5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φέτος την κέρδισε ο Εθνικός…Με τα μάτια μαρκάρει η άμυνα της Ανόρθωσης

Φέτος την κέρδισε ο Εθνικός…Με τα μάτια μαρκάρει η άμυνα της Ανόρθωσης

By on 21 Νοεμβρίου, 2016 0 1027 Views

Ο Εθνικός τα τελευταία χρόνια δεν έχανε από την Ανόρθωση αλλά απόψε την κέρδισε κιόλας 2-1 όπως ξανάκανε το 2002 για τελευταία φορά. Ο Εθνικός συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις ενώ η Ανόρθωση πλήρωσε τις αδυναμίες της στην άμυνα που φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε ενώ στην επίθεση δεν είχε αποτελεσματικότητα αλλά ούτε επιλογές .

viktor
Στο Α ΄ημίχρονο ο αγώνας ήταν μέτριος αλλά αρκετά δυνατός με την Ανόρθωση να έχει φλύαρη κατοχή και μόνο μια καλή ευκαιρία όταν στο 31΄ διαγώνιο σουτ του Κυριάκου, , η μπάλα βρήκε στην συμβολή των δοκαριών και ακολούθως απομακρύνθηκε από αμυντικούς του Εθνικού.
Στο 41΄ μετά από μακρινή μπαλιά του Φιλίποφ, ο Ζελάγια έπιασε την άμυνα της Ανόρθωσης στον ύπνο και με σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-0 ενώ στο 45΄ο Χατζηβασίλης , από πλεονεκτική θέση, έκανε το σουτ έξω.
Στο Β΄ ημίχρονο η Ανόρθωση ανέβασε την απόδοση της και πίεσε για την ισοφάριση ενώ ο Εθνικός έβγαινε μπροστά με αντεπιθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Ο Λέβι πέρασε στο κέντρο τον Σιβού και πήρε θέση στην άμυνα ο Καρδερόν ωστόσο δεν υπήρχε επιλογή για αλλαγή στην επίθεση αφού Καμπρέρα, Κολούνγκα ήταν εκτός μάχης ενώ ο Καρλίτος ήταν ανέτοιμος για περισσότερο χρόνο… Ήθελε βοήθεια από το κέντρο και τα πλάγια η Ανόρθωση αλλά δεν την είχε όσο θα έπρεπε και ο Εθνικός στο 73΄έφθασε στο 2-0 με πέναλτι του Πιντσέλι το οποίο ορθά δόθηκε όταν ο Κόπριβετς ανέτρεψε τον Ζελάγια. Ρίσκαρε και έβαλε τον Καρλίτος στον αγώνα ο Λέβι αν και όχι απόλυτα έτοιμο .Αυτός έβαλε στο παιγνίδι ξανά την Ανόρθωση αφού κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του από τον Χατζηβασίλη .Το εκτέλεσε στο 80΄ο Ράγιος και μείωσε σε 2-1 αλλά κάποιο φίλοι της Ανόρθωσης με την ρίψη αντικειμένων που άρχισαν από το σε βάρος της ομάδας τους πέναλτι ,υποχρέωσαν τον διαιτητή σε ολιγόλεπτη διακοπή κάτι που θα στοιχίσει κάποιες χιλιάδες πρόστιμο στην ομάδα τους πέραν από το γεγονός ότι ανέκοψε τον ρυθμό τον παικτών του Λέβι την ώρα που μπήκαν στο παιγνίδι για ανατροπή.
Πάντως παρά τις διαμαρτυρίες και τα δύο πέναλτι ορθά δόθηκαν από τον διαιτητή όμως τα 6 λεπτά που πρόσθεσε καθυστερήσεις ήταν πολύ λίγα αφού είχαμε μόνο 4΄στην διακοπή για την ρίψη αντικειμένων.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Πρότσεκ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ, Κιπιάνι (77΄ Ιλουρίτζε), Γκριγκαλάβα, Κατσαράβα,(95΄ Αρέστη) Χατζηβασίλης,(94΄Τσικάσκι) Κυπριανού, Φιλίποφ, Ζελάγια

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σιβού, Ερέρο, Γκιγιέρμε, Βίκτορ, Οικονομίδης (46΄ Καλνδερόν), Πελέ, Ράγιος, Κυριάκου (77΄ Καρλίτος), Γκονσάλβες

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ψευδιώτης Κώστας (Σωτηρίου Μιχάλης – Σάββα Γεώργιος), 4ος Διαιτητής: Ορθοδόξου Ανδρέας, Παρ.: Καπιτανής Κώστας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αράμπαλ, Χατζηβασίλης, Στόιτσεφ, Ιλουρίτζε / Γκονσάλβες (4η), Γκιγιέρμε