2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Νίκη της Γιουνάιτεντ με γκολ από Αρμένιο για πρώτη φορά

Νίκη της Γιουνάιτεντ με γκολ από Αρμένιο για πρώτη φορά

By on 11 Δεκεμβρίου, 2016 0 890 Views

Το ματς ολοκληρώνεται κι αυτή τη φορά οι οι φίλοι της Γιουνάιτεντ φεύγουν από το Ολντ Τράφορντ με ένα πλατύ χαμόγελο Αυτή τη φορά δεν έγιναν… δώρα, η Μάντσεστερ ήταν καλύτερη και πήρε αυτό που άξιζε κόντρα στην Τότεναμ (1-0). Η νίκη την έφερε στο -6 από την τετράδα, όμως ο Μουρίνιο δεν αποχώρησε… χαρούμενος. Ο λόγος; Ο Μκιταριάν πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, είχε εξαιρετική παρουσία, όμως ο τραυματισμός του έδειξε σοβαρός, μιας και αποχώρησε με φορείο. Στον αντίποδα, η Τότεναμ υπέστη back-to-back ήττα στην Premier League για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2014, πληρώνοντας το επιθετικό της πρόβλημα.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησε την αντίπαλη εστία. Ο Ζλάταν έκανε ωραία σέντρα, αλλά το σουτ του Πογκμπά στην κίνηση έβγαλε εντυπωσιακά ο Γιορίς. Η Τότεναμ πήρε τον έλεγχο, είχε καλή κυκλοφορία και προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 18′ ο Ερικσεν είχε ένα καλό σουτ, αλλά ο Ντε Χέα κράτησε το μηδέν. Το σκηνικό άλλαξε μετά το 20ο λεπτό, με τη Μάντσεστερ να παίρνει μέτρα και τον Μκιταριάν να βοηθά δημιουργικά. Εξάλλου, στο 22′ η σουτάρα του Αρμένιου βρήκε σε σώματα και η Τότεναμ σώθηκε από βέβαιη παραβίαση. Η Γιουνάιτεντ πίεζε στη μεσαία γραμμή και στο 29′ οι προσπάθειες ευοδώθηκαν. Ο Κέιν έκανε το λάθος, εξαιρετική κάθετη του Ερέρα και ο Μκιταριάν με τρομερό τελείωμα πέτυχε το 1-0! Δυο γκολ και δυο ασίστ στα τέσσερα τελευταία ματς της ομάδας του, όταν στα οκτώ προηγούμενα δεν είχε… ούτε φάση! Εξάλλου, έγινε και ο πρώτος Αρμένιος που σκόραρε στην Premier League (96η διαφορετική εθνικότητα που βρίσκει δίχτυα στην PL). Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά μια καλή προσπάθεια του Σον δε βρήκε δίχτυα.

Το πρώτο τέταρτο στο β΄ μέρος ανήκε στην Τότεναμ, αλλά στην καλύτερή της φάση, ο Γουαϊνιάμα έκανε τη χειρότερη επιλογή, ενώ κι ένα ωραίο σουτ του Ερικσεν έδιωξε ο Ντε Χέα. Μετά το 60′ η Μάντσεστερ πήρε ξανά τα ηνία, και σε ένα δίλεπτο έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 63′ η φαουλάρα του Πογμπά τράνταξε το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γάλλος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Γιορίς έκανε μεγάλη επέμβαση. Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά η Γιουνάιτεντ ήταν εξαιρετικά στημένα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης. Μελανό σημείο για τους γηπεδούχους ο τραυματισμός του MVP