26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Δεν λυγίζει η Λέστερ.Με 10 λόγω άδικης αποβολής έκανε 2-2 το 0-2

Δεν λυγίζει η Λέστερ.Με 10 λόγω άδικης αποβολής έκανε 2-2 το 0-2

By on 17 Δεκεμβρίου, 2016 0 1063 Views

Δοκιμάζει, φέτος, τη γλύκα της άλλης πλευράς του φεγγαριού: πέρυσι όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν για τη Λέστερ, η οποία ό,τι και να έκανε της έβγαινε σε σημείο αγωνιστικής παράνοιας, με το γνωστό εξωπραγματικό αποτέλεσμα (ναι, ναι: το πρωτάθλημα).

Την τρέχουσα σεζόν, όμως, η Τύχη έχει γυρίσει οριστικά και αμετάκλητα (;) την πλάτη στις «Αλεπούδες» του Κλαούντιο Ρανιέρι, με αποτέλεσμα να φλερτάρουν επικίνδυνα με τον ντροπιαστικό υποβιβασμό.

Το ίδιο έργο προβλήθηκε και σήμερα, με την «αρωγή» του διαιτητή: στο 28΄ ο Τζέιμι Βάρντι- μια, μόλις, βδομάδα μετά το ξεμπούκωμά του με χατ-τρικ κόντρα στην Σίτι- αντίκρισε μια από τις πιο «εξωφρενικές» κόκκινες κάρτες, καθώς το τάκλιν του ήταν μετά βίας… φάουλ, όμως άφησε την ομάδα του με 10 παίχτες για περισσότερα από 60 λεπτά.

Σα να μην έφτανε η ψυχρολουσία του παίκτη λιγότερου, η Λέστερ δέχτηκε το πρώτο γκολ από το σημείο του πέναλτι στο 39΄, με τον Κρκιτς να μην αστοχεί από τα 11 βήματα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μάλιστα, ο Άλεν (45+3΄) ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0, κάνοντας τα φίδια της Championship να ζώνουν ολοένα και περισσότερο τον Ιταλό τεχνικό των φιλοξενούμενων.

Αντί, όμως, να ρίξει λευκή πετσέτα καθώς όλα ήταν εναντίον της, η πρωταθλήτρια ύψωσε ανάστημα κι έκανε του κεφαλιού της: στο 74΄ ο Ουγιόα μείωσε σε 2-1 (με την μπάλα να περνάει οριακά ολόκληρη τη γραμμή) και ο Αμάρτεϊ με το παρθενικό του τέρμα στην Premier League ένα τέταρτο αργότερα ισοφάρισε σε 2-2.

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα, η Λέστερ γλίτωσε τη δεύτερη σερί ήττα της και έσωσε, τουλάχιστον, οτιδήποτε κι αν σωζόταν σήμερα.

Η 15η θέση- και το μόλις +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού- δεν είναι, φυσικά, η πιο ιδεατή κατάσταση, αλλά…

Αλλά για πόσο καιρό μπορεί να περιμένει σκοτεινό το φεγγάρι;