17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τελικά θα διώξουν και τον Μοράις για να πανηγυρίσουν οι παίκτες της ΑΕΚ?

Τελικά θα διώξουν και τον Μοράις για να πανηγυρίσουν οι παίκτες της ΑΕΚ?

By on 7 Δεκεμβρίου, 2016 0 1020 Views

Eίναι να απορεί κάποιος όταν διαβάζει παραμυθάκια που θέλουν να δικαιολογήσουν κάτι…Έφαγαν τον Κετσπάγια από την ΑΕΚ γιατί έλεγαν πως δεν βάλλει τον Αραβίδη , δεν δουλεύει τακτική και φωνάζει… Τώρα που δεν τους βγαίνει ο Μοραίς τον οποίο πήραν για να παίζει η ΑΕΚ την μπαλάρα που δεν έπαιζε με τον Κετσπάγια όπως έλεγαν ,κάνουν συγκρίσεις και αναλύσεις αλλά δεν πήραν την ουσία…Ξεχνούν ότι ο Κετσπάγια λόγο αργοπορημένου προγραμματισμού λόγω διοίκησης ,δεν είχε όλους τους παίκτες της ΑΕΚ στην διάθεση του τόσες μέρες όσες τους έχει ο Μοράις.
Δεύτερον ξεχνούν ότι ο Κετσπάγια έφυγε αφού κέρδισε στην Λάρισσα εκτός έδρας με 10 παίκτες εκ των οποίων οι 7 ήταν Έλληνες. Έφυγε και η ΑΕΚ ήταν ένα βαθμό πίσω από την κορυφή και τώρα είναι 9 βαθμούς πίσω. Τον έδιωξαν γιατί θεωρούσαν ότι είχαν ρόστερ για να παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και επειδή φώναζε δεν μπορούσαν οι παίκτες να αποδώσουν ενώ δεν υπολόγιζε τον Αραβίδη.
Μετά από 50 μέρες ήρθε ο πενιχρός απολογισμός για το νέο προπονητή και διαβάζοντας μια χαρακτηριστική ανάλυση από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ προκαλούνται απορίες.
Άλλαξε πολλά γράφουν ο Μοράις στις προπονήσεις αλλά δεν έπιασαν τόπο και τώρα αρχίζει να φωνάζει…Μα ο Κετσπάγια ήταν κακός που φώναζε…Τώρα φωνάζει και αυτός ?Που πήγαν τα μαθήματα τακτικής και η διαφορετική ανάλυση των βίντεο και άλλα πράσινα άλογα?
Γιατί επιτέλους δεν παραδέχονται ότι ο κάθε προπονητής αγωνίζεται με βάση τις ικανότητες των παικτών που διαθέτει και όχι με βάση τη τακτική…της Μπαρτεσλόνα? Τελικά δεν ήταν τρελός ο Κετσπάγια που δεν είχε βασικό τον Αραβίδη? Μήπως έπαιζε με βάση την αξία των παικτών που είχε στα χέρια του με στόχο το αποτέλεσμα ?
Άντε τώρα που άρχισε τις φωνές και ο Μοράις αν θα αλλάξει κάτι στην ΑΕΚ …ή αν θα πανηγυρίσουν ξανά οι Αραβίδιες επειδή θα διώξουν και αυτό τον προπονητή.!
Διαβάστε και ένα απόσπασμα ρεπορτάζ της ΑΕΚ από ελληνική εφημερίδα.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ, ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΜΟΡΑΪΣ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ
Είναι γεγονός πως ο Μοράις άλλαξε πολλά πράγματα στα Σπάτα από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Καταρχήν τον τρόπο δουλειάς. Πλέον οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, κάθε προπόνησης, δουλεύουν πάνω στην τακτική. Κάτι που δεν γινόταν επί Κετσπάγια. Επίσης άλλαξε τον καθιερωμένο τρόπο ανάλυσης τους αντιπάλου. Αντί για μια μόνο προβολή βίντεο μετά από μια προπόνηση, ο Μοράις έβαλε να παίζει βίντεο με ανάλυση του εκάστοτε αντιπάλου, επί καθημερινής βάσεως, στην οθόνη εντός των αποδυτηρίων. Ακόμα και τον τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες άλλαξε, καθώς πλέον έχουν καταργηθεί οι ομιλίες μέσα στα Σπάτα, μετά από κάθε παιχνίδι.
Ωστόσο είναι γεγονός, πως αυτές οι 50 ημέρες, έχουν αρχίσει να αλλάζουν και τον ίδιο τον Μοράις. Κυρίως διότι πλέον βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Μπορεί άλλωστε η ΑΕΚ να είναι προς το παρόν σχεδόν υποχρεωμένη να μην κάνει σκέψεις αντικατάστασης και ο ίδιος ο Πορτογάλος καταλαβαίνει πως αν συνεχίσουν τα στραβά αποτελέσματα, αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει.
Και αυτή η πίεση, δείχνει να αλλάζει τον Μοράις. Από την αρχή που ανέλαβε, εκείνο που τον χαρακτήριζε, ήταν το γεγονός πως δεν ανέβαζε τους τόνους και δεν είχε ένταση κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Τις τελευταίες δυο μέρες βλέπουν οι παίκτες έναν διαφορετικό Μοράις.
Με πολύ ένταση και με πολλές φωνές. Με έντονες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές όταν γίνονται λάθη και μάλιστα σε υψηλούς τόνους. Δείγμα του πόσο πολύ μεγάλη πίεση έχει ο Πορτογάλος και το πόσο ζόρικες ήταν αυτές οι πρώτες 50 ημέρες στην ΑΕΚ.