27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Η άρση του απορρήτου θα βοηθήσει την αστυνομία

By on 18 Νοεμβρίου, 2016 0 659 Views

Ο Υπεύθυνος του γραφείου τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM για το θέμα την βομβιστική επίθεση εναντίον εταιρείας συμφερόντων του προέδρου της ΚΟΠ και για τους φακέλους από την ΟΥΕΦΑ. Τόνισε ότι αν αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο θα λυθούν και τα χέρια της αστυνομίας.

«Η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης διερευνάτε από το ΤΑΕ Λεμεσού. Έγιναν έξι έρευνες σε κατοικίες προσώπων και σε υποστατικά. Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε, ανακρίθηκαν τα πρόσωπα και προχωρούν οι εξετάσεις. Αυτές έγιναν στην βάση συγκεκριμένων πληροφοριών. Διερευνάτε η υπόθεση αποφασιστικά για να μαζευτούν τα στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να πω ότι υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Κουτσοκούμνη. Όσον αφορά το θέμα με τους φακέλους είναι κάποια δεδομένα με εκτιμήσεις της ΟΥΕΦΑ και αρχίζει η αστυνομία την διερεύνηση. Η αστυνομία καλεί πρόσωπα για καταθέσεις και διερευνά τις υποθέσεις. Παρόλο που υπάρχει αποφασιστικότητα της αστυνομίας, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο. Όπως είπε και ο Υπουργός πρέπει να χρησιμοποιούνται και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Σε πρόσφατη επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων της ΟΥΕΦΑ, εκείνο το οποίο είχε αναφερθεί εξηγώντας τους το νομοθετικό πλαίσιο είναι η δυσκολία. Σε χώρες όπου υπήρχαν αποτελέσματα έγινα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Για την ώρα οι έρευνες πάνε μέχρι ενός σημείου αλλά χρειάζονται περισσότερα εργαλεία. Χρειάζεται και η συλλογική προσπάθεια και η συνεργασία με όλους τους φορείς».

Από νομικής πλευράς δεν βοηθά ο φάκελος…
«Δεν είναι έτοιμα στοιχεία-μαρτυρία. Για να μπορέσουν να υπάρξουν ανακρίσεις και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα πρέπει να υπάρξει μαρτυρία. Απλά αναφέρεται ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά μαρτυρία για φακέλους;
«Από τις υποθέσεις που έχουν διερευνηθεί, φαίνεται ότι κάποιες προχώρησαν στο δικαστήριο».

Κλήθηκαν για ανάκριση ποδοσφαιριστών που έχει υποδείξει η ΟΥΕΦΑ ότι πιθανόν να εμπλέκονται σε στημένους αγώνες;
«Στο πλαίσιο της διερεύνησης, όταν προχωρά υπήρχαν περιπτώσεις που είχαν κληθεί πρόσωπα για κατάθεση. Αντιλαμβάνεστε ότι στο θέμα αυτό δεν μπορεί να γίνει ανακοίνωση. Δεν είναι θέμα ολιγωρίας της αστυνομίας, είναι δύσκολο να εξιχνιαστεί και γι’ αυτό υπάρχει και η απόφαση της εξειδικευμένης νομοθεσίας».