5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Aυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης!

Aυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης!

By on 11 Δεκεμβρίου, 2016 0 890 Views

Καμία άλλη ομάδα στον κόσμο (διαχρονικά) δεν έχει την ψυχραιμία, το know-how, την σιγουριά να κερδίζει τέτοια παιχνίδια που μοιάζουν εντελώς χαμένα. Ειδικά, όταν στις τάξεις της έχει αποδεδειγμένους winner, όπως ο Σέρχιο Ράμος που αρνούνται στην έννοια της ήττας, έστω και της ισοπαλίας.

Μπορεί η Λα Κορούνια να άγγιξε το θαύμα. Μπορεί να γύρισε το ματς και να προηγούνταν με 1-2 ως το 85ο λεπτό, μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο και όλη η τριάδα BBC να έλειπε από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά όσο ο Σέρχιο Ράμος είναι στο γήπεδο, η «βασίλισσα» μπορεί να αισθάνεται σίγουρη.
Ο θαυματοποιός της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την Μπαρτσελόνα, καθάρισε στο τέλος και την Λα Κορούνια. Ο άνθρωπος που έχει πετύχει τα πιο καθοριστικά γκολ των «μερένγκες» στις πιο απίθανες χρονικά στιγμές, με μία νέα χρυσή κεφαλιά έκανε το 3-2 στο 92ο λεπτό και διεύρυνε στα 35 παιχνίδια το αήττητο του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της «βασίλισσας».
Ενόψει του παγκοσμίου συλλόγων, ο Ζιντάν έδωσε ρεπό ξεκούρασης σε Κριστιάνο, Μπενζεμά και Μόντριτς και η Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε ανόρεχτη και ασύνδετη. Μάλιστα θα μπορούσε να μείνει πίσω στο σκορ από το πρώτο μέρος, όταν ο Μπόρχες είχε δοκάρι για την Λα Κορούνια.
Το ματς για τους Μαδριλένους έμοιαζε να ξεκλεδιώνει όταν ο Μοράτα με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 (50’), όμως μόνο έτσι δεν ήταν. Ένα παιδί που μεγάλωσε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στην επανάληψη γύρισε μόνος του την κατάσταση. Δύο γκολ του Χοσέλου μέσα σε δύο λεπτά (63’, 65’) έκαναν το 1-2 και τον Ζιντάν να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.
Ο Γάλλος τα έπαιξε όλα για όλα. Έριξε μέσα τον Μαριάνο Ντίας, άφησε τρεις στην άμυνα και μετατόπισε τον Σέρχιο Ράμος σε ρόλο πύργου στην αντίπαλη περιοχή. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπιασε από τον λαιμό την Ντεπορτίβο και τελικά την έπνιξε. Δύο κεφαλιές από Μαριάνο (85’) και Σέρχιο Ράμος (92’) υπέγραψαν το απίστευτο 3-2 που με τον τρόπο που ήρθε, ισούται με μισό πρωτάθλημα, που αν έρθει θα έχει την υπογραφή του Σέρχιο Ράμος.