1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο ποδόσφαιρο δεν συγχωρούνται στρατηγικά λάθη.(Δηλώσεις Α.Μουσκάλλη για την Ανόρθωση και το ντέρμπι της Αμμοχώστου)

Στο ποδόσφαιρο δεν συγχωρούνται στρατηγικά λάθη.(Δηλώσεις Α.Μουσκάλλη για την Ανόρθωση και το ντέρμπι της Αμμοχώστου)

By on 14 Δεκεμβρίου, 2016 0 1402 Views

Τις εκτιμήσεις του για τον αγώνα Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση, έκανε ο προπονητής, Ανδρέας Μουσκάλλης, ο οποίος μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM.

Αρχικά, μίλησε για την πορεία της Ανόρθωσης…

«Δυστυχώς η Ανόρθωση δεν έχει καλή πορεία τα τελευταία δύο χρόνια. Από την προετοιμασία μπορεί να καταλάβει ένας έμπειρος προπονητής, μέχρι που μπορεί να φτάσει μια ομάδα. Η πιο μεγάλη τέχνη μιας διοίκησης ή προπονητή, είναι η διαχείρισης ή η πρόβλεψης μιας παρακμής. Πρέπει να την προβλέψεις και να την χειριστείς ανάλογα ούτως ώστε να μην είναι μεγάλη ή παρατεταμένη. Στο ποδόσφαιρο δεν συγχωρούνται στρατηγικά λάθη. Υπήρχε αποτυχία στο τεχνικό τιμ, στην κατανόηση του μεγέθους της Ανόρθωσης και στο να δουλέψουν βάση ενός χρονοδιαγράμματος για να είναι πρωταγωνιστική. Ξέφυγε η κατάσταση και φαινόταν από πέρσι. Η Ανόρθωση είναι μια μεγάλη και η πιο ιστορική ομάδα».

Για το τι φταίει και είναι μακριά από τίτλους…

«Με τον Μιτόσεβιτς για μια δεκαετία είχε μια σπουδαία ομάδα. Μετά ακολούθησε ο Τιμούρ Κετσπάγια, όπου ήρθε η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά έγινε η φασαρία και από τότε βλέπουμε καθίζηση και παρακμή της ομάδας».

Για τη Νέα Σαλαμίνα…

«Μπορεί να έχει χαμηλό προϋπολογισμό, όμως πηγαίνει καλά. Ο στόχος για 6η θέση είναι αρκετά φιλόδοξος. Υπό τις συνθήκες είναι σε καλή πορεία. Πριν 3 χρόνια χρωστούσε 4 εκ. ευρώ και ουσιαστικά, ήταν κλειστό το σωματείο. Πάρθηκε απόφαση να μπουν νέα παιδιά με κύριο στόχο την οικονομική εξυγίανση. Η Νέα Σαλαμίνα ελέγχει τα οικονομικά της και ήδη αρχίζουν να επενδύουν. Αυτή είναι μια σοφή στρατηγική απόφαση που πήραν».

Για το πώς βλέπει το παιχνίδι προπονητικά…

«Είναι ανοιχτό το παιχνίδι. Η Νέα Σαλαμίνα είχε μια καλή παρουσία με τον Απόλλωνα και μπορούσε να νικήσει. Τέτοια Ανόρθωση που είδα στο δεύτερο ημίχρονο με το ΑΠΟΕΛ, έχει πολλά χρόνια να δω. Το πάθος, οι αυτοματισμοί ήταν τρομερά. Ενώνοντας τα δύο αυτά θα δούμε ένα καλό και ανοιχτό παιχνίδι».

Για την αναμέτρηση Ανόρθωση – Αθλέτικ Μπιλμπάο το 1994, όταν ήταν προπονητής της «Κυρίας»…

«Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά. Στη συνέντευξη τύπου, είπα ότι θα κερδίσουμε. Είχαμε μια φανταστική απόδοση, κερδίσαμε 2-0 και τους ξαφνιάσαμε».