμυνα των γηπεδούχων, κέρδισε φάουλ σε καλή θέση έξω από την «ελληνική» περιοχή. Ο Πιάνιτς το εκτέλεσε απευθείας με τον Καρνέζη να μην μπορεί να αποκρούσει και την μπάλα αφού χτύπησε και στην πλάτη του να καταλήγει στα δίχτυα.

Τετ-α-τετ ο Μήτρογλου αλλά…

Μετά την επίτευξη του γκολ από τους φιλοξενούμενους η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι σε πολλές φάσεις ο Μήτρογλου αναγκαζόταν να γυρίσει αρκετά πίσω προκειμένου να πάρει την μπάλα. Μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στις καθυστερήσεις όταν μετά από πάσα του Σάμαρη, που χτύπησε και σε αμυντικό των φιλοξενούμενων, ο Μήτρογλου βρέθηκε απέναντι στον Μπέγκοβιτς που όμως τον νίκησε και δεν του επέτρεψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με την Βοσνία να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.

Το δοκάρι σταμάτησε τον Φορτούνη

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ελληνική ομάδα προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 55’ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και ήταν για την Εθνική μας ομάδα, όταν ο Φορτούνης έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των Βόσνιων, ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα και έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο κάθετο του δοκάρι.

Απάντηση με ευκαιρίες για τη Βοσνία

Στο 67’ ο Τζέκο έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, όμως υπό την πίεση του Παπασταθόπουλου έκανε το σουτ από πλάγια θέση και ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 74’ το συγκρότημα του Μπαζντάρεβιτς έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν ο Πίανιτς μετά από γύρισμα από τα αριστερά βρέθηκε στην καρδιά της «ελληνικής» περιοχής και από πολύ πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Από μία αποβολή για κάθε ομάδα

Λίγο πριν την συμπλήρωση 80’ στο παιχνίδι οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες όταν ο Τζέκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Έρικσον επειδή χτύπησε τον Παπασταθόπουλο που πήγε να του πάρει την μπάλα ενώ ο Βόσνιος ήταν κάτω. Στην ίδια φάση, ωστόσο, τον δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για κουτουλιά και χτύπημα με το χέρι στον Ζουκάνοβιτς. Ο Πιάνιτς εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε η ένταση, με τον Ιμπίσεβιτς να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Γκολάρα και… 1-1!

Δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση και του έξτρα χρόνου στην αναμέτρηση ο Γιώργος Τζαβέλλας έφερε το παιχνίδι στα ίσια με μία ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπέγκοβιτς.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου.

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Λούλιτς, Χαΐροβιτς, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς.