2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Χάρης Λοϊζίδης μίλησε για την Εθνική, τον στόχο, και την συνέλευση της ΚΟΠ…

Ο Χάρης Λοϊζίδης μίλησε για την Εθνική, τον στόχο, και την συνέλευση της ΚΟΠ…

By on 14 Νοεμβρίου, 2016 0 612 Views

Για τη χθεσινή νίκη της Εθνικής ομάδας κόντρα στο Γιβραλτάρ, για τη συνέχεια στη διοργάνωση, αλλά και για τη σημερινή σημαντική συνέλευση της ΚΟΠ, μίλησε ο α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων Χάρης Λοϊζίδης.

Αναλυτικά:
«Μετά το άσχημο ξεκίνημα, παρά το γεγονός ότι τα τρία πρώτα ματς, ήταν με τους πιο δυνατούς αντιπάλους του ομίλου, εμείς είπαμε ότι σε αυτή την προκριματική φάση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, το Βέλγιο είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά και πιθανώς να υπάρχει ανταγωνισμός για την 2η θέση. Εμείς θέλουμε να διεκδικούμε στην έδρα μας τις νίκες. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και τα δυο επόμενα παιγνίδια θα φτάσουμε τους 9 βαθμούς. Χθες βράδυ αγχωθήκαμε δεν ήμασταν ήρεμοι, το ευχάριστο είναι ότι μετά την ισοφάριση τα παιδιά βρήκαν την δύναμη να αντιδράσουν».
Ο στόχος: «Θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο αριθμό βαθμών που μπορούμε θέλουμε να κερδίζουμε τα παιγνίδια μέσα στην έδρα μας»
Για νεαρούς στην Εθνική: «Έχουμε αρχίσει αυτή τη σταδιακή διαδικασία ανανέωσης της Εθνικής σιγά-σιγά γιατί χρειάζεται και η εμπειρία. Θέλουμε να κτίσουμε την ομάδα για το επόμενο Γιούρο. Θα το παλέψουμε πάντως μέχρι εκεί που μπορούμε στα προκριματικά του Μουντιάλ. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε πρόβλημα στην κλήση, έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Θέλει υπομονή για να φτιαχτεί μια νέα ομάδα».

Για την αναδιοργάνωση στις Εθνικές: «Δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό κλίμα στις Εθνικές και ανάμεσα σε όλους τους Ομοσπονδιακούς, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το τμήμα όπως είναι σήμερα και θα έχουμε και απαιτήσεις».

Για συνέλευση ΚΟΠ: «Είναι ένα σημαντικό γεγονός, γίνεται ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, συνήθως γίνεται μέσα στον Αύγουστο… Επισκιάζεται όμως αυτή η συνέλευση από αυτή την εξέλιξη με τους φακέλους. Είναι ένα θέμα που υπάρχουν πολλές απόψεις, ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσει σύμπνοια για να βγάλουμε σωστές αποφάσεις και να βοηθήσουμε το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι και το θέμα της δημοσιοποίησης, στις άλλες χώρες γιατί δεν γίνεται αυτό; Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην κάνουμε ζημιά και οι ίδιοι στον εαυτό μας».