3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • H Κύπρος θα είναι το επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού κόσμου το 2018.Μεγάλη επιτυχία

H Κύπρος θα είναι το επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού κόσμου το 2018.Μεγάλη επιτυχία

By on 15 Νοεμβρίου, 2016 0 745 Views

Το 2018 η Κύπρος θα είναι το επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού κόσμου. Μετά την ανάληψη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Optimist (2018 IODA World Championship), ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, αντιπροσωπευόμενος από τον Γεν. Γραμματέα Στέλιο Χαραλάμπους κατάφερε επάξια να διεκδικήσει και να κερδίσει την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ORC (ιστιοπλοϊκά σκάφη ανοιχτής θάλασσας).

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αγωνιστικού Κογκρέσου Ανοιχτής Θάλασσας (ORC) που πραγματοποιήθηκε στις 4-9 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, ανατέθηκε επίσημα στον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου και στους διοργανωτές των Ιωαννιδείων το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2018.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι 2 αυτές διοργανώσεις θα διεξαχθούν στο νησί μας, όπως και για πρώτη φορά θα διεξαχθούν μαζί από τον ίδιο διοργανωτή.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, οι Οργανωτές των Ιωαννιδείων με συνεργάτη τη Μαρίνα Λεμεσού, Αθλητικό Συνδιοργανωτή την Εταιρεία Moscow Building Service και Χορηγό Επικοινωνίας το ΡΙΚ έχουν θέσει τις βάσεις για τη μεγαλύτερη ίσως θαλάσσια διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ στο νησί.

“Ένας τεράστιος αθλητικός Γολγοθάς, που εάν τον ανέβουμε με επιτυχία, τα αθλητικά, τουριστικά και άλλα οφέλη θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία μας τα χρόνια που θα ακολουθήσουν”, δήλωσε ο Γεν. Γραμματέας του Ομίλου, Στέλιος Χαραλάμπους.

“Και μόνο που καταφέραμε να σταθούμε με επιτυχία στα ιστιοπλοϊκά σαλόνια και να αναλάβουμε τέτοιες διοργανώσεις μέσα στον ίδιο χρόνο, στον ίδιο χώρο και να επικρατήσουμε, αυτό από μόνο του υποδεικνύει τη σοβαρότητα της δουλειάς που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια και των ορθών υποδομών που έχουμε χτίσει”.

“Έχουμε ένα τεράστιο άθλο μπροστά μας και ευελπιστούμε στην βοήθεια όλων, αλλά ειδικότερα στην αρωγή του κράτους και των τοπικών αρχών”.